Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoz ameliyatı sonrası gündelik yaşamda nelere dikkat edilmeli?

Berat1671

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle hepinize merhabalar. 20 yaşımdayım sırtımda istemediğim bir kamburluk var. 3 sene önce fizik tedavi doktoruna gitmiştim önünde duran egzersizleri verip başından atmıştı beni. Egzersizlerin de bir faydasını gördüğüm söylenemez. Yarın ortopedi doktorundan randevu aldım. Son çare ameliyat olursa, kiföz ameliyatı olanlardan bilgi alabilir miyim? Bir kaç şey duydum işte ömür boyu ağırlık kaldırmayacaksın, ömür boyu hareketlerin kısıtlanacak gibi yorumlarla karşılaştım. Forumda incelediğim zaman da kiföz ameliyatının ilk 1-2 senesini öğrenebildim, sonra ki zaman hakkında bir bilgi edinemedim. Aydınlatırsanız çok sevinirim sağlıcakla kalınız.

Ayni dert bende de var kardesim bende sira aldim ne dicek bklm doktor daha once cktgmda egzersiz vermislerdi ama faydasini gormdm smdi ameliyati falan goze aldm artk psikolojm bozuldu resmen dar bişey giyemiyorum hemen yoruluyorum Allah yardmcimz olsun

Ben de dar şeyler giymiyorum. Aynalara küstüm, geleceğe dair bir beklentim bile kalmadı. Psikolojik olarak bitik durumda gibi hissediyorum kendimi. Çok şükür ağrım falan yok yorulma gibi bir durumun söz konusu değil. Ailem zamanında bilgisayar başında çok oturmamdan kaynaklı olduğunu söyleyip duruyor. Babam ankilozon hastası genetik olduğunu da düşünmüyor değilim ama her şey doktorun söyleyeceklerine bağlı. Ameliyat derse ameliyat olacağım lakin gelecekte beni bekleyen sıkıntıları bilmiyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Yapısal bir bozukluk yokmuş. Duruş bozukluğundan kaynaklı kamalaşma olmuş. Ameliyat vs. Söz konusu bile değil dedi. Profesyonel bir şekilde spor yaparak sırt ve bel kaslarını güçlendirip dik duruş sahibi olup kamalaşmayı giderebilirsin dedi. Fizik tedavi bilgilendirme notu verdi. Git fizik tedaviye de bir görün dedi ama önünde ki egzersizleri verip gönderecektir seni dedi. Tek çare spor dedi ayriyetten asla ama asla dik duruş korsesi kullanmamamı söyledi. Büyütülecek bir sorunum yokmuş sanırım :) Spora başlayacağım antrenörüme de sırtımı düzleştirecek bir program yazmasını söyleyeceğim. Başka çaresi yok

Gecmş olsn kardeşm inşllh düzelir.d

yedi yıl önce aynı dertten ameliyat oldum
yıllarca evden çıkmadım ALLAH yardımcınız olsun

ameliyat sonrası 7 yıl geçmesine rağmen kendinize dikkat etmeniz gerekiyor çünkü sırtınızda onlarca vidalar var
ama ben halı sahayada giderim ağırlık da kaldırırım (çok fazla zorlamamak şartıyla) ama ne kadar iyi olursanız olun, eski sağlığınız gibi rahat hareket edemezsiniz

ama görünüşüm düzeldi pskolojik olarak rahatladım ya, gerisi önemsiz

Üst Alt