Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoz ameliyatı deneyimlerim!

Kifosis

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba arkadaşlar.

Uzun yıllardır kifozum bulunmaktaydı şu an yaşım 24 ve bu yaşa kadar ameliyat olmayı hiç düşünmemiştim. Bu konu yu açmamın sebebi kifoz ameliyatı olacak yada olmayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak için bilgiler vermektir. Zira ben ameliyattan önce yaptığım araştırmalar da net ve sağlıklı bilgilere pek ulaşamadım.

Öncelikle doktor seçiminizi iyi yapmanız gerekiyor, ben ameliyatımı bir hafta önce Konya'da oldum, doktorum bilgisine ve tecrübesine güvendiğim ülkemizin önde gelen isimlerinden birisi olan Prof. Dr. Mehmet ARAZİ idi. Muayenemi oldum röntgen ve mr ımı inceledikten sonra ameliyat gününe karar verdik, buna istinaden geçtiğimiz hafta pazartesi günü ameliyat ön hazırlıkları için hastaneye başvurdum operasyon öncesi dahiliye, göğüs ve kardiyoloji de gerekli tetkiklerim yapıldı ve ameliyata uygun olup olmadığım gözlendi. Tahlil sonuçlarımı aldığımda önümüzde ameliyat için hiç bir sorun yoktu. Salı günü sabah hastaneye geldim, hazırladılar ve ameliyata aldılar. Ameliyatım yaklaşık 9 saat sürdü ve iki aşamalı yapıldı. İlk aşama göğsümden açarak omurgaların arasını açıp daha rahat müdahale edebilmek için omurgayı rahatlatmak oldu ikinci aşama ise yüz üstü çevrilerek ensemden belime kadar bir kesi ve sol omuz küreğimden çapraz sırtımın ortasına kadar bir kesi açıldı. Toplamda 19 platin yerleştirildi. Her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyatın riskleri de vardı tabi ki ama çok şükür ameliyat sırasında her hangi bir komplikasyona rastlanmamış. Ameliyat sonrası yoğun bakıma alındım ve 3 gün orada tutuldum. Daha önce de belirttiğim gibi hastane ve doktor seçiminizi gerçekten iyi yapmanız gerekiyor o kadar çok iyi bakıldım ki yoğun bakımda olsun serviste olsun bunun mutluluğu bile acımı dindirmeye yetti. Şu anda evimdeyim taburcu oldum ufak tefek ağrılarım haricinde bir sorun yok onlarında olması normal zaten. Bu başlık altından bana sormak istediklerinizi sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım herkese geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim.

çok geçmiş olsun :) inşallah bir daha sıkıntı yaşatmaz sana :)

mrb gecmis olsun Allah sifa versin.ameliyattan once kifos dereceniz kacti simdi kaca dustu.

Teşekkür ederim arkadaşlar, ameliyattan önce 100 derecenin üzerindeydi şu anda kaç derece henüz bir ölçüm yapmadık ama benim tahminim 55-60 derece arası görüntüde bariz belli oluyor ayrıca 4cm de boy uzaması oldu.

Bende aynı derde sahibim.Fizik tedavi uzmanına göründüm 5 ay önce egzersiz verdi.Her hastaya önünde egzersizlerin nasıl yapılacağını yazılı bir kağıdı koparıp veriyor.haliyle doktor da olsa güvenemedim bir türlü.Kemik gelişimini tamamlamış bir birey için egzersiz işe yaramaz sanırım.Ameliyat olan ve düşüncelerini paylaşan kişilerin yazılarını okudum ve herkes çok memnun olduğunu söylüyor ameliyat sonrasında.Kifoz derecem ne kadar bilmiyorum ama sırtımda bir tümsek olduğu çok net.Ameliyat olmak istiyorum ama ailemi ikna edemedim bu konuda bir türlü.Ameliyat çok mu riskli ? Egzersiz filan hikaye çünkü biliyorum tek yol ameliyat ama sonrasında tam anlamıyla düzeliyor mu ? Veya düzelecek mi ? Cevaplarınızı bekliyorum ..

