Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoz Ameliyatı oldum.Rusya'ya gideceğim.Soğuk hava iklim değişikliği problem olurmu?

Ebo26

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba öncelikle herkese geçmiş olsun. 2008 yılının eylül ayında kifoz ameliyatı geçirdim. 80 derece olan eğimi olan kifozum ameliyat sonrasi 20 dereceye düştü. Ameliyattan sonra boyum 1,74 olarak ölçüldü. Şuan 19 yaşındayım boyum 1,84. Boyumun uzaması devam etti. Ameliyat olduğum süreden şuana kadar geçen sürede yapılan kontrollerde hiçbir problem çıkmadı. Çok şükür ki eğilme falanda olmadı. Sizlere sormak istediğim soru bu sene Rusyaya gideceğim ve 1 sene kalacağım. Malum Rusyanın kışları çok sert geçiyor. Gideceğim yerde hava sıcaklığı - 25' lere kadar düşüyor. İklim şartları benim için çok problem yaratır mı? Sırtımda 23 tane vida ve 2 tane çubuk var. Vereceğiniz değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler. Tekrardan herkese çok çok geçmiş olsun. Allah herkese şifa versin.

Herkesten daha çok üşürsünüz o kadar :) onun dışında bir olumsuzluk olacağını düşünmüyorum

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Doktoruma mail attım ve bir problem yaratmayacağını söyledi. Ancak şimdide farklı bir problem kafamı kurcalıyor. Omurgamda 20'nin üzerinde vida ve 2 adet çubuk var. Şuana kadar hiçbir kontrol noktasında cihazlar üzerimde metal bulunduğu için ötmedi. Ancak ameliyat olduğum günden bu güne kadar havaalanına hep bir yakınımı götürdüm ve kendim uçağa binmedim. Havaalanı Girişindeki cihazlarda ses çıkarmadı. Ancak tecrübe eden arkadaşlar mutlaka vardır. İmplant bulunduğu için cihazdan geçerken cihazın ikaz verdiği durumla karşılaşan var mı? (Uçakla seyahat edecek olanlar için) ve bunun İçin bir belge düzenleniyor mu?

Merhaba,

Sanırım bende daha fazla vida ve titanium vardır : ) Uçağa bindiğim sıralarda kontrol noktasındaki hiç bir cihazın ses çıkardığı olmadığı. Hatta ben de çıkarır diye düşünmüştüm ama çıkarmadı.

Kaldıki, ameliyatlı olduğunuzu söyleyin, gerekirse o cihazlardan geçmeyin bile. Ben bazı noktalarda geçmek istemediğimi söylüyorum. ( ne olur, ne olmaz raporunuz yanınızda bulunsun. )

Rusyadaki soğuk hava için söyleyeceğim ise, Türkiye'deki soğuk havalarda sırtımdaki metalleri çok daha fazla hissediyor ve rahatsızlık duyuyorum sadece. Sırtım çok sertleşiyor ve katılaşıyor. Onun dışında bir problem olmuyor.
Rusya umarım daha fazla soğuk değildir ve umarım aynı sorun sizde olmaz.

Üst Alt