Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoz ameliyatı oldum, boynum öne geliyor. Ne yapmalıyım?

betülb

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
kifoz ameliyatı olalı neredeyse 1 ay oldu. boynum öne gelmeye başladı ensemde ve sol kolumda çok ağrı var. internette baktım birkaç kişi daha aynı dertten yakınmış fakat çözümü nedir? neden kaynaklanıyor ve ne kadar sürede ağrılarım geçer? doktorum bel boşluğumun daha oluşmadığını, zamanla oluşacağını ve boynumun da böylece düzeleceğini söyledi ama ne zaman düzelecek ve neden herkeste aynı şey olmuyor da bana oldu? aynı ağrıyı çeken varsa lütfen yardımcı olsun.

birkaç gün önce kontrole gittim. doktorum 1-2 aya ağrılarımın geçeceğini söyledi. bir de ağrının kas spazmına neden olabileceğini ve ağrısız bi dönem geçirmem gerektiğini söyledi. o yüzden her gün ağrı kesici hap yutuyorum ve bir de krem verdi. belim de biraz daha esnedi o yüzden boynum daha iyi eskiye göre.

Bende 2 ay önce ameliyat oldum boynum aynı şekilde öne doğru gidiyor oturduğum zaman sorun olmuyor ama genelde öne doğru ameliyattan sonra engelli raporu alınabiliyormuş bilginiz varsa aldıysanız paylaşır mısınız teşekkürler şimdiden

Bu ay sonu bende kifoz dan dolayı ameliyat olucam bana öneri ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim bu arada benim kifoz derece 87 sadece kifozun engelli rapor derecesini bilen kişiler varsa çok faydalı olur ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

merhaba en başta geçmiş olsun ben de kifoz ameliyatı oldum ve cok ciddi bir eğilme vardı su an çok az da olsa var cok önemli değil benim sana önerim sert korse al bu korseyi uzun bir zaman kullan o senin dik durmanı sağlayacak ve bu şekilde alışacaksın omuzlarını daim geride tut bu çok önemli ben tutmadım omuzlarım hep önde duruyor ağrılar normaldir 2 yıl kadar devam eder doktorun tavsiyelerine uyman senin için fayda sağlıyacaktır benim sırtımdaki bütün kemikler kesilmişti ve kaynaması 2 yıl sürdü genç yaşta ameliyat olman senin için çok iyi olmuş hemen iyileşmeyi bekleme 6 ay kadar sabret çok iyi olursun tekrardan geçmiş olsun ağrıları kafaya takma geçiyor gidiyor

ameliyattan sonra platinlerin soğuk havada çok fazla kasılması sizde de oluyor mu ne kadar sürede geçiyor çok fazla üşüyor ve kasılıyo ağrıya sebep oluyor

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar ameliyat olalı 6 ay oldu şuan için herşey iyi gidiyor tabi sırtımdaki hareket kabiliyeti ameliyat öncesi gibi değil ağrı oluyor fakat öyle dayanamayacak seviyelerde değil bu ameliyatı olan arkadaşlardan öğrenmek istediğim ağrılar tam nezaman sona eriyor ve ameliyat öncesi yapılan hareket imkanı ve iş gücü tam olarak nezaman eski haline dönüyor acaba ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim

SM-N910H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar benim 90 derece kifozum var solunumu etkiliyor astım başladı. Hangi doktor ve hastanede ameliyat önerirsiniz normal hayata ne zaman dönebiliriz 3.5 yaşında biz kızım var çünkü. Saygılarımla herkese geçmiş olsun

ben bolu da üniversite de ameliyat oldum ve doktorumdanda çok memnunum tavsiye ederim doktorumun adı doç. dr.cengiz ışık

SM-N910H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ameliyat olmadan bundan kurtulmanin bir yolu var mı dersiniz? Bem bir anneyim küçük çocuğum olduğu için çekincelerim büyük

Kifoz skolyoz

Hocam bende cengiz hocaya amaliyat olcamda önerirmisin hocayı bide benimkine 14 vida filan koncak yaşamımı çok etkilermi

22 yaşımdayım l1 kemiğinde kırılmaya bağlı kifoz skolyoz gelişti ameliyatdan sonra eskisi gibi olunuyomu 1 seneden sonrada ağrıların oluyomu acaba

Kifoz ameliyat

Ameliyat olduğunda ben de 22 yaşındaydım ve su an 3 sene geçti. Herhangi bir ağrı sızı şikayetim yok. 1 sene sonra hiçbir ağrı kalmıyor. Hatta daha bile önce ağrılar geçiyor. Ameliyat öncesindeki ağrılarım çoktu bile. Bazı koltuklarda sırtımı yasladığımda bir ağrı oluyor hafif. Onun sebebi de çok çok zayıf olmam. Kilo alsam o da olmaz. Ki hep olmuyor bu bahsettiğim ağrı da, çok nadiren.

Hareketlerimde en ufak bir kısıtlama yok, her türlü sporu yapmam serbest, eğilip kalkmak, yük taşımak vs de problem değil. Ameliyat öncesi nasılsam şimdi de öyleyim. Tek fark, o zaman sık sık sırtım ağrırdı. Tabi ki doktora ve kişiye göre de değişir bu durum. Ben cengiz beyi tanımadığım için hakkında yorum yapamam. Bir de ameliyat süreciyle ilgili yazdıklarımın linki şurada. Belki faydası olur:
https://www.engelliler.biz/forum/sa...inda-85-derece-doc-mustafa-erkan-inanmaz.html

Çok teşekkür ederim yani ameliyatdan sonra pek bişey kaybedilmiyo dediğine göre ağırlık kaldırmadığın sürece heralde

ben ameliyat olalı yaklaşık 2.5 yıl oldu ve çok memnunum iyiki olmuşum diyorum benim boynumda çok ağrım oluyordu uzun süre yürüyüş yapamiyordum boynum kopacak gibi ağrıyordu ļşimdi çok şükür gayet iyiyim cengiz hocadan ALLAH razı olsun kendisi çok iyidır gerek kişiliği gerekse hekimliği mükemmel dir yaşadığınız il ankara görünüyor cengiz hocak boluda biliyorsunuz gerçi şehir dışından kendisine birçok hasta geldiğine çok şahit olmuştum aklınıza takılan ne olursa sorabilirsiniz bana elimden geldigince yardımcı olmaya çalışırım size şimdiden geçmiş olsun diliyorum

Ağırlık kaldırmak da sıkıntı değil aslında. Başta çok çok ağır şeyler kaldirmiyordum ama şu an kaldırıyorum. Sadece kaldırırken yükü belime değil bacaklarına ağırlık vererek kaldırıyorum. Herkesin bu şekilde kaldırması gerekiyormuş zaten

Üst Alt