Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoz hastalığının tedavisi ile ilgili önerileriniz?

inprc

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese geçmiş olsun.

benim yaşım 23 bende uzun süredir kifoz hastalığı var. postüral kifoz yani duruş bozukluğu nedeniyle olduğunu söylemişlerdi.

en kısa sürede doktora gideceğim ama merak ediyorum acaba tedavi yolları nedir. daha doğrusu ameliyat dışında tedavi yöntemi varmıdır.

tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlardan cevap beklerim. teşekkürler.

merhaba ben şuan 18 yasındayım eğer dercesi fazla ilerlememişse korse kullandırılıo ama bu genelde gelişme dönemindeki kişilere uygulanıor ben 15 16 yaslaaarı arasında kullandım yaklaşık olarak 10 derece düzelme olmustu fakat geri bıraktım geri derecesi arttı senin iin korse olacağını sanmıorum büyük ihimal ameliyat sırt kaaslarını geliştirirsen ilerlemesini engelleyebilirsin bunun içinde sürekl yüzmeni tavsiye ederim

merhaba güzel kardeşim bendede kifoskolyoz var ve 2 kere bu ameliyatı gecirdim eğer derecen eğiklik fazlaysa gencken ameliyat olmanı tavsiye ederim ameliyat sonrası ilk bir hafta canın yanıyoo yanmaz dersem yalan söylemiş olurum platinlerin vucuda alışması lazım ameliyat dışında tedavisi bunun yok güzel kardeşim var diyenlerede inanmaaa derler spor yapıcasksın yüzüceksin felan filan alakayı maydıonoz ameliyat olucaksın erkenden kurtulucaksın tek yok bu

bendede 100 drececen fazla kifozskolyoz vardı 2 amliyat geçirdim ve düzeldm tek tavsiyem fazla ilerletmeden ameliyat ol

"hiç korkmadan ameliyat ol. Ne kadar ertelersen ameliyat o kadar zorlaşır. Benim çocuğumun 130 derece idi. Ameliyat olduktan hem muhteşem bir düzelme oldu hem de en önemlisi akciğer ve kalbi rahatladı. Yaşam kalitesi düzeldi. Önce Allah'a sonra doktoruna güven. Sevgiler

özlm ve hikmetk arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz? sorunum sizin sorununuzla aynı bu dönemde nasıl hareket ettiniz neler yaptınız?hangi doktorlara gittiniz? şu an nasılsınız tam olarak düzeldinizmi ameliyat sonrası nasıl merak ediyorum. en kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorum çünkü yakın zamanda tedaviye başlamayı düşünüyorum.

ben cerrahpaşada prof.der.önder aydıngöze gittim tam olarak tabiki düzelemedim biras eğrilik kaldı ama dıştan belli olmuo dümdüz duruo sırtım nerdeyse ameliyat sonrası biraz zor oluo çekeceksin ağrılar felen ama sonrasında hepsi geçince iyiyki olmuşum diosun ;)geçmişş olsun...

Kolay gelsin.. 31 yaşında kifozum..bu engelneebilirmi yada ameliyat edilebiliri

geçmiş olsun filiz.31 yaş ama derecen önemli.bence tedavin mümkünse ol derim ilerde pişman olmanı istemem.çok iyi doktorlar var benim doktorum prof dr ahmet alanay ona çok güveniyorum.

arkadaşlar postüral kifoz hastalığı bilinçli bir şekilde düzeltelebiliyor ileri derecede değilse ameliyata gerek olduğunu sanmıyorum

Üst Alt