Öncelikle geçmiş olsun sevgili Alduin, her ameliyatın riski olduğu gibi kifoz ameliyatınında riskleri var muhakkak. Platinler omurgaya yerleştirildiği için operasyon sırasında sinirlerle uğraşılıyor haliyle felç kalma riski olabilir ama ameliyat olmaya karar verdiğinde bütün bu riskleri unut derim ben sana. Ben ameliyata karar verdiğimde bütün riskleri göz ardı ettim ve bu ameliyatı olup sağ salim ayağa kalkacağım dedim. Moral ve motivasyon çok önemli. Ameliyattan sonra %100 lük bir düzelme olmayabilir en az %30 gibi bir düzelme gözlenir. İyi düşünüp ailenide ona göre ikna etmen gerekiyor. Benim de kemiklerim gelişimini tamamladığı için fizik tedavinin bir işe yaramayacağını söylemişti doktorum ve ameliyat oldum. Hiç te pişman değilim iyi ki olmuşum diyorum.

Kifoz

Merhaba arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum 20 yaşındayım 78 derece kifozum oldugunu öğrendim sırtımdaki ağrılar çok şiddetli gttiğim doktorların hepsi aynı seyı söledı ameliyat olmam gerektıgını ameliyattan sonrakı yasantmzda değişiklikler oluyomu ?

1 Gün yoğun bakımda kalırsın taş çatlasin 7, gun taburcu edilirsin. 15 gun dikişlerin alinir, 2 Ay genel olarak ağrıların olur boynun sırtın da . Yatakda donerken sıkıntı cekersın bir müddet blok halinde vucudunu haraket ettirmen lazım. eğilemezsin tam olarak . ben 1, ay sonunda corabımı anca giyebilmiştim . 8-10 ay spor yapamıyorsun diyorlar ben olalı daha 2 ay oldu . ağır kaldıramazsın , benım 100 derece kifoz ve lordozum vardi Hangi şehirde olduğunu sölersen ona gore doktor tavsiyesinde bulunan arkadaşlar olur İstanbuldaysan ve devlet hastanesinde olmak istiyorsan. Marmara universitesi pendik eğitim araştırma hastanesi Prof Dr Murat Bezere oldum cok iyi anlayıslı bir ekibi var .

merhaba arkadaslar amelıyat olan arkadaslara soruyorum amelıyat olduktan sonra agır kaldırabılıyomusunuz ve hareketlerde sıkıntılarınız varmı yanı amelıyat olan bı ınsan namaz kılar ıken ve ayakkabısını baglar ıken sıkıntıları varmı
sorması ayıp yazılırmı bılmıyorum ama tuvalet kullanımında alaturka sıkıntı olurmu bu konular benım merak ettıgım konular cvp veren arkadaslar olur ıse sevınırım ılgınız ıcın tesekkurler allah acıl sıfalar versın..

İLK 2 ay sıkıntın olur sonra namazını kılarsın gibime geliyor , wc de bir müddet cıkamazsın o şekilde ancak normal kullanırsın . ağır kaldıramazsın onu tum yaşantında yapamıyıcaksın

ılgın ıcın saol ugur bu arada benım adım gokhan sen ıstanbuldasın galıba musaıt olursan herhangı bı gun benımle yuz yuze konusabılırmısın ılgın ıcın saol allah razı olsun

Olur tabi görüşürüz . Tam ayaklanamadım daha p.tesi kontrollem var ondan sonra görüşebiliriz

tamam ugur sen bı kendını topla musaıt oldugun zaman ben gelır gorurum senı ılgın ıcın saol

merhaba ugur ıyısındır ıns ben senle gorusmek ıstemıstım yuz yuze ıns kendını toplamıssındır bı hafta sonu musaıtı olursen senı gelıp gormek ıstıyorum olabılırmı

abi beni bilgilendir lüften 18 yaşındayım 40 derece kifozum 9 derece bel kayması var konyalıyım abi bana yardım edebilir misin korse kullansam düşer mi ya da durdurmak için ne yapmalıyım 2-3 sene sonra ameliyat olabilirim en erken o zamana kadar nasıl önleyebilirim bunu abi yardım et şimdiden teşekkürler abi bi de numaranı atarsan senle bi konuşmak isterim

abi ben de konyalıyım 18 yaşındayım 40 derece kifozum var 9 derecede bel kayması numaranı verirsen seninle bu konuyu konuşmak isterim kafam alak bulak abi yardım et lütfen

Bir dk ağır kaldıramicaksın onu tüm yaşantında yapamicaksın da nedemek? Ne yani ameliyat olunca sonsuza kadat ağıtr bir şey kaldıramicam öyle mi ?

