Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoz hastaları ve ortopedik sorunu olanlar askerlik için Gata'da yaşayacaklarınız?

Tolga_85

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar Arkadaşım;

Öncelikle İçini Karartmak Gibi Olucak Biliyorum Ama Yaşayacaklarını Bir Bir Anlatıcam.

65 Derece Kifozum Ve Skolyoz Başlangıcım var Askerlik İşlemlerim Sırasında Celb Dönemim Geldiğine Askerlik Şubesinden Gataya Askeri Hastaneye Sevkimi İstedim 2009 Kasım Celbinde

Askerlik Şuben Senden 15 Resim İsticek Nüfüs Kağdının 2 Fotokopisini yanında hazır bulundurmanda fayda var.
Önce Seni Sağlık Ocağına Muaneye (formalite icabı) Sonra bir askeri birliğin revirine (formalite icabı) ve en son olarakta GATA ya sevkini alıcaksın. Kapalı Zarf İle Birlikte gataya gidip baş tabiplik onayda zarfını actırıp muhuru vurduktan sonra artık sevk eri olarak sağlık zulumune hoş geldin demektir.
Önce ER polikliniği ortapedi servisine gidip yaklaşık sabah 7.30 dan akşam 5 e kadar izdiham gibi sıra bekliyorsun ama normal devlet hastanelerindede bekleniyo sorun değil alışıyosun. 5 er 5 er tek sıra halinde öğrenci doktorlar seni içeri alıyo ve neren ağrıyo neyin var diyo butun şikayetlerini TEK TEK söyle çünkü en fazla 10 sn ye dinliyolar. hıhh hımmm gibi kısa ve net cevaplardan sonra seni Röntgen çekilmek üzere röntgen randevu bölümüne gönderiyolar.
Burada tekrar sıraya giriyosun röntgen sırasına girmek için :) adını soy adını söyleyip sana hangi odada cekileceğini söylüyolar 10. oda 1. oda diye ama sevinme 10 odadan sadece 4 ü açık :D. sonra odanın önünde başlıyosun beklemeye sırayla isimler okunuyo bazen abiler ablalar senden önce giriyo ;) rütbe var. Eş var Dost var. Röntgeni çekilince röntgenini yarın yada perşembeyse pazartesi al diceklerdir çünkü raporlu röntgen cekiliyosun.
Ve O gun röntgenini almak için ayrılıyosun :D:D.
Röntgenini aldığında ki bu sabah erkenden olsun terkrar er polikiliğine sıraya giriyosun ve Öğrenci doktora röntgenini gösteriyosun. Hımm falan filan sen burda bekle diyo bi saat veriyo. bekliyosun o saate orda ol hatta 30 dk önce git 2 dk geç kalsan halletmiyolar. seni öğrenci doktor uzman doktora götürüyo ve ilk hayati kararın orada veriliyo. ( Şimdi bu dediklerime kulak ver eğer akşam gel derse bekleme eve git gerçekten ertesi gün 9.30 da orda er polikiliniğinde ol öğlende seni uzamana götürsün.) Uzamanımızın keyfi yerindeyse ilgileniyo ve seni konseye cıksın diyerek uğurluyo. yada Amaannnn (A) (askerliğe elverişlidir) ver gitsin diyo. (olurda a alırsan benim gibi korkma ürkme vatan milet diyip gitme onaylatma itraz için serpil binbaşıyı bul baş hekimlikte) hee konseye cıksın derse. o öğrenci doktorla beraber er polikiliniğine dönüyosun ve ifadeni yazdırıyosun
işte adım bilmem ne doğum yerim burası şu tarihte gataya sevk aldım şikayetlerim şunlar ( ama yırtmak için bile olsa sakınnnnnnn ağzından ben amilat olmayı düşünüyorum deme ve GATADA OLMA) ifadeyide yazdıktan sonra seni ertesi gün sabah 8 de dersliğin önünde bekle diye yolluyolar. sakın geç kalma sakın.
butun ortapedi doktorları odada oturmuş muhabet ederlerken adın okunuyo ve içeri giriyosun. üstünü cıkart diyolar ortada duruyosun ve ESAS KARAR BURADA CIKIYO butun şikayetlerini söyle çünkü sana hiç bişi sormucaklar. sana hiç bişi demeden seni dışarı alıyolar beklemek üzere sonra öğrenci doktor gelip seni ya ortapedi sekreterine yada (A) askerliğe elverişlidir diyip birliğine yolluyolar. Sekreterliğe gidip sevk kağdını sıra için içeri veriyosun ve tekrar beklemeye başlıyosun 30 -50 kişi filan. adın söylenince içeri giriyosun ordaki doktor seni tekrar görüyo sağlık kurulu için sana küçük mbi kağıt veriyolar bunları yaptır gel diye.
önce zarfı açtırdığın yere baştabiplik onaya sonra sağlık kurulu müracata gidiyosun buradan seni personel albayın imzasını almak için odasına gönderiyo imzalatıp sağlık kurulu müracata geri veriyosun o sana bir cıktı veriyo ve parmak izini o sayfaya basıyosun. sonra tekrar baştabiplik onaya sonra röntgen rapor odasına gidiyosun burada cekilen röntgenin raporu bilgisayar cıktısı olarak sana veriliyo ve kayıt defterine bir parmakda buraya basıyosun. sonra sekretere geri gidiyosun ve kararın yazıldığı defterede bir parmak basıyosun :) ama bunlarda 1 gun alıyo bazen 2 . bu işlemleri de bitince sekreter 1.30 da kapının önünde ol diyo bekliyosun.
sekreterle beraber ve bir kaç hasta ortapedi servis şefinın odasına cıkıyosun. (burası cok sakat ben 2 kere elverişli değildir raporu aldım 2 si de orada bozuldu.) eğer tipini severse atıyo imzayı hee KUŞKULANIRSA yarın tekrar konseye cıksın diyo.
konseye cıksın derse stress bişiler ters demek. hee imzalarsa çarşamba yada cuma saat 10 da sağlık kurulunun önünde bekliyosun ve ismin hoperlörden anons edilince gidip evrağını alıyosun geçmiş olsun.

