Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Kınıyorum] Sağlık Bakanlığı'nı...

aysu

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Sağlık Bakanlığı 2005 KASIM Özürlü Personel Alımı İşlemleri Sağlık Bakanlığı'nın özürlü personel sınavı ertelendi Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan özürlü personel alımının ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

İŞTE BU BEKLEDİĞİM SONUÇTU VE OLDU
AYLAR ÖNCE İSKİ'DE SINAV AÇACAKTI MÜRACATLAR HALA BEKLEMEDE...
BU NASIL OYUNDUR BÖYLE SÖYLERMİSİNİZ?
YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

Merhabalar
Sevgili arkadaşım minervayla Sağlık Bakanlığının, 4 sene evvel (2001 Kasım) , Engelli Personeli alımı için açtığı sınavın mülakat aşamasında tanıştık. Way bee ne çabuk geçiyor seneler :) )
Sağlık Bakanlığı bu insanlık dışı yönetimini sürdürmeye devam ediyor anlaşılan. Sınav başvurusu sırasında saatlerce beklediği hatırlıyorum. Ankara'da kar ve buz vardı. binlerce kişiydik. Sınavın yazılı aşamasını geçtiğimiz sıra, personel olarak sadece 5 kişinin alınacağını öğrendik. Onların da torpillilerin olacağını elbette biliyorduk ama yinede kazananlar olarak mülakat salonunda toplandık. Yüze yakın kişi, saatlerce, mülakat salonunda sorulan saçma sapan sorular için bekledik. Mülakattan her çıkan kişi, abuk subuk sorulardan bahsediyordu ( ilk Osmanlı amirali gibi :!: ) Minervayla o bekleme sırasında tanıştık işte. Ve tabiiki oradaki herkes gibi biz de elenmiş olarak çıktık o salondan...

Aysucum hiç üzülme güzelim. Saatlerce boş birşey için madur olmaktan kurtulmuşsun.
İşte devlet kuruluşlarının çökmüş, bitik işe alım politikaları. Daha 4 işlem yapamayan torpillileri alarak ancak kendilerini içten çürütürler.

SAĞLIK BAKANLIĞININ HALA DEVAM EDEN BU HAKSIZ İŞE ALIM POLİTİKASINI VE ONA BENZER YÖNETİM ANLAYIŞI GÜDEN TÜM KURUM VE KURULUŞLARI KINIYORUM...
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Haklısın Dilekcim tahmin ettiğim için müracat bile etmedim çünkü sonucun bu olacağı belliydi Nisan ayında İSKİ sınav açacaktı hala bekliyor arkadaşlar..Kendim için üzülmedim
ki açmayacakları aşikar peki nerde bizim üst düzeyimiz, neden bişeyler yapmıyorlar?

AYSU'CUM BURASI TÜRKİYE DEMEKTEN KENDİMİ ALAMIYORUM. HANGİ DEVLET KURUMU ADAM GİBİ İŞLİYOR Kİ?. DÜZENİ BOZUK BİR KERE TÜM KURUM VE KURULUŞLARIMIZIN.... VE MAALESEF BUNA NE BİR DUR DİYEN VAR NE DE BUNU ÖNLEMEK İÇİN BİR ÇABA HARCAYAN, ÇÖZÜM ÜRETEN VAR. YOK İŞTE BURASI TÜRKİYE...AMA SEN YİNE DE MORALİNİ BOZMA HAYIRLISI DİYELİM..

herkes bilirki bu işalımlarının yapılmasının içyüzünü
sağlık bakanlığını bırak özel şirketler bile iş alımı yapmayıp cezai mueyide olan parayı ödüyorlar ama yinede engelli çalıştırmaktan kaçnıyorlar...süreç iç.erisinde bu durumun çehresini dilemekten başka bir çare mevcut değil ne yazıkki......

PEKİ BİZİ TEMSİL EDEN BÜYÜKLERİMİZ NEDEN "DUR" DEMİYOR BU DURUMA?