ya arkadaşlar yeni kayıt oldum acil yardıma ihtiyacım var ankarada kifoz ameliyatını ücretsiz yapan doktor var mı ne olurson şansım parayla olursa hayatım kararır

ankarada parasız yapan var mı biliyor musun

87 derece kifozum var. Bu teşhis konulana kadar son 3 yıldır gezmediğim doktor kalmadı. Sırt bel ve bacak ağrıları ve yorgunluk şikayeti ile son 3 yılda e nabızdan baktım toplamda 122 ayrı doktora gitmişim. Saçma sapan teşhislere ve neticesinde saçma sapan ilaçlara maruz bırakıldım. Bu süreçte fibromiyalji adında saçma sapan bir hastalığı üzerime yapıştırdılar ve yıllarca beni oyaladılar.

Şu anda bu mesajı Haydarpaşa Numune Hastanesi ortopedi bölümünde yatarken yazıyorum. 4 gün sonra yani 09.04.2018 tarihinde kifozdan ameliyata gireceğim. Doktorum Hakan Serhat Yanık. Doktorum çok güleryüzlü, mükemmel birisi. Kendisini internetteki forumlarda tanıdım. Sonra muayene olmaya gittim.Ona ameliyat olan hastalarla bizzat görüştüm. Ve şu an ameliyat kararı alarak yatıyor ve ameliyatımı bekliyorum. Ameliyat sonrası sizlere neler oluyor, nelerle karşılaşılıyor bilgilendireceğim.

Kardeşim bu konu hakkında Bilgi almak istiyorum konya dan yazıyor um dönüş yaparmisi n

@Adem kkaya

Merhaba adem kardeşim. Ben ameliyatımı olalı 3 ay oldu. İlk hafta çok ağrılı geçti. Aslına bakarsan ameliyat ağrımdan ziyade gaz problemi yaşadım. Narkoz ameliyat sonrası gaz ve şişkinlik yaparmış ki gerçekten çok acı veren bir gaz oluyor.

Bir hafta boyunca şişkinlik ve gaz yüzünden tabiri caizse inim inim inkedim. Hastaneden taburcu olmanın ilk şartı büyük abdeste çıkmandır. Ne zaman büyük abdeste çıktın o zaman taburcu edilmen gündeme geliyor. Ben ameliyattan önceki gece muz yemiştim ve muz da afedersin kabız yaparmış. Sana tavsiyem ameliyattan önceki gün bol bol kayısı hoşafı içip yine aynı şekilde bol bol kayısı yemen ve bir iki kaşık zeytinyağı içmendir. Aksi taktirde kabız olursan ki narkoz buna sebep oluyor çok acı veriyor. Ameliyatın kendisinden hiç korkma derim. İyiki olmuşum,yeniden doğdum cümlelerini kuracağından eminim.

7. gün taburcu oldum. İlk günlerde yataktan birilerinin yardımıyla kalkabilirsin. Yatakta dönmek ilk bir ay blok hakinde oluyor biraz zorlanıyorsun ama korkulacak gibi bir durum değil. Lavabo ihtiyacını klozette halletmen gerekiyor. Ben çorabımı kendi başıma 2. ayda giyebildim. Ama benimle aynı gün ameliyat olan bir genç daha vardı ki onun iyileşmesi bana göre çok daha çabuk oldu. Yaş etkisi toparlanmada çok etkili. Taburcu olup eve geldiğimde normal ağrı kesici ilaçlarla idare ettim. Doktorumun verdiği egzersizleri sık sık yaptım.

Bu egzersizler ilerideki hareket açıklığın açısından çok çok önemli. O hareketleri yapmış olman ilerideki esnekliğini belirleyecek. Eğilip kalkma konusunda mesela yerden bir şey alırken bunu çömelerek yapmalısın. Şu an 3 ay oldu benim ameliyatımdan ve pazara gittiğimde koca karpuzu kavunu ve tüm pazar poşetlerini taşıyabiliuorum. Merakını gidermek istersen aklındaki yüm soruları bana sormak istersen numaramı sana özelden yazıyorum. Hiç çekinmeden arayabilirsin.

Kifoz konya

Kifosis

Selâm kardeşim bende de kifoz var derece di 75 80gibi sana nasıl ulaşabilirim Konya dan

jamalsoft bilgiler için çok teşekkürler😊, özelden numaranı bana yazabilir misin?

Üst Alt