Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kilom askerlikten muaf olmak için yeterli mi?

ouz23

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
21 yasindayim 1.86 boyunda 116-117 kiloyum askerlikden muaf olmam icin kac kilo olmam gerekiyor tecilimi ona gore bozdurmak istiyorum eger bozdurur da askere alirlarsa ailem ev kirasi vs borclar odeyemezler

Boyunuzun son 2 hanesinden 3 çıkartın: [186] 86 - 3 = 83
Kalan rakama 30 ekleyin: 83 + 30 = 113

Bulunan sayı (113 kg) olmanız gereken maksimum kiloyu gösteriyor. Bunun üzerindeki kilolarda dahiliyecinin görmesi için hastaneye sevk ediliyor ve genel sağlık kontrolü ile birlikte bazen efor testi de yapılarak sağlık kuruluna aktarılıyor. Kurul 1 yıl sonraya erteler. Bir yıl sonra bir daha aynı kontrolü yapar ve bir yıl daha erteler. 3. kontrolde eğer kilo/boy oranı yine öngörülenin üzerindeyse, muafiyet kesinleşir...

askerde acemi birliğini tamamlamış usta birliğine gideli bir hafta olmuşken askerde düşmüş olup kol kırılmasından dolayı kenndi iznimi alıp evime geldim...
izinliyken merkez komutanlığından sevk alıp askeri hastaneye sevk aldım dahiliyeden kilo fazlalığından smk 2 ay rapor verdiler...
-şimdi ikinci gittiğimde elverişsiz raporu verirler mi yoksa yine hava değişimi mi verirler ?
-en fazla kaç defa hava değişimi verirler ve sivilde çalıştığım kamu hizmetine başlayabilir miym?
-smk raporu bitmeden kaç gün önce yine sevk almam lazım
teşekkrler

Üst Alt