Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kiloluysanız askerlik tecilinde diploma bir işe yaramıyor!

Yusuf950

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
"Diploma tarihinin üstüne 2 yıl tecil alma hakkı"nın kiloluysanız nasıl elinizden alındığını tecrübemle anlatıyorum.

4 yıllık lisans eğitimim bittikten sonra diplomamla askerlik şubesine gittim, aile hekimine yolladılar ve orada askeri hastaneye sevki uygundur dendi çünkü 1.75 boyundayım ve 123 kiloyum. Tekrar şubeye gittim, onlar da beni bir eğitim ve araştırma hastanesinin dahiliye polikliniğine sevk ettiler. Hastane zaten ana baba günü, saatlerce uğraştım ve boy kilomu ölçtüler sadece. Daha sonra 15 gün sonraya sağlık kurul raporunu alabilirsin dediler ve 15 gün bekledikten sonra bu raporu hastaneden aldım. "Sadece bunu artık askerlik şubeye götürmem gerek ve bitiyor, 2 yıl tecil hakkımı alacağım" diye düşünürken, askerlik şubede sadece 1 yıl ertelemeyle karşılaştım. "Neden sadece 1 yıl, diplomam elimde 2 yıl tecil hakkım yok mu?" diye sorduğumda "sağlam olsaydın öyleydi evet" cevabını aldım. Sağlam değilsin diyor yani bana. Dışarıda aynısını söylese yerden yere çarpabileceğim 70 kilo memur parçası askerlik şubede bana artistlik taslıyor.

Sonuç olarak üniversite bitirmemiş bir asker adayı gibi muamele gördüm. 2 yıl tecil hakkım yerine kilodan dolayı 1 yıl erteleme aldım ve 1 yıl sonra tüm bu işlemleri tekrar yapmam gerekiyor. 1 yıllık tecille nasıl iş bulabileceğim belirsiz zaten. Ben 2 yıl tecil alırım ve bu süre zarfında işe girerim ve kilo da verip 2 sene sonra askere giderim diye düşünürken olana bakın. Madem hakkım elimden alındı ben de kilo vermek için hiç bir teşebbüste bulunmayacağım ve askere de gitmeyeceğim.

Yürü be
Parti kur oy verelim :D :D

Ne desen haklısın. Bende şırnak da askerim. Kilodan önce 3 ay
Sonra 1 ay, sonra 3 ay daha hava değişimi aldım. Toplam 7 ay
Muaf olsak da kurtulsak.
Benim boy:1.88
Kilo:126 :D

Üst Alt