Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kilo yapmayan antidepresan var mı acaba?

Anonim_1

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
Herkese selam şu an paxera 40mg kullanıyorum ama çok kilo aldım ve şikayetlerimde devam ediyor acaba kilo yapmayan anksiyete ve takıntıya iyi gelen antidepresanlar mevcut mudur doktora danışacam da soruyum dedim?
@OğuzHan112 sizede danışmak istedim

@Anonim_1, bildigim kadarıyla bütün antidepresanlar kilo aldırıyor ben lustral kulaniyorum kulanmadan önce 72 kiloydum şimdi 91 oldum

@Anonim_1,

Var GYREX (ketiapin) bide rexapin var benzodiazepin özelliği var ama rexapin olanzapin iştah açar.ketiapin olanzapin kadar iştah açmaz gece alirsiniz.

20mg rexapin ile 40kg dan 93kg a çıktım ben

@Anonim_1, lütfen bu soruyu doktorunuza sorunuz. Psikiyatrik ilaçlar ağrı kesici değildir, tavsiye üzerine alınmaz. Her özellik her insanda aynı etkiyi göstermez.

@Anonim_1,

Hastalığın ne tam olarak antidepresan kullanmakta ısrarci olduğuna göre ya anksiyete yada okb var sende biz doktor değiliz.sunu kullan bunu kullan diyemeyiz.burasi bir süper market değil ki?

En yakın zamanda doktoruna danış kardesim burda kim ne derse desin seni tatmin edemez.saglikli günler dilerim.

@Anonim_1, Bunların cevabını ısrarla burada.
n araman yanlış.

Bir çok kişi ilaçlar herkeste aynı etkiyi göstermez demiş ama ikna olmuyorsunuz.
Birinde iştah açan ilaç sizde açmayabilir veya tam tersi olabilir.

Önemli olan ilaçtan fayda görmeniz fayda gördükten sonra fayda zarar oranına bakar doktor faydası yan etkisinden fazlaysa kullanılır aşırı bir yan etki olursa doktorunuza söylersiniz durumu değerlendirir.

İyi akşamlar cümleten doktoruma iştah açmayan takıntı ve anksiyeteye iyi gelen antipsikotik ilaç istemiştim bugün risperdal 2mg yazdı acaba bu ilaç nasıldır iştah açar mı yan etkisi çok varmıdır iyi gelir mi ?
@OğuzHan112 sizede danışmak istedim

Doktordan ilaç istemek doğru değil..neyi uygun görürse onu yazsın.

Risperdal direkt olarak kaygı bozukluklarında reçete edilmez..sizin anladığım kadar farklı semptomlar da var,o yüzden risperdal yazılmasında sakınca yok.

İlaçları sorgulamak yerine doktor nasıl bir tedavi planlamışsa o şekilde tedaviye devam etmek gerekir.

@Anonim_1,

@Anonim_1,

Doktorun gayet de doğru ilaç yazmış kardeşim. Takıntın ve anksiyeten olduğunu buradaki yazılarından da anlamak mümkün. Bence ilaçlarını doğru şekşlde kullan, göreceksin ki her şey daha bir yoluna girecek. Sabır. Maalesef bu tür rahatsızlıklar ancak düzenli ve sistemli ilaç kullanım8 ile mümkün olabiliyor. On7n için de zaman gerek…

Açsa da diyet yap, spor yap, ekmekten, şekerden ve hamurdan uzak dur. Tam bi konsantrasyonla baş edersin bu zorluklarla. Motivasyon, azim, sabır, ilaç. Formül bu

Sana bir profesör gelse ve kilo aldırmaz desede ikna olmayacak bir yapıdasın. Artık sorgulama ve ilaçlarını kullanıp tedavi olmaya başlamalısın. Tedavin bittikten sonra çok güçlü bir halde olacaksın ve eskiye nazaran daha iyi olacaksın. Biraz sabır. 13 yıldır tedavi görüyorum ve son 1 yılda hiç yanetki görmeden remisyondayım. 4 yıl daha bu şekilde devam edersem ilaçlarım kesilecek. Yani 17 yıl ilaç almış olacağım. Biraz sabret. Bu süreçte 40kg dan 93kg a ulaştım. Şu an sporla vücudumu şekillendiriyorum. Kilo alsan bile, hayatta herşeyin sonu senin elinde. Bunu kendi aleyhine çevirebilirsin.

Üst Alt