"Dur" demiyorlar, çünkü aralarında bir tür "Al gülüm ver gülüm" hesabı var. Yani diğer bir deyişle " Çıkar ilişkisi" ..."Sen bana engel olma, ben de sana destek olıyım" hesabı. Ve tüm bunlar bizi yöneten insanlarla şirketlerin büyük patronları arasında olup bitiyor...Devlet kurumlarının işe alım politikasının özü ise "Torpilin var mı? Ok. sen geç"

Bu durum bizi aşar. Biz daha, bize lazım ufak tefek işleri çözümleyemiyoruz. Bunu hiç........... :roll:

aysu güzel bir soru
cevabı şu senin büyük sandıkların ya koltuk peşinde yada yakaladıkları koltuğasarılmakla meşgul
ama yinede umut var olmaya gerek var her ne kadar şu an için aktif anlamda bişey yapılamazsada zamanla bunların hepsi halledilecektir..... vesselam

2005 Özürlüler İstihdam Yılı olacaktı ve açık olan 40 bin kişilik kadro doldurulacaktı!!!!
Beşer beşer doldururlar artık; "bu senin tanıdığın-bu benim tanıdığım..."!!
Ya Başbakanı kandırdılar ya da Başbakan bizi!

OturanBoğa' Alıntı:
2005 Özürlüler İstihdam Yılı olacaktı ve açık olan 40 bin kişilik kadro doldurulacaktı!!!!
Beşer beşer doldururlar artık; "bu senin tanıdığın-bu benim tanıdığım..."!!
Ya Başbakanı kandırdılar ya da Başbakan bizi!

Biraz hata var. Bilip bilmeden konuşmak konuyu kaydırıp da bir kurumu suçlamak kolay. Siz nerden biliyorsunuz? Kockoca kurumun sadece 5 özürlü eleman alınacağını?
Ben cevaplayayım: Lakin S.Bakanlığı savunmuyorum, bir yerde bilgi eksik verilmiş veya verilmemiş: Kasım 2001 Sınavını ben anımsıyorum: çünkü o sınava bende girdim ve torpilsiz kazandım.

Üniversite Mezunu 5 kişi(çünkü ben üniversite mezunuyum ve sadece o rakamı hatırlıyorum), Lise Mezunu bilmem kaç kişi, Orta Mezunu bilmem kaç kişi, İlkokul mezunu bilmem kaç kişi=Toplam 95 kişi alınacaktı.
Üniversite mezunu olup da istenilen nitelikte ve Saymanlık Birimine 5 Kişi alınacaktı. Çok iyi bilgisayar bilmeleri koşulu excel ve words bilmeleri ve kullanabilmeleri isteniyordu. Bilgisayar becerisi üzerine sorular soruyordu. Az bilirim dediğinde konuyu değiştiriyor asıl sormak istedikleri soru yerine gereksiz soru soruyordu. Excel ve words sorularını bana sorduklarında rahatlıkla cevap vermiştim. Arkadaşlarıma neden excel ve words sormadıklarını, ancak sınavı kazanamadığında anlamıştım. Bilgisayar tecrübesi tam değildi.

2001 Yılı Kriz günleri olduğu için katılanlar o kadar çoktu ki. Doğal olarak o günlerin ortamını anımsamak gerek. Binlerce kişi katıldı lakın kazanan sadece 95 kişi. Ama Şubat 2002 ye gelindiğinde bizim üniversite mezunu kontenjanına ilaveden 45 kişi daha eklendi. Bazı birimlerden eksik eleman yazıları henüz kuruma ulaşmamıştı. Yedek kazananlardan ilk 45'e giren kişiye posta ile çağrı yapıldı. Oysa benim bildiğim listedeki yedek 90 (ilk yedek 45 + ikinci yedek 45) kişiydi. Yani yazılı olarak bildirilen 95 kişi yerine daha fazla kişi işe alındı. Olanları ancak işe başladıktan 1 yıl sorna öğrendim. Kasım 2001 den sonra 2003 yılına kadar eleman alınmaya devam etti. Dediğim gibi 45 üniversite mezunu arkadaş alındı. Gerisi siz düşünün. Bir hata var ise benim bilmediğimdendir.

2005 Özürlüler istihdam yılı olacak deniyorsa nasıl olacağını bende bilmiyorum. Detaylı öğrenebilsem.

[size=5]"Başkanlığımız ilgili kurumlarla birlikte “2005-2010 İstihdam Eylem Planı” hazırlamış ve bu plan doğrultusunda 3 Aralık 2004 tarihinde Başbakanlık genelgesi yayınlanmıştır. 2005 Yılını “Özürlülerin İstihdam Yılı” olarak ilan eden genelge çerçevesinde yönetilen eylem planı yanında Başkanlığımız 2005 yılında uygulamaya aldığı projelerin önemli bir bölümünü istihdamla ilgili olarak hazırlamıştır."
Kaynak [/size]

Menekse' Alıntı:
meopius' Alıntı:
Ben cevaplayayım: Lakin S.Bakanlığı savunmuyorum, bir yerde bilgi eksik verilmiş veya verilmemiş: Kasım 2001 Sınavını ben anımsıyorum: çünkü o sınava bende girdim ve torpilsiz kazandım.

