Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoz-skolyozdan 2006'da aldığım %65 oranı bugün düşürürler mi?Emekli olabilir miyim?

Konular
18
Reaksiyonlar
9
işte aradığım konu !

bende 2006 aldığım raporda %65 vermiştiler, oranlar değişmiş şimdi %40 ı geçemeyeceğimi söylüyorlar çünkü sadece ortopedik sorun varmış.

şimdi ben emekli için başvursam raporum 2010 öncesi olduğu için geçerli sayılmayacak tekrar heyete girince de düşük rapor oranı yüzünden engelli personel statüsünden çıkar mıyım ?

pro_license bir sene önce gittim 90 derece kifoz ameliyatı + skolyoz vardı yüzde 25 verdiler oranlar baya düşmüş

raporunuz eski olduğu için sizi tekrardan yeni rapor çıkartmak için gönderecekler o zaman rapor oranınız yüzde 40'ın altına düşerse tabiki tüm haklarınızı kaybetmiş olacaksınız

ama güncel rapor olsaydı ve vergi indirimde yüzde 40'ın altına bile düşseydi o zaman engelil statü hakkınız kaybolmuş olmaz ama sadece erken emekli olamazdınız

dediğim gibi raporunuz baya eski olduğu için sizi tekrardan hastaneye gönderip yeni rapor isteyecekler o zaman da rapor oranınız yüzde 40'ın altına düşerse sıkıntı iyice araştırmadan hareket etmeyin

pro_license

İşe girerken sunduğunuz rapor sizin aynı işyerinde engelli statüsünde çalışmanızı sağlar. Yeniden rapor almanızı gerektirecek biri durum yok. Ama vergi indirimine başvuracaksanız, o zaman yeni rapor şart. Ve eğer oranın düşük çıkması muhtemelse, bu vergi indirim sürecine hiç bulaşmayın...

selamlar,

Ben vergi indirimi %50 ile aldım bir kaç yıl önce bu işyerim den.
iş değiştirmem halinden yeni iş yerimde tekrar dan baş vurmam gerekiyormu acaba vergi indirimi için tekrar dan başka rapormu almam gerekir. ?

Ayrıca vergi indirminden geçmiş olmam her şeyin tamam olması anlamına gelirmi emeklilik için prim ve yıl şartı dolunca tabi. yani tekrardan bir rapor vs istenirmi 2021 dolacakda inşallah :)

Teşekkürler.

Skolyoz ile kifoskolyoz biraz daha farkılı. Kifoskolyoz da ileri derece de solunum fonksiyon bozukluğu da olacağı için %40 ın altına düşeceğini sanmam sadece omurga eğriliğini olarak düşünme pro_license

2f1b

Eğer vergi indirimi sürekli ise, eğer vergi indirimine temel olan raporu aldıktan sonra başka ve düşük oranlı rapor alınmamışsa, eğer ilk sigortalılık 1 ekim 2008'den önce olmuş ve emeklilik de ssk'Lı çalışan statüsünde olacaksa, evet, elde edilmiş olan vergi indirim hakkı engelli statüsünde emekliliği de sağlar

@Skolyoz23 bi kaç kişi daha bu şekilde söyledi.

@OturanBoğa ben kamu personeliyim ama meslek olarak fabrikalarda da çalışabilecek kapasitedeyim. sürekli takip ediyorum eğer düşündüğüm fabrikalardan birine engelli kadrosundan girebilirsem kamudan ayrılmayı düşünüyodum .bu fabrikalrın birinin insan kaynakları rapor tarihimi söyleyince mutlaka yeni rapor istenir dedi

bende bu rapor işlerini araştırmaya başladım. hastanede çalışan arkadaş(gerçi çok uzun süredir doktorada gitmiyorum ama) eski raporuma göre 35% i geçmem imkansız olduğunu hiç kıpırdamamam gerektiğini söyledi.

@cicikıs benim raporda sadece ortopedik sorun olduğu işaretli. cocukken benle hastanede yatan cocuklarda hep başka şeylerde vardı ama bende hiç başka sorun olmadı.

@cicikıs alakası yok hareket kısıtlılığına bakıyorlar istediğin kadar ameliyat ol yada olma rötgen çektiriyorlar o rötgendeki vidaların hareket kısıtlılığına ne kadar yol açtığına bakıyorlar

ALLAH korusun felç değilseniz yüzde 25 en fazla oran veriliyor hastalık kifoz skolyoz kifosskolyoz diye oran verilmiyor bilginiz olsun

Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik, Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi kısmında ;
1. Akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer tüm hastalıklarda solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa;
a. Az etkilenme varsa %20
b. Orta derece etkilenme varsa %40
c. Ağır derece etkilenme varsa %80

Solunum fonksiyon testine göre sakatlık oranı hesaplanmakta. Yani sadece skolyozda oranı %20 de kalsa bile solunum fonksiyon testi sonucunda kifoza bağlı olarak %40 rapor almak mümkün görünüyor. Skolyoz23
pro_license bence göğüs hastalıklarına sevkini isteyip bir solunum fonksiyon testine de girmelisin.

@cicikıs sen solunum hastalığını kast ediyorsun anladım ben de ileri derecede kifoz vardı + skolyoz vardı ama ben bu solunum testinde iyi çıktı diye yüzde 0 verdiler

şimdi her kifoz yada skolyoz vs olan solunumda sıkıntısı olacak diye bir şey yok, bu hastalık herkeste olabilir ama düz yolda yürürken bile nefesi tıkanan anneme yüzde 20 verdiler

yani evet skolyozdan yüzde 25 ve solunum rahatsızlığıda varsa yüzde 20 de oradan alsa olur

ama dediğim gibi bana da alırsın dediler gittim alamadım

Üst Alt