Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kilom nedeniyle iş bulamıyorum. Ne önerirsiniz?

enessahan12

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler ben ağır olarak obsesif bozukluğu var farklı eylemler düşünceler var beynimde Hatta buraya yazarkenn bile çok düşündüm.Ben aynı zamanda troid hastasıyım ve guater var bende.Maalesef kilo veremiyorum.İlaç kullanıyorum ama en fazla 2 kilo verebildim kilom 120dir. Ancak ben üniversite mezunu olmama ragmen fabrikada şurda burda atanamıyorum giremiyorum kilom fazla diye. Ayn şekilde yaşım 23 24 ' e gireceğim ama hala bir işim yok matematiğim çok iyi olmadığı içinde kpssden 82 alamıyorum ki gidip atanayım.Engelli raporu alabilme şansım var psikolojiden ağır ilaçlar kullanıyorum ancak sorun şu ki ailem pek sıcak bakmıyor ne yapmam gerek lütfen bilgili ve aklı selim yorum yapacak ablalarım abilerim biranönce bana bir fikir versinler.Saygılarımla...

Öncelikle geçmiş Olsun pes etmeyin her şeye rağmen hayata tutunun 120 kg çok aşırı bir kilo değil isterseniz verebilirsiniz bu konuda aileniz doktorunuz size hep piskolojik hemde tıbbi olarak gereken desteği sunmalı başarabilirsiniz inanın

Çok teşekkür ederim desteğiniz için yarın spora yazılacağım umarım işe yarar :/

Başlığı gördüğüm zaman eski halimden kotu dedim girince o kadarda kilo sorunun yok ama anlıyorum seni hata yapıyorsun bende senin gibi yaptım 156 kilodan 93 kiloya indim ama ne kadar inersen in kendini (şiş-man demiyeceğim) kilolu gördüm 93 aşağı inmeyince bir ara saldım şu an 123 kiloyum öncelikle diğer hastalıkların önemli kilonu o kadar abartılı görme geçmiş olsun
Ailen psikiyatriden rapor almanı istememesi ilerideki iş ve evlilik hayatınla ilgilidir diğer hastalıklarından rapor al engelli imkanları ile ise gir geçmiş olsun umarım başarırsın

enessahan12

Senin yapman gereken sadece aileni ikna etmek. Ya da etmesen de olur, 23 yaşında adamsın kendin yap başvurunu ve hangi alandan alabiliyorsan git o engelli raporunu alıp EKPSS'ye gir ve bir an önce atanmaya bak hayatını çiz.

Sırf laf söz olur diye böyle önemli bir kararı bi kenara koymak ileride ailenin de pişman olacağı bir hal alabilir iş işten geçmiş olur.

ilk önce kilo vererek özgüveninin geri gelmesini sağla, sonra bu hayat da yapabileceğin şeyleri yapamayacağın şeyleri bir gözden geçir sonra her şey çorap söküğü gibi gelecektir emin ol.

engelli raporu alıp devlete gir git hastaneye ben iş bulamıyorum rapor alırsam kamuya atanabilirim de raporunu al çalış ne mezunusun bilmiyorum ama üniv işe 70-75 puana atanırsın başka çözüm yok özel sektörde tutunman barınman çok zor

Hepinize çok teşekkür ederim abilerim ablalarım kardeşlerim iyiki varsınız bana çok yardımcı oldunuz sağolun :)

kilo vermenin bir yolu var sağlıklı mı bilmem ama çok basit az yersen kilo verirsin. vereceğim yöntemin sorumluluğu sana ait. günde 2 tabak çorba 1 dilim ekmek bunun dışında su hariç kesinlikle yemek içmek yok . 1 ay böyle beslen bakalım 120 kilodan kaça düşeceksin :)

Kardeşim çok teşekkür ederim ama ben ekmek bile yemiyorum tam 4 aydır gene de tık yok .

Yani şu kilo konusunda biraz hassas olursaniz sevinirm 120 kilo boya bagli olmaz obezite var sanrm onda da saglikli zayiflayanlar dsnda ne verirsen iki kati aliyorsun eğlencesine alinmiyor yani.
Altinda yatan sebebe bakmalisin ben mesela obezim bunun yaninda seker olablr hormonlarinda problem olablr tiroidlernde sorun olablir senin zayiflama ihtimaln olduğu icn sureli verirler bnce gencsn cnku..

Triodim de sorun var hani derler ya su içse yarıyor aynen öyleyim maalesef :/

peki obsesif bozuklu olan biri olarak acaba devlet dairesinde işe başlayabilir miyim adalet meslek yüksek okul mezunuyum

Edacano

165 boyum 121 kilom engelli raporumu yeni aldım sizin gibi dedim obezim hatta neredeyse morbit diyecem ama doktor aynı kanıda olmadı obez değilsin böyle devam et kilo vereceksin

HB A1CGlikozile Hemoglobin HPLC Ile) 5.9
Glukoz 109 mg/dL
TOKLUK KAN SEKERI2 SAAT) 87 mg/dL
HDL Kolesterol 27 mg/dL 40 - 60
LDL Kolesterol 102 mg/dL 0 - 130
Kolesterol 154 mg/dL 0 - 200

Geçmişe baktı dedi iyi :)

protein alamıyorum gut hastasıyım ürem yüksek böbrek hastasıyım protein kaçağım var halsis kalıp duruyorum kalbimde sorun var vucut kan ütretip duruyor HGB 16.4 g/dL 12.9 - 15.9 mercimek çorbası yasak siyah veya tam tahıl yasak karnıbahar brokoli çok az ıspanak az
rejime başlıyorum zaten protein fazla alamadığımdan iyicer halsiz kalıyorum
Bende salladım sonuçta bana obez değilsin diyen doktor :)

Tabiki kiloluyum bana göre obezim ama cidden yeme sorunum yok değerlerdende anlarsınız günde 9 ayrı ilaç alıyorum uzun yıllar protnel kullandım
romatoloji yumurtayı bile kıstı nefroloji protein al diyor kardiyolok protein al diyor alınca 1 hafta kıvranıyorum gelde çık işin içinden

Peki ne yapmayı düşünüyorsun kardeşim ve son olarak ta bana ne önerirsin ve engelli raporunu nereden aldın nasıl aldın bana anlatabilir misin ?

enessahan12

ona birşeydiyemem ben başıma geleni diyorum sadece tabiki bende obezim kilom fazla kollestrol seker kontrol altında olduğundan dikkate almadılar diye düşünüyorum sanki o kontrolu sağlamak kolaymış gibi

Kısacası kilonu kafana takma fazla tabiki yapabilirsin kilo ver ama ben devlet diyetisyenlerinden ümidi kestim standart prosodur şu kalorilik ye 3 ay sonra gel

Teşekkürler benim hastalıklarım şunlar ; Troid , obezite ve okb bunlarda nalabilir miyim sizce .?

130 kg 1.82 boy şu an çalışıyorum. %45 raporum var. Sol diz sağ diz menisküs yırtığı, sol ayak ödem, sol el ağrıyor.

Başkan ne diyor durmak yok yola devam :cool:

Üst Alt