Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kilo aldırmayan psikiyatrik ilaç var mı?

olanzapin ve klozapin
klozapin çok fena kilo aldırdı bana göbek önden gidiyor
yanlız ilaçın yanında alkol felan kullanırsanız o da yapabilir mesela kola gibi asitli içeçekler

Psikiyatri ilaçları ilk etapta kilo aldırıyor sonrası tamamen sizin beslenme alışkanlığınızı değiştirmenize bağlı ben ilaçlar kilo yapıyor kısmına inanmıyorum iştah artırıyor eyvallah ama kontrol edilebilir azıcık irade meselesi. Ama olanzapin denen ilaç için şunu söyleyebilirim uzak durun mümkünse kaçın :)

olanzapini 3 ay kullandım ben , dr a gittim bana dediği cümle aynen şöyleydi bırak kızım bu ilacı 100 kilo olursun ☺

İlaçlar çok kilo yapıyor

Akşam Risperdal
Gündüzleri Lustral içiyorum, doktor değiştirmiyor ilacı bir türlü.

Lustral bende acaip kilo yapıyor, gündüz ilacı içiyorum. 1.5 saat sonra, doymak bilmeyen bir iştahım oluyor.

Lustral 100 mg
Cedrina 500 mg
Norodol aylık 50 mg enjeksiyon
Aripa 30 mg

Kullandığım ilaçlar,kilo aldırıyorlar maalesef

Esmax
rexapin
tolvon
imovane
bunları kullanıyorum kilo yapıyor..

Yeni nesil anti depresanlar kilo aldırmıyor.
Wellbutrin, Cymbalta, Effexor, Brintellix gibi ilaçlar mesela.

Cymbalta kullanmıştım fakat Lustral kadar etkili degil.

Rexapin nedeni ile 40 kilo aldım. Dr a şikayetimi söyledim ve değiştirdi. Bu sefer psikotik maniye girdim. Yine rexapin kullanıyorum. Bence dr u dinle. Bir bildiği vardır.

Bütün antipsikotikler kilo aldırıyor ve cinselliği öldürüyor, yapacak bir şey yok.

Dopamin hızlı bir şekilde bloke oldugu için, prolaktin seviyesinin artması, kilo alımı ve cinselligi öldürmesi sorunları oluyor..

Şizofreni ve psikoz'u Dopamin dışında çözebilirlerse bu yan etkiler olmaz.

Son düzenleme:
Kilo Adırmayan birtane kırmızı receteli ilac var
ben kullanıyorum ama devlet ödemiyor her ay 284TL veriyorum
ilacın adını söyluyemem cunku ilac ismi vermek ilac önermek yasak

devlet hastanesinde iyi bir pisikiyatri doktoru bulursanız oda cok zor
cunku hepsi ilac firmalarıyla anlaşmalı
encok hangi ilactan komisyon alacaksa size o ilacı yazıp sizi sepetliyolar

şansınız varsa iyi bir doktora denk gelirseniz durumunuzu ifade edin
anti depresanlar hic bir işe yaramıyor boşuna antidepresana para vermeyin sakın
doktordan kırmızı receteli size uygun bir ilac yazmasını isteyin

kırmızı receteli olmaya ilaclar hic bir işe yaramıyor
eger doktor kırmızı receteli ilac yazmıyorsa

sapacagın en guzel şey
bol bol su ic
asitli hic birsey icme

sıcak olarak icebileklerin
cay
kahve
kuşburnu
ihlamur
elma cayı

soguk olarak icebileceklerin

ayran
soda
soguk cay
sıkma elma suyu
sıkma greyfurt suyu
soguk kahve
iceceklerine seker koyma
Tatlandırıcı olarak stevia kullan

gunde 3 ögün birer yemek kaşıgı elma sirkesi icmek olucak

Concerta ve Ritalin den bahsediyorsan, onlar kilo aldırmaz evet.

Ama ne yazık ki onlar antipsikotik degil. Elma ile armutu karıştırmayalım.
@SARUHAN

Ben 25 kilo aldım Rexapin ile.
Şeker ilacı kullanıyorum artık.
Feci insülin direnci yapıyor ilaç. Gece kalkıp tatlı yediriyor.

Bende 30 kiloya yakın aldım 110 kilo oldum xeplion 150 iğne abilify 30 mg cedrina 200 mg lustral 100 mg sizoaffektif hastasiyim

siz yine şanslısınız 2000 li yıllarda çok sık kullanılan bi leponex vardı ki düşman başına.

Citol kullanan varmı içinizde kilo aldırır i bu ilaç doktur yeni reçete etti

Yıllarca psikiyatrik ilaç kullananlar neden genellikle iri yapılı oluyorlar?

Bu psikiyatrik ilaçlar aşırı kilomu aldırıyor yoksa hastalarda? TIP BU KONUYA ÇARE BULAMIYORMU ACABA?

Şimdi 98 kilo falanım.
8 yıldır düzenli olarak ilaç kullanmaktayım.

Bazı ilaçlar iştah açarken bazıları iştahı kapatabiliyor fakat bazı ilaçlar ise kişiye göre iştah açıp ya da kapatabiliyor. Bende iştah açan tek antidepresan rexapin oldu. Kilo alma konusunda şikâyetçiyseniz doktoronuza bu konuyu dile getirebilirsiniz ki böylece doktorunuz iştahı açmayacak muadili bir ilaç verebilir.

bende 15 yıldır dermansız depresyon hastasıyım kiloluyum ilaçlar aşırı kilo aldırıyor nereye varacak bizim sonumuz ???

Bende şizofreni hastasıyım 50 kilodan 75 kiloya çıktım ilaçları kullanmaya başladıktan sonra dikkat etmesem alıp başımı gideceğim. Çok zor bir durum.

Psikiyatrik ilaçların hepsimi "iştah" açmaktadır ve aşırı derece kilo aldırmaktadır?

Psikiyatrik ilaçların hepsimi "İŞTAH" açmaktadır ve aşırı derece kilo aldırmaktadır?
OZAPRİN 10+10 MG
LUSTRAL 100 MG
ARİPA 15 MG
(97 civarı kilom)
("Ben buna benzer ilaçlar içiyorum" deyipte "ideal kilomdayım" diyen varmı aramızda, kilosu normal olan varmı)

Merhaba ben Trevicta 350mg 3 ayda bir iğne kullanıyorum 2 yıldır iştahım baya iyi kilo artışı da yapıyor ama bu hastalıktan tamamen kurtulma şansımız var mı acaba nereye kadar iğne vurulacağız bir bilgin var mı dostum doktoruma sordum bu hastalığa bir kere yakalandın mı böyle gider dedi ama bilmiyorum

diyetisyene git ben öyle yaptım
Alper16 hastalık ömür boyu arkadaşım ölene kadar senle gidecek çaresi ilaç içmek

Alper16

YOK GİBİ bi yakaya yapıştımı kurtulabilmek ÇOK ZOR. GEÇMİŞ OLSUN HERKESE. ( Yaş kaçtı Ben 36)

Yandık desene belki kurtuluruz diye düşünüyordum :(

f29 organik olmayan psikoz 2018 de 2 kere yattım hastaneye 3 sene geçmiş üzerinden yaşım 27

Üst Alt