Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Kınıyorum] Ordu Özel 19 Eylül Hastanesi'ni...

dilemma

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
2
Merhabalar...

28 Ocak tarihinde, muayene olmak ve tahlil yaptırmam gerekiyordu. Bunun için bankamın anlaşmalı kuruluşu olan 19 eylül hastanesine gitmek istedim. Sabah saat 10.00 gibi hastanenin önündeydim. Fakat hastanenin önündeki devasa kaldırım :!: , beni hast.ye girmeme engeldi. Nasıl olurda hastane olduğu söylenen yerin önünde kaldırım için bir rampa koyulmaz diye düşünürken, üst sokaktaki meyile yürüyerek hastaneye girdim. Bu şikayetimi danışmadaki arkadaşıma ilettim ve beni başka birine yönlendirdi.
Kayıt yaptırmayı beklerken, hastanenin asansörünün olmadığını öğrendim :!: :roll: Doktorum ise bir üst katta idi. Merdivenler benim çıkmama uygun mu diye bir göz atmak istediğimde, en az 30 cantim kalınlığında merdivenlerle karşılaştım. Değil ben yalnız başıma, bir başkasının yardımıyla bile çıkamayacağım şekildeydi karşıma çıkan ENGEL

Tabi sabrımın sonunun gelmesiyle birlikte hemen yetkili kişiye yöneldim ve haklı olarak karşıma çıkartılan engelimi bile isteye sert bir üslupla dile getirdim. Nasıl böyle bir yere özel hastane satatüsüyle çalışma izni verildiğini sordum. Sadece sağlıklı insanları mı hastaneye aldıklarını sordum...

Kendimi ilk defa bir hastasnede aciz ve yetersiz hissettim. :cry: Engelimi ciddi anlamda görmeme sebep oldu bu durum.

"Ben engelliyim" dedirtti bana :(

19 eylül hastanesini kınıyorum...

Ayrıca bana Sağlık bakalığının mail adresini bulmam konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Engelsiz günler...

Hastanelerin bir çoğu böyle . Rapor için gittiğim Ç.Ü. Balcalı hastanesinin kapısında 30 dan fazla basamak var. Kampüs olduğu için Otobüsler Hastane kapısından içeri alınmıyor. En az 100 m. yokuş yukarı yürümeniz gerekiyor. Hasta , engelli olanları bırakın normal insanlar nefesi tıkanıyor yürürken . İnşaa edenler sadece atletleri düşünmüş olsa gerek :roll:
İkinci gidişimde merdivenlerden şikayetçi oldum, acil kapısından giriş yapın dediler. Aklınızda bulunsun, acil kapıları sedye ve tekerlekli sandalye ile gelenler için düşünülmüş neyseki.

19 Eylül hastanesi ve benzeri tüm hastaneleri kınıyorum ! :x

Şikayetleriniz için :
http://www.saglik.gov.tr/default.asp?sayfa=sikayet

Ço t.ederim semacım. Anlattığın konunun bir benzerinide ben yaşıyorum. Ordu devlet hastanesinde. Hastanenin önüne 30-40 basamakla çıkabiliyorsun. Ama ben her gidişimde maalesef acilden giriş yapmak zorunda kalıyorum. Hiç yoktan iyidir diyorum yinede :(

Bu adres çok iyi oldu inan.

Ama ne kadar duyarlılık gösterirler bu duruma bilmem.

Berbat bir durum!
Muayenehaneleri anlıyorum hadi, "duyarsızlık" deyip geçebilirim, ama hastane be kardeşim! Kimsenin keyfine bağlı değil ki oranın standartları! Adı üstünde, hastaların gideceği yer; atletlerin değil!
Sanırım sürekli, iyi niyetle ve üsturuplu bir şekilde şikayet dilekçeleri doldurmamız ve bu sayede "kendimizi göstermemiz" gerek. Ancak o zaman hastanelerin insanları engellediğinin farkına varırlar ve....

Doğrusun Bülent. Maalesef benim oradaki haykırmalarım da hiç bir işe yaramayacaktır.

Bizlerle birlikte birkaç arkadaş daha kınama maili gönderebilse iyi olurdu. Hiç değilse yalnız olmadığımı(zı) bilmiş olurlardı...:(
İnşallah gönderen olur........

Görüşmek üzere...

Türkiyenin her yerinde 19 Eylül Hastanesi gibi Fiziki koşulları yeterlsiz çok sayıda hastanemiz bulunmaktadır. bulunduğum ildeki i Özel Çağrı Tıp Merkezinde Muayehaneler Bodrum Katında Yeralmakta Merdivenler oldukça Dik ve Ranpa Bulunmamaktadır. Işıklandırma yetersiz olduğundan Merdiven Basamaklarını ayırt etmekte zorlandığım oluyor neyseki Hemşireler Kapıda karşılayıp yardımcı oluyorlar. Bu Davranışları oldukça Memnunyet verici

evet maalesef her konuda olduğu gibi bu konuda da ülkemizin yetersizliği karşımıza çıkıyor. devleti geçtik özelide böyle yapıyorsa ne diyeceğimi bilemiyorum. yazıklar olsun.

:? Canım çok üzüldümm bu duruma. O merdivenler karşısında seni o kadar iyi anlıyorum ki..
:twisted: Şiddetle kınıyor ve gereğinin yapılmasını istiyoruz.
Aşağıdaki mail de adrese gönderilmiştir.

http://www.saglik.gov.tr/default.asp?sayfa=sikayet

Sayın Yetkili(ler)
Özel bankada çalışan engelli bir arkadaşımız,28 Ocak 2006 tarihinde, bankanın anlaşmalı olduğu Özel 19 Eylül Hastanesi'ne (ORDU) muayene olmak amacıyla gitmek istemiş ;
Fakat gerek hastane dışı, gerekse hastane içindeki fiziksel yapının engelli kişilere uygun olmamasından dolayı zor durumda kalmıştır.