KİFOZ OPERASYON HARİCİ İYİLEŞMİCEK BİR HASTALIKTIR. ÇEKİLEN AĞRILAR KASILMALAR NEFES DARLIKLARI İLERLEYEN ZAMANLARDA GECİCİ FELÇ KISMİ FELCE KADAR GÖTÜRE BİLİR. İLERLEMESİNİ DURDURMAK İÇİN DÜZENLİ OLARAK DOKTORUNUZUN VERDİĞİ EGZERSİZLERLE BİRLİKTE FİZİK TEDAVİSİ GÖRÜLMESİ ŞARTIR. AMA GELİN GÖRÜNKİ GATA DOKTORLARI YÖNETMELİK FİLAN DİNLEMEYİP SIRF SİZDEN GICIK ALDILAR DİYE SİZİN HAYATINIZI 1 KALEMDE ATEŞE ATABİLİR.

ALLAH YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM... SADECE SABIR DİLİYORUM MANTIK ARAMA SORDUĞUN SORUYA TERS CEVAPLAR ALABİLİRSİN SAKİN OL HERŞEYE AMA HERŞEYE HAZIR OL.

HEE, BU ARADA BEN İLK GİDİŞİMDE ÖNCE (A) DEDİLER ELVERİŞLİDİR AMA RÖNTGENİME BİLE BAKILMADI.İTRAZ ETTİM (B) DEDİLER ELVERİŞLİ DEĞİLDİR. KONSEYE CIKTIM (C) DEDİLER 3 AY SEVK ERTELEMESİ. 3 AY BİTTİ TEKARAR 27 MAYIS 2010 DA GİTTİM BUGUN KARAR VERİLDİ

İLK KONSEY KİFOZU İLERLEMİŞ (B) ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR DEDİ.
SON İMZADA MESİH KUŞKUCU BAKTI BU KONSEYE Bİ DAHA CIKSIN DEDİ EYVALLAH DEDİK
(B) KARARINI VEREN AYNI DOKTORLAR BU SEFER (A) KARARI VERDİLER. YANİ 2 GÜN ÖNCE ÇÜRÜK BU YAPAMAZ DİYENLER BUGUN OHHH ASLAN GİBİ MAŞALLAH GİDER BU GİDER DEDİLER.

HEYET YANİ RESMİ EVRAĞI ÇARŞAMBA GÜNÜ ALICAM VE SAĞLIĞIM İÇİN TEKRAR İTRAZINIZI ASKERLİK ŞUBESİNE YAPABİLİYOSUNUZ BU SİZİN YASAL HAKKINIZ.
BİLİNÇLİ OLALIM VE KİFOZUN NE DENLİ CİDDİ BİR HASTALIK OLDUGUNU İYİCE ARAŞTIRALIM.

KİFOZ SKOLYOZ İLE İLGİLİ YÖNETMELİK ŞU ŞEKİLDE:

MADDE 63 B GÖRÜNTÜYÜ BOZUCAK DERECEDE ACI YAPAN TİBERKİLOZA BAĞLI OLMAYAN KİFOZ SKOLYOZ ELVERİŞLİ DEĞİLDİR DEMEK.

Geçmiş olsun :)
Ama hatalısın! "Beni de askere alın, almazsanız öldürürüm kendimi" deseeydin, hiiç uğraştırmazlar, "askerlik yapamaz" diye raporu veriverirlerdi bi seferde :)

:D:D:D Dediğin Doğru Hak Aramak Yada Hastalığınızı Belirtmek Sivildeki Prof larımızın bize söyledikleri fizik tedaviler operasyon olma halindeki durumları iyleşme sürecleri acıları anlatmak GATA kullide hiç bir işe yarımıyor.

Üst Alt