Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kilodan muaf olmak iş hayatına engel olur mu?

samanya11

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim bu 3 ve son muayenem kilo kaybından kaynaklı 2 sefer erteleme verdiler.Son muayenede eksik çıkarsam muaf olucam benim kafamı karıştıran şey ailemde 2 engelli var biri abim down sendromlu diğeri babam beyinde pıhtı atması sonucu felç geçirdi birde annem var annem tek başına yetişemiyor 2 ayağında da platin olduğundan kaynaklı. Annemin eli ayağı benim bir nevi.6 aylık evden ayrılırsam çok sıkıntı olucak o yüzden muaf olmayı düşünüyorum Kilo eksikliğinden ama bu benim iş hayatımı nasıl etkiler ? Kafamı kurcalayıp duruyor mesleğim normalde itfaiyecilik ileride bir şekil illa kilo alıcam itfaiyecilik yapabilir miyim muaf olduğum için alırlar mı veya fabrikada herhangi bir işe girebilir miyim ? Kısaca kilo kaybından muaf olmam iş bulmamı büyük bir şekilde olumsuz etkiler mi ? Bu sorular canımı sıkıyor lütfen cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler

samanya11 Bu sorunun cevabı illa şudur veya budur denilemez. Bazı işe alımlarda askerlikten hiç bahsedilmez. Bazısı illa yapılmış olmalı der, bazısı ya yapılmış olmalı ya da muaf olmalı (ya da bedelli...) diye isterler.

İtfaye alımlarında önceki şartlarda askerlik şartı için istenen nedir bilmiyorum. Eğer alımlarda amaç önünde askerlik sorunu olmayansa alırlar. Yok illa askerlik yapmış olmalıysa almazlar. Tahminen diyorum; itfaiye illa askerlik yapmış olmalı demiyordur. Sonuçta silahlı güvenlik işi değil itfaiye. Bence önünde askerlik sorunu olmayan olarak alıyorlardır (yapmış, muaf, bedelli). Bunu araştırman lazım, itfaiye alımlarında istenen nedir diye. İşten işe değişen bir cevap bu. Her iş için tek cevabı yoktur.

Üst Alt