Bende O sınava girdim çok basitti eve gelip cevapları kontrol ettim doğru çıktı kesin ben kazandım dedim.Kazananların listesini ve puanları açıklamadılar.Bana sadece Valilikten söylenen şey siz kazanamadınız o kadardı.

Artık sebebini bilmiyorum.Puanımı bile söylemediler.Ama ben çok iyi yaptığıma eminim.

Aksine hem kazananların hemde kazanmayanların puanlarını tek tek açıkladılar. Hemde bildirilen tarihte açıkladılar. Ben gidip de puanıma baktım. Hangi arkadaşlarımın kazandığını kazanmadığına da baktım. Hatta o arkadaşlara iyi kötü haber bile verdim.

Arkadaşlar sağolun belki bilgi eksiklerimiz vardır ama bize konulan engelleri görmemizlikten gelemeyiz.
En son yaşadığım KPS sınavına gireceğim iş-kur "sen dur engellisin bu sınava giremezsin" dedi gittim bankadan paramı aldım mecburen..
Eee şimdi açılan sınavlarada bakıyorum KPS istiyor ne olacak şimdi nerde benim-benim gibilerin çalınan hakları?
Sayın büyükler hayat al gülüm ver gülümle dönmüyor sizler bir şekilde rahata ermişsiniz şükür bizlerde az çok karnımızı doyuruyoruz ya diğerleri...?
Sorarım size bizi özürlü kadrosuna alacaklar özürlü olupta üniversite bitiren sayımız kaç?
Ben liseyi zor bela bitirebildim bu benim beyin engelli oluşumdan değilde maddi engelimdendi daha ileri gidemedim ya diğerleri...?
ve en kötüsü İSKİ müracatından komedi "kız meslek lisesi mezunusun senin müracatın olmaz" denmesiydi.
Bu ve bunun gibi bir sürü trajı-komik olaylar.
Lütfen birşeyler yapalım :evil:

Bilimyordum meo kardeş. Öğrenmiş oldum sayende. Ama bizim anlattıklarımız da birer gerçek. Bizlere de hak vermelisin. Torpil olgusu fazlasıyla gerçek. Bugün memleketimde KPSS yi kazanan ve hiçbiryere giremeyen arkadaşların yanında, KPSS yi kazanamayan fakat kimi Devlet kuruluşlarına yerleştirilen birçok arkadaş mevcut...
Ben (artık hangi sene olduğunu hatırlamıyorum ama) İşçi sınavına girdim. Kazandım. Fakat senelerdir bana hiçbir haber gelmedi. Nasıl yani? Sizce senelerdir kurum ve kuruluşlara engelli işçi alınmadı mı? Bunlar para tuzağı. Saçmalık.Kazanan arkadaşlarım varsa da ne diyim...Hayırlı olsun... :roll: :roll: :roll: :?

Dilekçim o işçilik sınavına bende katılmıştım senle aynı durumdayım.
Haklısın canım her konuda haklısın..
Bizler sessiz kaldıkça "bunlar hallerinden memnun" diyorlar bence burdan veya başka bir yerden sesimizi duyuralım....

Engellilerin iş başvurusunda Kpss 'ye girme şartları yok diye biliyorum. doğrumu?

womit' Alıntı:
Engellilerin iş başvurusunda Kpss 'ye girme şartları yok diye biliyorum. doğrumu?
Cevap iş-bilgi formunda var..
İşçi olarak gireceksen KPSS mecburiyeti var
Ancak özürlü memur olacaksan KPSS şartı yok her kurum kendileri özel sınav açar. Yinede KPSS girmek istiyorsan serbestsin yani girebilirsin ancak özürlü kadrosuna atanamazsın.

SLM

kahu da işci olarak gireceksen eğer 2004 yılında yapılmış olan kpss sınavına girmiş olmak şart.

