Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kilo fazlalığından tecil işlemleri ne kadar sürer?

kayra99999

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba
Yaş 23
Boy 175
Kilo 130+

Temmuz ayında asker kaçağı olduğuma dair evime kağıt geldi . Kağıt gelmeden önce YGS-LYS girmiştim o arada. Bugün tercihler açıklandığında istediğim bölümü bu sefer kazandığımı görünce Mabut-Sultan Mahmut olayına döndü bu iş dedim .

Şuan kaçağım ve üniversite kayıtları için yaklaşık 5-6 günüm var . Tecil için askerlik şubesine gideceğim ama bu işlemler kaç gün sürer ? Kilomdan dolayı büyük ihtimal 1 sene tecil olacağım ama bu işlemler yetişmezse haliyle üniversiteye kayıt olamayacağım , işin kötüsü 1 sene sonra gel derlerse işler iyice sarpa sarıyor . Bu kiloyla daha fazla yaşamam zor gibi ve kilo vermek istiyordum , zayıflar isem askere alacaklar ve üniye gidemeyeceğim . Askere gidersem sınavlara çalışamayacağım , bu sefer de istediğim bölümü tekrar kazanmam zor olacak . Daha önce 1 yüksekokul , 1 meslek yüksekokul bıraktım istediğim bölüm değil diye , şimdi nereden tutsan elimde kalacak gibi gözüküyor. Okuduğum bir çok yazıda da sanırsam bu tecil işi 4-5 günde bitecek bir iş gibi değil .

Bugün şubeye gittim . Merak edenler için kilodan tecil

İstanbul Halıcıoğlu şubesi saat 8.30 da açılıyor. 7.30 gibi oradaydım . Sıra benim şansıma mı bilmem çok azdı , yaklaşık 20-30 kişi vardı ve ilk sıralarda olduğum için 8.35 de gişeler de bulunan görevli üst kata yolladı . Üst katta 2-3 form verdiler , kağıtları imzalatmak için aile hekimine yolladılar . Aile hekimi ister kendi mahallenizde bulanan isterseniz de Kasımpaşa'da bulunan bir sağlık ocağından halledebiliyorsunuz . Ben kendi aile hekimime gittim . Ardından kağıtları verdim görevli telefonla Kasımpaşa'da bulunan askeri hastaneyi arayıp randevu aldı . 17 ağustos da randevu var . Şu anlık bu kadar .

Bugün kilodan 1 yıl tecil aldım .

17 ağustos da saat 9:30 da randevu için binadaydım . ( kasımpaşa hastanesi ) Askerlik şubesinden verilen zarfı teslim ettikten sonra kilo boy ölçümü için beklememi söylediler . Yaklaşık 30-40 dakika sadece 15 saniye süren kilo ölçümü için hiç oldu .
Ardından doktora imza atması için evrakları götürdüm. Git gel yapa yapa 10:30 oldu saat . Herkes imzasını vs attıktan sonra hemşireler tarih verdi . Yalnız verdikleri tarih 31 ağustos içindi . Üni kayıt olacağımı , yalvar yakar anlattıktan sonra oradaki hemşire halime acıyıp sadece 5 dakika süren komutan ile konuşmasından sonra aynı gün heyete soktu ( ellerin öperim ) . Aynı gün saat 1.20 de heyet için beklememi söylediler.
İşin garibi askerin saati saatini tutmuyor . Yaklaşık 40 dakika daha bekledikten sonra heyet için çağırdılar ve 25 dakika da herkesi tek tek kontrol edip , heyet raporlarını dağıtılacağını söyleyip 3:40 a kadar beklettiler . Raporları dağıttıktan sonra tekrar askeri şubeye gidip imzalattırdım ve 1 yıllık tecil aldım

Böyle işte totalde 3 gün sürdü . 3 hafta beklememi söylediler ama araya 1-2 kişi girince 3 hafta 2 saate düştü . Kilo boy ölçümü için yaklaşık 1 saat beklettiler. İçeri de gırgır şamata tabi . Bu işlemlerin bitmesi 8-9 saat sürdü ve sadece 30-40 kişiydik. Bana göre rahat 100 150 kişinin işlemleri halledebilirler aynı gün içerisinde ama kimse iş yapmak istemiyor gibi sürekli ileri tarihleri erteliyorlar.

Her şeye hazırlıklı olun arkadaşlar . Size x saat derler ise kafadan üzerine bir 30 40 dakika ekleyin ona göre sabırlı olun :) Doktora tecil işlerim ne kadar sürer diyorum . Adam bana '' Deniz Seki neden hala hapiste '' diyor . Çok garip öyle böyle bir yer değil askeriye ... Allah düşürmesin.

kayra99999

Bilgilendirme için teşekkürler kardeşim. Ayrıca hemşire kardeşimiz de sağ olsun :)

2015 yılında bir yıl erteleme aldım kilodan dolyı bu sene de kilo aynı olunca barısta görev yapamaz seferberlikte yapar yani çürük rapaoru aldım kardesım bu arada boy 1.84 kilo 120

Üst Alt