Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kilo ve migren sebebiyle rapor oranını arttırabilir miyim?

kenan91

Aktif Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar merhaba,

Kronik böbrek yetmezliği hastasıyım, direkt 60% oran veriyor nefroloji, aynı zamanda troid hastasıyım ondan da dahiliye 4% verdi. 1 yıl süreli engelli raporu alıyordum 3-4 yıldır, normalde öyle çok meraklı değilim rapor almaya iş yerime veriyorum onun dışında hiçbir haktan yararlanmıyorum, uğraşmıyorum.

Dün heyete girdim ve bir abiyle sohbet ettik bir sürü hastalığı var, hepsini toplayıp 40'ı geçmeye çalışıyor. Bu arada böbrekle ilgili değerler değişmiş onun oranı artacak gibi bir şey söyledi doktor sanırım 70% verecek emin değilim.

Ben de düşündüm; boyum 1.95 cm kilomsa yıllardır 57-63 arası değişiyor bazen arsa da hep bu aralıkta, konuştuğum abiye fazla kilolu diye 20% oran vermişler, bana da bu civarda bir oran verebilirler mi?

Birde migrenim var ve ayda 1 defa kesinlikle tutuyor hayatım felç oluyor sağ olsun.

Okuma zahmetine girmeyenler için mevcut hastalıklardan aldığım oranlar dışında;

Boyum 1.95 Kilom 61
Ağır geçirdiğim Migrenim var

Sizce oranı arttırabilir miyim? yardımlarınızı bekliyorum :)

Flood yapmak istemiyorum ama kilo kaybı ideal kilonun 10% altında olursa engel oranı 25% gibi bir şey yazıyor bu doğru mu?

Birde şiddetli baş ağrılarında 15% engel oranı yazıyor, ne kadar doğru?

miğren ağrı haplarıyla geçebilir ama sanırsam tedavisi yok

Evet migrenin tedavisi yok, benim sorum şu kronikleşmiş bu hastalığım için engel oranı verirler mi? +Zayıf oluşumdan, yaşadığım kilo kaybından dolayı engel oranı verirler mi?

Kronik böbrek yetmezliği: 60% alıyorum (1) bir yıl süreli (bu sefer daha yüksek verecekler sanırım değerler yükselmiş)
Hipotroidi: 4% veriyor.

Migren ve Aşırı zayıflık var.

Obezliğe veriyo zayıflığa vermez

Obezite bir hastalık ama zayıf olmaya bir hastalık gözüyle bakılmıyor diye biliyorum. Migrene de oran vereceklerini sanmam. Bilmiyorsan niye yazıyorsun derseniz de fikrimi beyan etmek istedim :)

Engel oran cetvelinde şöyle bir şey var ama Migren için geçerli olur mu bilemedim,

M5zqJd.jpg

Böbrek yetmezliğinden dolayı da kilo alamıyorum diyet programım var onla ilgili de şöyle bir şey yazıyor,

IXovhm.jpg

kenan91 zayıflığın sana yanetkileri varmı zor alırsın zayıflıktan çoğu insan var zayıf alamıyo kilo böle bişeye oran verilmez kilo alabilirsin ilacıda var yiyerekte alırsın geçmiş olsun raporun yetiyosa girişme böle şeylere olan raporunda kayarsa elinden kalırsın öle

Migrenede vermez basit şeylere boyun fıtığından ölüyom ağrıdan vermedi

Beyninde hasar olcakta anca öle verir

Yazdığım mesajları okumadan mı cevap yazıyorsunuz anlamadım ki :) Ayrıca öngörü ya da tahmini cevap verecekler yazmazsa sevinirim, bilgisi olanlar yazsın lütfen.

Keyfi kilo alamama gibi bir durumum yok, hastalığımdan dolayı diyet programım var ve yıllardır onu kullanıyorum bu nedenle kilo alamıyorum, çünkü onun dışına çıkamıyorum. Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluğuna mı giriyor böbrek yetmezliği emin değilim. öyleyse ideal kiloma göre oldukça zayıfım en kötü 10% veya 25% verilmeli diye düşünüyorum.

Migrense şiddetli baş ağrısı sınıfına giriyor diye düşünmekteyim, bazen iki günüm felç oluyor ölüden beter oluyorum o da 15% eğer doğru düşünüyorsam,

Lütfen bilgisi olanlar yazabilir mi?

İdeal kilomun %35,5 altındayım. İdeal kilom 89 bense 61 kiloyum. Bu durumda; eğer kronik böbrek yetmezliği, üst sindirim kanalı rahatsızlığı sınıfına giriyorsa %75 engel oranı verilmesi gerek "ideal kilonun >%20 altında olma" durumundan dolayı.

Yine kendim cevapladım :) Yarın doktor randevum var hem nefroloji hemde nöroloji sonucu yazarım.

Günaydın :)

dün doktora gittim tekrar heyet için, nörolojiye gitmedim oran verip vermediğini bilmiyorum. dahiliye doktoru ile görüştüm, üst sindirim sistemine bağlı olarak zayıflık için engel oranı veriliyormuş %10-25-50 ve 75 olarak değişiyor, fakat böbrek boşaltım sistemi olduğu için buradan bir şey çıkartamadım.

yine dahiliye doktorunun verdiği bilgi sayesinde Kronik Böbrek Yetmezliği ve Proteinürinin farklı şekilde oranlandırıldığını öğrendim. KBY için %75 verdiler, Proteinüri içinse iki oran mevcut %40 ve 60 eğer 60 verirlerse yarın tekrar Nefrolojiye gideceğim, 90 oranı tutturabiliyorum,

Sizle de paylaşmak istedim :)

Merhaba kenan.
Öncelikle geçmiş olsun.
Migren için oran vermiyorlarmı acaba tam bilgin varmı bu konuda

teşekkürler, migrenle ilgili hiç görüşmedim oranlar çok düşük zaten uğraşmak istemedim %5-10 ve 15 nörojenik hastalığa verilen oran derecesi o da çok bir şey değil

Üst Alt