Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kimim Ben?

reco61

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Lise (16 yaşımda) yıllarımda Geçirdiğim kaza sonucu tek gözümü kaybetmiş ve palatoşisiz hastası biriyim.O yıllar kendimden utanır halde ve sokağa çıkamaz haldeydim.Taki öss ile tanışana kadar tek amacım öss yi kazanıp bulunduğum şehirden uzaklaşmaktı.Sanki gideceğim yerde aynı tarz insanlar yokmuş gibi.ÖSS sınavını kazandım ve insanlarla alakalı olmayan bir meslek veterinerlik seçtim.Üniversiteye uyum aşamasında sıkıntılar çektim okulu 2 sene uzattım ama çok sıkı dostluklar edindim.Bu döneme kadar kendimi engelli olarak bile görmüyordum bu site ve arkadaşlarım sayesinde engellerimle barıştım.

Şu an okulumun bitmesine 1-2 ay kaldı.Bu seneye kadar rapor almak aklımın ucundan geçmezken hayat kaygısı yüzünden %46 rapor aldım.Gönlümden geçen ufak bir klinik açıp hayatımı idame ettirmek fakat imkanlarım buna el vermiyor ve en ön önemlisi ben engellerimle barıiştım ama insanlar hala engellilerle barışamamış.Bizi öcü uzak durulası insanlar olarak görüyorlar.

Üni. yıllarım arkadaşlarım sayesinde çok güzel geçti. Sağolsunlar arkadaşlarım bana diğer insan gözüyle hiç bakmadı. Onlar sayesinde belkide bundan sonra birdaha tadına varamayacağım normal bir insan hayatı yaşadım Fakat bundan sonra hayata nasıl tutunacağımı ne yapabileceğimi hiç bilmiyorum tabiri caizse sudan çıkan balığa dönmek üzereyim birsürü kararsızlıklar ve karamsarlıklar içindeyim.Rapor aldım niye aldım haklarım nelerdir onu bile bilmiyorum ne yapacağımı neden bu okulu okuduğumu bile unutmuş vaziyetteyim

Merhaba kardeşim, öncelikle tebrik ederim zor bir dalda mezun olmak üzeresin. Raporunu da almışsın şimdi 2014 olacak ömss yi bekle tarım bakanlığına veteriner olarak çok rahat atanacağını düşünüyorum. Zaten 18 yılda falan emekli olacaksın Allah nasip ederse sonra da kendi kliniğini açarsın. Senin tek göz engelin engel sayılmaz bence. O yüzden haline şükret. Üniversite yıllarında ben de aynen senin gibi kampüste başka bir dünyadaymışçasına mutluydum huzurluydum. Ne zamanki kampüs dışına çıksam moralimi bozan olaylarla karşılaşıyordum. İş hayatı ise daha bir kurtlar sofrası. İşlerine gelen yerde onlar gibisin işlerine gelmeyen yerde engellisin. Sanki lütfedilmiş de atanışsın gibi davrananlar oluyor. Ama hepsinin ağzını payını vereceksin ( ne kadar yorucu olsa da ). Bizler bir kırılma noktasındayız şuan. Gelecekte bizler inşallah yönetici kadrolarına çıktığımızda, mecliste daha çok olduğumuzda her şey daha da güzel olacak.

Allah yardımcın olsun kardeş..beyzaa arkadaşımızın dediği şeylere katılıyorum..bence senin için ömss büyük nimet olacak..bunu iyi değerlendir..sen öss yi kazanacak kadar kapasitelisin,ömss yi de kazanabilirsin..etraftaki insanların engellilere bakış açısını bende iyi biliyorum.ama insanoğlu işte çeşit çeşit.önüne geçemiyorsun..görmezden gelcen en güzeli..Hakkında hayırlıısı olsun inşallah..

iyi dilekleriniz için teşekkürler

Üst Alt