Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoz ameliyatı ve kalça çıkığı için hangi oranda rapor verilir?

Selocan98

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kifozdan dolayı sırtıma pilatin taktılar boydan boya sağ kalcamda dogustan kalça çıkıklığı ve yarım cm kısılak var işe girdim çalışamadım sırtımda ve bacağıma kıramp girdiginden univeristeye baslayacagim ama durumumuz yok bana engelli raporu verirlermi

Selocan98
geçmiş olsun bende kifozdan ameliyat olmuştum yedi yıl önce

kifozdan kardeşim doktor dan doktora değişiyor desem bel ki inanmazsın
normal de kitap aynı, kitapta yazan oranlar aynı ama 3 doktora göründüm 3 doktor da tamamen farklı oranlar verdi
ilk görüştüğüm doktor yüzde 12 verdi
sonraki doktor yüzde 6 verdi

en son bir doktora gittim, saolsun çok iyi biriydi diğerleri hiç beni bile dinlemedi
bu son gittiğim doktor sırf kifoz için yüzde 35 verdi

ama ben anlamadım valla nasıl oluyor da doktordan doktora değişiyor, yani bana saçma geldi aklım almıyor

solunum problemin var mı ?
yani nefesin kesiliyorsa oradan da yüzde 20 alırsın
ama hayır benim nefes alış verişim de sıkıntı yok dersen oradan da alamazsın, testi var zaten ben üfledim adam dedi kalk sapa sağlamsın :)

kalça çıkığı için 2006 yılından önce yüzde 45 rapor alan binlerce hasta vardı ama 2006 yılından sonra yapılan rapor oran güncellemeleri
forumlara bakabilirsin yüzde 10 ile yüzde 15 e düştüğünü yazıyorlar

hatta zamanında yüzde 45 raporu olanlar vergi indirimi için başvurduklarında dahi oranlarının düştüklerini mağdur olduklarını yazmışlar

yani demem o ki; git bir devlet hastanesine tetkiklerin yaptır, çok çok geçmiş olsun

Skolyoz23
bu arada belirtmeyi unutmuşum kardeşim, eğer ortopedi sana güzel bir oran vermezse kifoz için hemen gidiyorsun beyin cerrahi bölümüne
ortapedi bölümü benimle ilgilenmedi, kifoz ameliyatı oldum ve sırtımda şu kadar vidam var diyorsun
doktarlar vidalara bakıyorlar her vida için oran veriyorlar

ortapedi vermese bile beyin cerrahi en az yüzde 20 veriyor kardeşim
güzel haberlerin bekliyoruz
en azından özel sektör bile olsa engelli statüsünde çalışır bir nebze de olsa kimse sana karışmamış olur

Cok tesekkurler yarin gidip randevu alacagim muayne için sizide bilgilendiririm tekrar teşekkürler

Selocan98

başka rahatsızlığın varsa onlarada görün ALLAH'ın izni ile çok rahat yüzde 40 alırsın

Baska bir rahatsizligim yok benim bildigim bi kireclenme var bide doktor gizli romatizma olabilir demisti onlarada bakiyorsalar soylerim İnşallah %40 altinda kalmam

Selocan98

hocalara danış kaç alırım de eğer yüzde 40 altı derlerse, hiç sisteme işletme zararı olur
çünkü bir iş yerine başvurursan, sağlıklı görünmezsin sistemde ama engelli de görünmezsin yani çok değişik bir duruma düşmüş olursun dikkat et

Engelli raporu

Merabalar 2012 yilinda kifoz ameliyati oldum ayrica doğuştan kalca cikikligi ve yarim cm kisalik var bacagimda doktor ameliyat dedi ama yaptirmadim protez takilmasi lazimmis ve 15 yilda bir degismesi ayrica kireclenme var nefesim cok cobuk kesiliyor ameliyattan sonra oldu acaba bana %40 ustu rapor verirlermi tecrubeli olanların yorumlarini bekliyorum rapora başvuranlarnda 31 ekimde muayne olucam

Üst Alt