Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoz-lomber lordoz teşhisiyle askerlikten muaf olur muyum?

Pergola

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,İzmirden yazıyorum aranıza yeni katıldım,15 seneye yakın Scheuermann Kifoz rahatsızlığım mevcut zamanında fizik tedavi ve çelik korse kullandım bugün itibariyle doktora tekrar gittim son güncel filmim çekildi,

(%74 lomber lordoz %67 kifoz %6 skolyoz Torakal apikal omurlarında uç plak düzensizlikleri ve kamalaşma) olarak sonuç aldık.Nefes yönünden pek sıkıntım yok fakat sabit pozisyonda durunca,ayakta kalınca,yol yürüyünce,sabit pozisyon oturduğumda bile ağrılarım oluyor,Spora ara verdiğimden tekrar spor önerildi ama ağrılar geçmezse O zaman ameliyat denildi.Yaşım 28 tecili bozdurup askere gitme durumum var muaf raporu alma şansım nedir ? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Teşekkürler

muaf olursun bende askerlikten önce aynen schuerman kifozu vardı muaf olabilirsin dediler ben kabul etmedim askerliği seviyordum, hatta dilekçe yazdım 19 yaşında gittim
ama askerliğimin bitmesine 2 ay kala baya hastalandım hastaneye gittim direk muaf verdiler
zaten en başta veriyorlardı
sana da verirler ama ben istemiyorum dersen askerlik yapabilirsin tabi

Muafiyet sağlayan haller:

B) 1. Omurganın ayakta çekilen radyografilerinde COBB açısı değerleri;
a) Skolyoz deformitesi için, ön-arka planda torakal seviyede 26-45 derece, lomber seviyede 21-50 derece arası deformiteleri.
b) Kifoz ve lordoz deformiteleri için yan planda servikal bölgede (-1)-(-10) derece arası kifoz ve 66-75 derece arası lordoz; torakal bölgede (-1)-(-10) derece arası lordoz ve 66-75 derece arası kifoz; lomber bölgede (-1)-(-10) dereceden fazla kifoz ve 96-110 derece arası lordoz deformiteleri.

OturanBoğa İlginiz için teşekkürler detaylarınıda öğrenmiş olduk,fakat tam terim ve açıları bilmediğimiz içi kafamda netleşmedi,tecrübenize dayanarak benim için sonuç ne olabilir

Son düzenleme:
@Pergola askeriyede 60 derece kifoz ile muaf oldum askerliğimin bitmesine 2 ay kala,
düşük +6 dereceye yakında skolyoz vardı (önemsiz bir rakam)

yani olursun dediğim gibi

benim askerden sonra kifozum zamanla 90 dereceye çıktı ve ameliyat olmak zorunda kaldım. zaten askerden önce bol bol spor yapıyordum kifoz olduğum belli olmuyordu ama askerde yapamıyordum fırsatım olmuyordu ilerledi ve kendimi kötü hissetmeye başladım. psikolojim de bozulmuştu ve herkese saldırmaya başlamıştım, sonra hasteneye gittim ben işin aslı 2 ay kala hava değişimi verecekler sandım ama tamami ile gönderdiler

başta da demiştim sana muafsın dediler bana ama ben kabul etmedim. pişmanmıyım değilim normal teskeremi aldım geldim çünkü bizim zamanımızda 15 aydı askerlik bunun 12 ayını yapanlar normal teskere alabiliyor diğer geri kalanı gönüllü askerlik hizmeti olarak görünüyor. ben normal askerlik süremi yaptıığım için normal teskerem verildi

ama ayrı olarak 2 ay öncesinden gönüllü askerlik hizmetinden kalan süresinden muaftır adlı kağıt da verdiler tabi

yani 60 derece kifoz'a muaf veriyorlar bilgin olsun. ama imkanın var ise sağlık durumun çok kötü değil ise, git askerliği yap derim çünkü hayatın boyunca yaşaman gereken en önemli bir duygu ve görevdir diye düşünüyorum

geçmiş olsun

Vakit ayırdığınız için Teşekkür ederim

Kati rapor ?

Tekrardan merhaba arkadaşlar,İzmir askeriyeye gitmem sonucu hastaneye sevkedildim,muayeneler sonucu farklı bir hastaneye daha sevk edildim 2 hastanenin doktoruda aynı sonucu yazdı B olarak askerliğe elverişli değildir aldım.Daha sonra heyete gittim ve belgemi aldım onu askeriyeye götürdüm.Bana ön rapor gibi bi belge verdiler.Onay beklemede As.elverişli değildir yazıyor.

6 ay 1 sene arasında esas raporun adresime geleceğini söylediler.
Bunun onaylanmama durumu varmı dediğimde evet olabilir, öle bi durum olduğunda 30 gün içinde itiraz sürecinizi başlatırsınız dediler.

Konu hakkında bilgisi olan benzer durumda olan lütfen aydınlatsın onaylanmama durumu nedir ? OturanBoğa

Abi saygılar

Abi saygılar kifoz ve lordoz için (-1)-(10) derece ne demek rica etsem bilgi verirmisiniz OturanBoğa

Pergola

Kati raporun muafiyete temel sayılan rapordan farklı olması çok çok çok istisnadır. Hiç bir sorun yaşamayacaksın...

Ozankifoz
Kifoz'un derecesi işte...

Üst Alt