Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kiloya bağlı rahatsızlıklardan malulen emekli olmam mümkün mü?

Kralseyfo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb ben 2002 yilinda askerlik subesinden kilo nedeni ile ertesi yila terk aldim . ustuste 2 yil kilo kontrolune girdim ve 2005 yilinda askeri hastaneden askerlige elverişsizdir raporu aldim. boy 1.83 kilo 125 .

2016 yilinda heyet raporu veren bir devlet hastanesinden %53 oraninda engelli raporu aldim. ( obeziteden % 30 , diyabetten % 20 , hipertansiyondan %10 , gozumde ufak bir sikinti varmis ondanda % 5 aldim. toplamda % 65 oran aldim ve formulle % 53 oraninda onaylandi.

2016 yilindaki kilom malesef 172 kg oldu. bu sebeple is bulamiyorum. aslinda ayakta 20 dakkadan fazla duramiyorum. neticesinde sgk ya basvurdum % 53 oranindaki raporumu yukseltmem icin hastaneye sevk ettiler. sekerim baya bir yukseldi ve 2 tane daha hastaligim ortaya cikti. tahminime gore % 65 oraninda rapor alma durumum var.

2004 te sigorta girisim var ve 1425 gun primim var ssk dan. 615 gun de bagkurdan var.
1800 gunu ve 10 senelik sigortalik suresini tamamliyorum. % 65 oraninda da engelli raporu aldigimi dusunursek emekli olabilir miyim ?
ssk daki memur % 50 şansin var neden diye sordugum da askerlik yapmadigimdan dolayi dedi .

yardimci olursaniz sevinirim.

sayin oturan boga biraz daha aydinlatabilirmisin ? askerden once obezite oldugum icin mi malulen emekli olamiyorum ? oyle dusunursek diyabet ,hipertansiyon ve gozdeki sikintim ayrica karaciger yaglanmasi uyku apnesi ve troidlerim hic calismiyor yeni alacagim rapora bunlarida eklettirecem . bu rahatsizliklarim ilk sigortalik suresinden sonra oldu. suan 175 kiloyum hicbir isyeri ise almiyor . ayakka duramiyorum cunki ne yapmam gerekiyor . psikolojim bozuldu esimde mide kanseri kadin zorla hasta hasta calisiyor. onunda % 80 raporu var ama 650 gun primi var . ne yapacagimi bilmiyorun . birde e devletten bakinca ilk sigorta baslangici 2000 yaziyor lisede staj yapmistim ama sadece numara verdiler prim yatmadi bununla ilgili bilginiz varmi ?

sgk hastaneye yonlendirdi beni bayramdan sonra gidecem %65 oran alirsam emekli olamayacakmiyim ?

Kralseyfo

Maluliyet cetveli'nde obeziteye dair bir değerlendirme yok. Ama dediğiniz gibi çok yoğun bir kısıtlılık varsa, 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim şartı da tamamsa, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Onlar sizi hastaneye sevk ederler. Verilecek rapor yeterli bulunursa malulen emekliliğiniz onaylanır

Sa bülent usta sgk beni hastaneye yönlendirdi .oranimi soylemediler . Hastane sgk ya gönderdi orasida Kocaeli sgim e gönderdi. Sgk evrak takibinden bakıyorum ama anlamadım .resmi gondersem yardımcı olur musun ne aşamada diye

Hangi asamadayim acaba

Kralseyfo

Gönderdiğiniz sgk URL'sine sadece siz ulaşabilirsiniz, başkası göremez. O nedenle duruma dair değerlendirme yapmak mümkün değil

Üst Alt