Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kimsenin yardımı olmadan tekerlekli sandalyeye binebileceğim bir teknoloji var mı?

Zaur

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
0
Selam, arkadaşlar kendim sandalyeye binemiyorum kucakda biri oturtursa geziyorum kimsenin yardımı olmadan sandalyeye binecek bir teklojı varmı acaba?

engelsiz yaşam fuarında yatalak hastalar için icat edilmiş sağa sola çeviren ve kaldırılan cihaz var ama tekerlekli sandalye görmedim ve duymadım...

Böyle bir teknoloji 20 senedir var.
Ama pek teknolojik olduğu söylenemez ve herkese uygunluğu tartışılır. Aslında çoğu kişi tarafından da bilinen birşey.

zgr Bedenler - Hasta Tama Bezleri - Slings
Bu tip hasta taşıma liftlerinin üzerine oturduğunuz kanvas kısmının sürekli yattığınız yatağınızda alez gibi kullandığınızı düşünün.. Kendinizi transfer etmek istediğinizde halkalara kancaları geçirip kumandayı elinize alacaksınız, hepsi bu. Ama başta da söylediğim gibi, herkes için uygun olmayabilir. Havalı yatak kullanıyorsanız problemler yaşayabilirsiniz.
Oldukça kilolu ve C seviyesi (boyundan) omurilik felçi bir arkadaşım, anne ve babası kendisini kaldırıp sandalyeye almakta güçlük çektiği için yıllardır bu şekilde liftle transfer oluyor sandalyesine. Hani tam aradığınız bu değilse bile bir alternatif olabilir inceleyin..

öyle bır teknolojı yok ama ben sana kısa bır teknolojı vede suan vucudunda bulununan kol mekanızmasını kullanmalısınm once ayaklarını at arabaya veya sandalyeye sonra kollarınla kaldır bırak kendını bır kac kez yatata dene basaracaksın ben hep böyle yapıyorum evlıyım evde koltuklara sandalyeme akuluye banyo sandalyesıne hatta kuvete bıle gırıp cıkıyorum tutunma demırlerı vs yok ev normal ınsanların yasaması ıcın bırebır ama ben guclu kollarım sayesınde herseyı yapıyorum tabuı benım sevıyem t 7 sen ne durumdasın bılmıyorum ama gunluk hayatım tamemen kollarımla özellıkle manuel sandelye kullanıyorum dukkanıma gıderken ve guclu kollar guclu kollar sende var denemelısın

engelin nedir? el ve kol kullanma durumun önemli..

Ellerını kullanamıyorsan tek basına gecmen cok zor
ne kadar cıhaz olursa olsun teknolojık o cıhaza kendını nasıl baglayacagın
yanı ellerını kullanman lazım ellerının kullanamıyosanda kullana bılımen ıcın
gayretın olsun tavsıyem ancak bu olur..

Üst Alt