Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoz, Skolyoz nasıl düzelir? Doktorların ilgisizlikleri!?

Whitefox001

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
17 yaşındayım (nisanda yeni girdim) ve bende çok hafif skolyoz var

ilk gittiğim doktor röntgende zor fark etti ikinci gittiğim doktor daha uzmandı ve fıtık var mı diye bakmak için mr çektirdi fitık çıkmadı çok şükür ama skolyoz çıktı
beni üzen skolyoz olmam degil doktorlarin ilgisizliğiydi

bende bir de biraz kifoz var aşırı değil ama öne eğik olduğum belli oluyor özellikle yandan bakınca. Doktor sadece yüzmemi söyledi yüzme hocam ise sırt üstü yüzersem ilerleme kaydedeceğimi söyledi ne kadar doğrudur bilemem ama doktor hiç bundan bahsetmedi kaç haftadir boşuna yüzdük.
Egzersizde vermedi sırf kifozu düzeltmek için gittiğim doktordan skolyoz olduğumu öğrendim skolyoz daha ciddidir belki ama pek umrumda degildi ilk başta ama gördüm kü ilerliyormuş doktor ölçüm bile yaptırmadı 2 farklı ortopedi doktoruna ve 2 de fizik doktoruna muayene oldum 6 ay sonra kontrole gel dediler ama merak ettiğim ölçüm bile yapımadan ilerleme olup olmadığı nasıl anlayacaklar 6 ay sonra kontrolde?

Turkiye genelini bilmem ama Edirne'deki doktorlar gercekten çok ilgisiz yaşım daha küçük benim geleceğim söz konusu ki kendim için sinirlenmiyorum forumda cok zor durumda olanları gördüm ve bu insanlara sanki kanser hastasıymışlar da hic çare yokmuş gibi davranılması çok sinirlerimi bozdu
benim kifozum 1 yıl okula gitmeyip bilgisayar başında oturmamla başladı ilerleyen yıllarda okula gitsemde yine bilgisayarda çok vakit geçiriyordum bazen skolyoz olan yöne dogru eğiliyordum skolyozunda bundan olduğunu tahmin ediyorum uzun saatler eğik durunca kamburlukta oldu yani saatlerce eğik durunca omurga şekil değiştiriyorsa eğer eğikliğin ters yönüne eğilerek o şekilde durarak omurga şeklini değiştirmek çok mu zor?
Yoksa ben mi cahilim yetişkinlerde olmaz tabi ama forumda 17 yaşında olupta skolyozu ilerleyen gördüm demek ki kemikler hala yumuşak bu eğriliği tersine döndüremez miyiz bozulma bu kadar kolayken düzeltmek niye zor?
Şimdi ben bu yaşta egzersizle skolyozu ve kifozu düzeltemez miyim yatarken otururken dahi skolyozun tersi yönüne eğiyorum kendimi ve dik durmaya çalışıyorum, belki komik gelebilir ama ben nasıl saatlerce yamuk durarak omurga şeklini bozduysak yine öyle saatlerce tersine durarak düzeltebileceğimi düşünüyorum. Tabi doğuştan olanlar için böyle düşünmüyorum şimdi benim hiçmi düzeltme imkanim yok skolyoz çok değil zaten benim amacım kifozu düzeltmek

lütfen yardimci olun. Ameliyat olsam hareket kısıtlıyo eğilmek yok ağırlık kaldırmak yok sanki ben 80 yaşındayım iyi ki bir vida taktınız yok askerlik yapamazmışız ben yapmak istiyorum agirlikta kaldiricam tabi 1 yildir fitness yapiyorum bırakmayada niyetim yok çok saçma bir hastalık ya sinirlerimi bozdu

Allah herkese şifa versin derece çok değilse kimse ameliyat olmasın bence....

Skolyoz için önerilen birinci şey sırt stilinde yüzme ve yoga. Skolyoz yogası diye bişey okumuştum https://www.alternatifterapi.com/icerik/yoga-ile-skolyoz-tedavisi denemekten bir zarar gelmez. Fitnessa gelince ağırlık kaldıramadığın sürece bir sakıncası yok. Ağırlık kaldırmak omurgada baskı oluşturan bir aktivite bunu da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim. Bence insanın doktoru kendisidir. Vücudunu tanıdıkça o sana yapman ve yapmaman gerekenleri zaten söyleyecektir.

Seninle benzer durumda olan başka bir arkadaşımız var aşağıdaki linkten okuyabilirsin.

https://www.engelliler.biz/forum/sa...az-degerlendirebilir-misiniz.html#post1987168

İstanbul Ümraniye araştırma hastanesinde baş hekimi var ben 7 yıl önce ameliyat oldum
Gidin görüşün kafanızdaki tüm sorulara cevap bulursunuz
Geçmiş olsun

Kifoz Nasil Duzelir?

Ben 17 yasindayim 13 derece skolyoz var ama skolyoz benim hic umrumda degil sadece agir kaldirmiyorum doktorun yapma dediklerini yapmiyorum ama tum gunumu oturarak gecirdigim icin kifoz var ve hic bir doktor, spor egitmeni bununla ilgilenmiyor gitmedigim doktor ve spor hocasi kalmadi kimse ilgilenmiyor sanki hic umut yokmus gibi davraniliyor bu videodaki bile nasil olduysa duzelmis benim durumum cok sukur videodakinden kat kat iyi ama bu bile duzeliyorsa ben niye omurgami duzeltemeyim? Kimse yokmu yaptigi bir sporla veya egzersizlerle kifozu duzelten lutfen yardimci olun ne giysem kotu duruyor kocama bir sey sirtimdan disari firlamis gibi hic bir yere cikamiyorum psikolojim bozuldu hergun internette buldugum ne kadar egzersiz varsa onlari yapiyorum ama bu beni cok yoruyor ve tum gunumu egzersiz yaparak geciriyorum sosyal bir hayatim kalmadi lutfen bana yol gosterin yokmu bunun caresi?

https://youtu.be/VIOzbiexI6s

Üst Alt