Hasta ve engelli kişilere en uygun yerlerden biri olması gereken hastanelerin; Özel 19 Eylül Hastanesi'ndeki (Ordu) gibi duyarsızca düzenlenmesini ve böyle yerlere çalışma izninin verilmesini şiddetle kınar;

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Mustafammm. Sen varya.Asıl sen benim canımsın bitanem. Beni yalnız bırakmadığın için sana nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.Güzel yazmışsın tatlım ama sen gitmişsin gibi yazsaydın daha mı etkili olurdu acaba :?: :roll:

Canımsın...Sağol arkadaşım... :)

yadığım mesaj şöyle...
Tabi bununla kalmayacağım. Dilekçe de göndereceğim. Hem sağlık bakanlığına hem ordu il sağlık müdürlüğüne...
İnşallah bir cevap gelir :?

"ordu özel 19 eylül hastanesini şikayet hakkında"
Mesaj: " merhaba Ben Ordu ilinde yaşayan ve engeli, müsküler distrofi olan bir vatandaşım. 28 Ocak tarihinde, muayene olmak ve tahlil yaptırmak için bankamın anlaşmalı kuruluşu olan Ordu Özel 19 Eylül Hastanesi'ne gitmek istedim. Sabah saat 10.00 gibi hastanenin önündeydim. Fakat hastanenin önündeki devasa kaldırım, beni hastaneye girmeme engeldi. Nasıl olurda hastane olduğu söylenen-hatta özel hastane- yerin önünde kaldırım için bir rampa koyulmaz diye düşünürken, üst sokaktaki meyile kadar yürüyerek hastaneye girebildim. Bu şikayetimi danışmadaki arkadaşıma ilettim ve beni başka birine yönlendirdi. !!! Bunu dile getirmeyi beklerken, hastanenin asansörünün olmadığını öğrendim. Doktorum ise bir üst katta idi. Merdivenler benim çıkmama uygun mu diye bir göz atmak istediğimde, en az 30 cantim kalınlığında merdivenlerle karşılaştım. Değil ben yalnız başıma, bir başkasının yardımıyla bile çıkamayacağım şekildeydi karşıma çıkan ENGEL !!! Tabi artık sorun olmaktan bile çıkmış olan bu durum karşısında hemen yetkili kişiye yöneldim ve haklı olarak karşıma çıkartılan engelimi dile getirdim. Elbette laf kalabalığına getirildim.Merakım şudur ki böyle üstünkörü kurulmuş bir yere özel hastane satatüsüyle çalışma iznini kim, nasıl vermiştir? Sadece sağlıklı insanların mı bu hastaneye girmeleri için izin verilmiş? O halde izin belgesine "Engelli vatandaşlar bu hastaneye giremez" ibaresini belgeye eklemeniz gerekmiyor mu?... İlgili kanunlarımızda da belirtilen "engelliler hiçbir şekilde haksızlığa maruz bırakılamaz" ilkesi, karşılaştığım ayrımcılıkla ayaklar altına alınıyor. Çünkü benim doktoruma muayene olmam engellenmekte ve beni aciz bırakmaktadır bu durum. İnsanların bizim durumumuzu anlamaları için illaki engelli bir birey mi olmaları gerekiyor? Ayrıca aynı hastanede rontgen çektirmek isteyen bir arkadaşıma refakat ederken, rontgenin özel bir odada değilde sıradan bir odada çekildiğine şahit oldum...Sormak istiyorum rontgen radyasyon üreten bir alet değil midir ve özel, buna uygun bir odada çekilmesi gerekmez mi? Bu duyarsızlıklara şahit olmuş biri olarak, hastanelerin denetlenmeden mi çalışma izninin verildiğini sormak istiyorum. Bu konularda tarafınızdan aydınlatılmak, eğer ki bu sorularımın muhattabı siz değilseniz ilgili yerin adresini tarafıma bildirmenizi; Bilgilerinize arz ederim Dilek UZUN Bankacı "

YAZIKLAR OLSUN

EHVAHLAR OLSUN SANA ORDU ÖZEL19 EYLÜL HASTANESİ YAZIKLAR OLSUN HER YERDE ÇIKAN ENGELLER SORUNLAR BİZİ YIPRATIRKEN HİÇ BEKLEMEDİĞİM HASTANEDE BANA KARŞI PROBLEM ÇIKARMAKTAN GERİ KALMADINIZ YAZIKLAR OSUN SİZE BEN BİR ENGELLİ VATANDAŞIM BANA SİZ KUCAK AÇMANIZ GEREKİRKEN KOLAYLIKLAR SAĞLAMANIZ GEREKİRKEN BİZE KARŞI BİR CANAVAR KESİLMENİZE HALA AKLIM ERMEDİ SİZİ KINIYIYORUM KINIYORUM KINIYORUM YAZIK SİZE SİZİ ORAYA GETİRENE YAZIIIIIIIIK.

evet bende kınıyorum bu şekilde olan hastaneleri. orduda ki hastaneye bende gittim dilek. gerçekten dediğin gibi. bu sorun için yıllardır bir çalışma yaptıkları yok.
Böyle hastaneleri ve yeteri kadar çalışma yapmayanları
KINIYORUZ...

DİLEMMA ÖNCELİKLE ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN BURASI TÜRKİYE KARDEŞ HER AN HER YERDE KARŞIMIZA BİR ENGEL ÇIKABİLİYOR ÜZLMEKTEN BAŞKA BİRŞEY DİYEMIYORUM....... :?

Üst Alt