Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoz derecesi 75'ten yüksek olanların askerlik durumu ne olur?

s123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Askerlik Sağlık Yönetmeliği'ne göre 66-75 derece arası kifozu olanlar Askerliğe Elverişli Değildir raporu alabiliyor;

"Kifoz ve lordoz deformiteleri için yan planda servikal bölgede (-1)-(-10) derece arası kifoz ve 66-75 derece arası
lordoz; torakal bölgede (-1)-(-10) derece arası lordoz ve 66-75 derece arası kifoz; lomber bölgede (-1)-(-10) dereceden fazla kifoz ve 96-110 derece arası lordoz deformiteleri."

Ama kifoz derecesi 75'ten yüksek olan bir çok hasta var. Bu durum hakkında bilgisi olan var mı acaba? 75 dereceden yüksek kifoz ölçümüyle Askerliğe Elverişli Değildir raporu alan biri var mı?

s123

Ölçümde öngörülen aralıklarda kifoz varsa muaf olmamak için bir neden yok.

70 derece civarı kifoz ile askerlik muayenesi

Doktor kifoz derecemi röntgendeki bulanıklıktan dolayı tam saptayamamakla birlikte yaklaşık 70 derece olduğunu ve ölçünün doktordan doktora değişebileceğini söyledi. Yönetmelikte 66-75 derece arasına elverişli değildir raporu verildiği yazıyor. Risk alıp tecilimi bozdurarak muayene olmalı mıyım yoksa tecilimin bitmesini mi bekleyeyim? Çünkü forumda bir kaç kere elverişli değildir belgesinin kolay kolay verilmediğini okudum.

Elverişli Değildir Ön Raporu ve Askerlik Durum Belgesi

Askerlik durum belgemde 28 ağustos'a kadar tecilli olduğum yazarken tecilimi bozup muayeneye girdim ve askerliğe elverişli değildir ön raporu aldım. Ön raporu askerlik şubesine götürdüğüm günden beri durum belgesinde 15 eylül'e kadar askerlikle ilişiğim olmadığı yazıyor. Bunda bir yanlışlık var mı? Çünkü internette bir kaç kişinin belgesinde "Askerliğe elverişli değildir / onay beklemede" yazdığını gördüm. Bu yazı normalde kaç günde çıkıyor acaba?

Torakal Kifoz derecesinin 75'ten yüksek olduğu durumlarda 63. maddenin D bendine göre işlem yapılıyormuş:

"Bel kemiğinin vücut hareket ve vazifelerini ileri derecede bozan veya görünüşü bozacak derecede şekil
bozukluğu yapan eğrilik veya şekil bozuklukları (Asimetri, torsiyon ve fiksasyon gösteren geniş kavisli skolyozlar, sabit ve
aşırı lordoz, çok keskin açı gösteren kifoz ve başka şekil bozuklukları)."

Heyetten aldığım ön raporu askerlik şubesine verdiğimde kati raporun 6 ay içinde tarafıma gönderileceği söylenmişti ama kati rapor 1 ay sonra askerlik şubesine gönderilmiş. Bundan 1 ay sonra da tarafıma ulaştı. E-devlet'te de tecilden muafa döndü. Belki ileride benzer durum yaşayan arkadaşlar olacaktır. Benim durumumda süreç bu şekilde ilerledi.

Kifoz

İyi günler dün doktora gittim fizik doktoru kifozunu 75 derece dediler sizce muaf olurmuyum?

Merhaba 31 Aralık 'ta tecilim bitiyor. Doktorum 77 derece kifozumun olduğunu söyledi. Tam okuyamamakla birlikte kâğıda şunları yazdı. "77 derece kifoz 15 derece açıklığı sola bakan torakal skolyoz lamber 9 derece skolyoz" bu bilgiler ışığında muaf olur muyum? Ayrıca sırtımda çok ağrı var bunu nasıl dindirebilirim?

simyager07 Mevzuata göre kifoz derecen normal sınırların dışında, bu sebeple muaf olabilirsin. Skolyoz derecelerin ise düşük, doktor bu konuda olumlu mu olumsuz mu rapor verir bilmiyorum.

cardinals hocam sırtımda aşırı ağrı var ciğerlerimde sürekli baskı hissediyorum ve kolay yoruluyorum bunların doktor nezninde önemi olur mu?

simyager07 Askere elverişli olup olmama konusunda pek bir etkisi olmaz ancak geri hizmete verebilirler şikayetlerinden dolayı. Fakat ben senin için elverişlidir raporu verileceğini düşünmüyorum şahsen.

Üst Alt