Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kim beni/bizi kullanıyor? Engellilere yardım diye para toplama çabaları!

Ne_Mutlu

Aktif Üye
Konular
62
Reaksiyonlar
1
MErhaba,
Bugün ve bundan önceki günlerde yaşadığım benzer olaylar neticesinde paylaşma gereği duydum.
Kayseri'den geldiğini, dünya genelinde bütün engelliler için yardım topladığını, dergi sattığını,bu yardımları üyelerine ve de ailelerine verdiklerini söyleyen iki şahıs geldi. Evraklarını gösterdi. Kocaeli valisinin şu tür etkinleri yapabilirsiniz izni. Gebze defterdarlığına ait vergi kaydı ve derneğin işleyişi ile ilgili iki evrak.
KAyseriden yeşeren engelliler derneğinden geldiklerini söylemelerine rağmen Kayseri ile ilgili hiç bir belgenin olmaması, jandarma, kaymakamlık vs herhangi bir izin belgesi olmaması dikkatimi çekti. Bunun üzerine ne tür hizmet verdiklerini sorduğumda sadece Kocaeli de bizim derneğimize üye olan engellilere yardım ettiklerini söylediler. O zaman neden buraya gelip yardım topluyorsunuz? Türkiye genelinde para toplama yetkisine sahipseniz bu yardımın ülke genelinde olması gerekmez mi dedim? Adamlar haklısınız dedi vınnnn gittiler.

Jandarmayı aradım öyle bir izinleri olmadığını söyleyip bi kaç tur atıp aradılar. Bulamadan gittiler. Bundan öncesinde de konyadan,izmirden,denizliden vs. bu anlamda çok gelen oldu.

Demem o ki... ben ve benim gibi engellileri kullanan şahıslara kim,neden,hangi akla hizmetle bunlara izin veriyorlar? Ben şahsen dernek olayına oldum olası sıcak bakmıyorum. Ben ne kullanılmak, ne acınmak, ne merhamet istemiyorum. Ben hakkım olanı kendi elimle almak, aracı konumunda kimseyi hayatımda istemiyorum. Devlet benim hakları mı dernek olmadan veremez mi? Dernekler olmadan ben haklarımı kullanamaz mıyım? Sosyal etkinlerin oluşumunda katkısı olduğu, tüzel bir kimlik kazanılması hak talebinde bulunmayı beraberinde getirirmiş?
Ben devlet nazarında tüzel kimliğim olmadan hiçsem eğer benim haklarımı kullanma hakkımı kendi bünyesinde toplayıp beni ezik konumda lanse edenler, tüzel kimlikleri sayesin de mi benim haklarımı koruyorlar. Bu nasıl bir mantık? Bunu bana açıklar mısınız?

Buda birşeym: :D yasal sitesi olan ''endes'' diye bir vakıf aboooooo yani bu kadarınada pes dersiniz :)

Derneğin Başlıca Hedefleri

Engellilik alanında toplumun yararı için yapılan çalışmalara destek vermek, toplumsal duyarlılık bilincini oluşturmak
Toplumda ortaya çıkabilecek sosyal sorunlar konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapmak
İşsizlikten kaynaklanan bireysel ve toplumsal sorunları azaltmak, mümkünse önlemek için engelli istihdam ortamı oluşturmak
Engellilerin sağlıklı bir hayat yaşayabilmeleri için sorunlarına yönelik çalışmalar yapmak
Engellilerin beden ve ruh sağlığı için engelli kişi ve gruplarıyla kültür, sanat ve spor alanında faaliyetlerde bulunmak
Engellilerin sağlıklı yaşamı için doğa ve çevre ile ilgili faaliyetlerde bulunmalarını sağlamak

Bu zaten devletin görevi değil mi? bu bahsedilenlerden faydalananlar var mı? Nedir bu sürekli birilerinin peşinden koşma arzusu. Sosyal etkinlik yapılacaksa Engelliler.biz de bunu gördüğüm kadarı ile fevkalade güzel yapıyor. Dernek çatısı altında mı o kadar engelliyi bilinçlendiriyor? haberdar ediyor?

[
Çark nasıl dönüyor, kime, kimlere, kimler sayesinde dönüyor?

Bizler neden hep acıtasyon malzemesi olarak kullanılıyoruz. Bizim yasa ile belirlenmiş haklarımızın bir önemi yok mu ki? bu tür derneklere ihtiyaç duyuyoruz? Varlığından haberdar olmadığım sayısızca dernek ne kadar gerçek?
Neden gerek?
Kime gerek?

NAsıl olsa engelliler savunmasız ve elleri mahkum. Biz bunu her halukarda kullanırız.Siyasi malzeme de biz varız,dernekler de biz,evlilik proğramlarında biz,dizilerde biz,mahallede biz,evde biz. Herkesin ekmeğine katık olmuşuz bi kendimize faydamız yok çünkü bize yaptıkları yardımlar sayesinde herkesin vicdanı rahat ve huzurlu. Peki biz huzurlu muyuz? Mutlu muyuz katık olmaktan? Gün içinde yaşadığım olaydan ötürü acaba abartıyor muyum diye soruyorum kendime. Sizce ben abartıyor muyum?

Benim hayat standartlarımı yasalarda belirttiğin statüye getirmen kafi. O vakit ben de sosyal etkinliklere bireysel olarak katılır, gönlümü eğler, yaşam kalitemi artırıcı her tür faaliyette bulunurum. Bana ne amedin memedin derneğinden.
Dernekler var kimin yaşam kalitesi arzu ettiği düzeyde?
Ben bunu karşılıklı paslaşma olarak algılıyorum. Bana faydası olmayan bir paslaşma. yükümü hafifletmek için değil. bizlerin dışında herkese faydası olan bir paslaşma

Biz de az karın ağrısı değiliz sanki?
Bizde her şeyi olduğu gibi kabullenmeyi öğrenmişiz ki bütün bu olumsuzluklara göz yumuyoruz. Mecburiyetlerimiz illaki var. Ve belkide bir kısmımız sesini yükseltti ama duyuramadı. Kullanmak kelimesine toplumda oluşturduğu algı açısında her ne kadar gıcık olsam da; kullanılmayı göz ardı ediyoruz madem, bu sayede kullanmayı da öğrenmemiz gerekmez mi? Kullanıldığımız gibi değil elbet. Ben KULLANILMAK İSTEMİYORUM.......
PEK SİZ?

Malisef şu canım Türkiyem de Adam gibi yaşamıyoruz, Engellendiğimiz yetmemiş gibi birde yardımlaşma adına ikinci bir engelle karşılaşıyoruz, Devlet içinde Devlet çilik yapanları lanetliyorum, ben kendimi bilen biriyim.
Hiç bir engelli arkadaşımın önceliği parasal çözüm değildir, Önce Adalet sonra yaşam alanlarının korunması ve bir düzen içine alına bilmesi, yani insan hakları çerçevesinde içinde Engellilerin yeri olmalı,
Engelliler kandırılıyor sömürülüyor, hakları kural tanımaz bazı insan demiyorum keşler ( madde bağımlıları, hırsızlar,dolandırıcılar,kalpakazanlar) tarafından çiğneniyor, engelli arkadaşlar o keşlerin çirkin oyunlarına maruz kalıyorlar.
Devletin dışında hiç bir kurum ve kuruluş engelliler adına para topluyamazlar yasak ve şuçtur, Devletin gözetimi altında kurulan Vakıflar ve Dernekler olmalıdır.
Engellilerin yükleri hafifletilmelidir, özellikle engellilerden zoraki yardım alınmamalı, onlara emrivaki davranılmamalıdır, onlara parasal yardım deyil aksine indirimli veya ücretsiz sahalar açılmalıdır.

Kim veriyor bu hakkı

Merhaba,
Bugün ve bundan önceki günlerde yaşadığım benzer olaylar neticesinde paylaşma gereği duydum.

Kocaeli'den geldiğini, dünya genelinde bütün engelliler için yardım topladığını, dergi sattığını,bu yardımları üyelerine ve de ailelerine verdiklerini söyleyen iki şahıs geldi. Evraklarını gösterdi. Kocaeli valisinin şu tür etkinleri yapabilirsiniz izni. Gebze defterdarlığına ait vergi kaydı ve derneğin işleyişi ile ilgili iki evrak. Bir nevi kısmi derneğe ait tüzük.

Ve nasıl oluyorsa aynı kişiler KAyseriden yeşeren engelliler derneğinden geldiklerini söylemelerine rağmen Kayseri ile ilgili hiç bir belgenin olmaması, jandarma, kaymakamlık vs herhangi bir izin belgesi olmaması dikkatimi çekti.

Bunun üzerine ne tür hizmet verdiklerini sorduğumda sadece Kocaeli de bizim derneğimize üye olan engellilere yardım ettiklerini söylediler.

O zaman neden buraya gelip yardım topluyorsunuz? Türkiye genelinde para toplama yetkisine sahipseniz bu yardımın ülke genelinde olması gerekmez mi? Adamlar haklısınız dedi vınnnn gittiler. Jandarmayı aradım öyle bir izinleri olmadığını söyleyip bi kaç tur atıp aradılar. Bulamadan gittiler. Bundan öncesinde de konyadan,izmirden,denizliden vs. bu anlamda çok gelen oldu.

Demem o ki...
Ben ve benim gibi engellileri kullanan şahıslara kim,neden,hangi akla hizmetle bunlara izin veriyorlar?

Ben şahsen dernek olayına oldum olası sıcak bakmıyorum. Ben ne kullanılmak, ne acınmak, ne merhamet istemiyorum. Hakkım olanı kendi elimle almak, aracı konumunda kimseyi hayatımda istemiyorum.

Devlet benim hakları mı dernek olmadan veremez mi? Dernekler olmadan ben haklarımı kullanamaz mıyım? Sosyal etkinlerin oluşumunda katkısı olduğu, tüzel bir kimlik kazanılması hak talebinde bulunmayı beraberinde getirirmiş?

Ben devlet nazarında tüzel kimliğim olmadan hiçsem eğer benim haklarımı kullanma hakkımı kendi bünyesinde toplayıp beni ezik konumda lanse edenler, tüzel kimlikleri sayesin de mi benim haklarımı koruyorlar. Bu nasıl bir mantık? Bunu bana açıklar mısınız?

Üst Alt