2000 yılında yapılmış olan işci sınavını iyi bir puanla kazandım ama 2004 yılına kadar hiç baş vuru yapmadım aynı anda beş baş vuru yaptım ve hepsinden olumlu cevap geldi şükür şimdi çalışıyorum kamuda işci olark.
Torpil heryerde var ama kendi işini kendin takip etmeyence olmuyor ben sabır ettim sizlerin şikayetleri gibi bir çok sınava girdim kiminde annemle babamın adını yanlış söylemiş olmalıyımki sözlüde elendim malesef.

Sabır ve eğer yanlış yapıldığından eminsen hakkını arayacaksın ben bir takım şeyleri keşke ozamanlarda anlayabilseydim. :)

Sağlık bakanlığı personel sınavı ertelendi. Sınava müracaat tarihi uzatıldı mı? yani şu anda müracaat yapılabilirmi?

Haklısın Hülya. Yalnız aklıma takılan birşey var.
Ben de 2000 yılında girdiğimiz işçilik sınavını kazandım. Ama sonra hiç bir belge vs... gelmedi bana. Biz mi başvurmalıydık kuruluşlara? Yada kuruluşların işçi taleplerini mi takip etmeliyiz ve nereden takip edebiliriz? Beni bu konuda aydınlatırsan sevinirim...

Buraya yazmakta çok geciktim Dilekciğim haklısın Sağlık Bakanlığı bir engelli alımını daha engellemiş zamanında bizede uyguladığı gibi tanıdık geldi olay bana şöyle bir geçmişe gidelim sanırım 3 Aralıktı çünkü Dünya Özürlüler Gününde Sağlık Bakanlığında mülakata girecektik itiraf ediyorum ben 3Aralığın Dünya Engelliler günü olduğunuda o gün öğrenmiştim mülakattada sorabilirlermiş diyede bir duyum almıştık bilirsiniz mülakatta bazen cins cins sorularda sorabiliyorlar neyse yazılı sınavı iyi bir puanla almış saylırıdım kendimce çünkü asılan listede dödüncüydüm yazılı sınavda biraz moral oradan geldi sonra eğitimim aslında hemşireydim sağlıkcıydım bir avantajda buradan diye bir parçada genel kültür bilgimize güvenerek girdik mülakata sorular sorularda bir çoğunu cevapladım sağlıkcı olduğumu öğrenince sordukları sağlık il müdürlüğünün teşkilet şeması hariç neyse sınava girdik çıktık orada bir çok engelli arkadaşımızla tanıştık onlarla gergin bir bekleyiş içinde de olsa hoş bir iki saat paylaştık ve tabiki aradan ik hafta belkide daha az bir süre geçti asıl ve yedek listeler asıldı hiç birinde yokuz kaldıki sınavın birincisi bir bayan vardı o bile kazanamamış benim ilk engelli sınavı deneyimimdi iyi bir gerçekle yüzleşme yaşadım ama gelelim bana o günden kalan en önemli diğer mirasa sevgili arkadaşım kader arkadaşım Dilemmmmm (hoş kendisi biraz dik başlıdır belkide en iyisini yapıyor kimbilir aldı başını ve imzasındada dediği gibi yüreğinin götürdüğü yere gittiiiiiiii :cry: .....tamam kendisini seviyorum ve özlüyorum o yüzden belki sitemkar yazdım önemli olan mutlu olduğunu hissetmem bilmem)
evet ikimizde o sınavda elendik ama Dilek benim ilk kas hastası ilk benim gibi engelli olan arkadaşımdı ve her zaman çok çok çok özel olacak :D :wink:

:oops: :oops: :oops: Canımsın sen minerva...Sözlerin için teşekkür ederim arkadaşım.Duyguların karşılıklı biliyorsun. O sınavın kaybettirdiklerinin yanında, kazandırdığı tek güzelliksin sen bana.

Bizimki birazda olaylara güzel tarafından yaklaşmak aysucum. Ama minervanın da yazdığı gibi olmaz olmuyor memleketimde :)

Galiba gülüyoruz ağlanacak halimize... :roll: :!: :?: :!:

Evet 2 güzel arkadaşım en azından sınav sizi buluşturmuş ve bende mutlu oldum.
Ağlanacak halimize gülüyoruz haklısınız canlarım 8)

eeeee ne de olsa biz çok iyi bir tarjikomedi oyunu sergiliyoruz verdiğimiz hayat mücadelesiyle ama hâla oscar a aday gösterilemedik neden acaba :shock:
daha çok çalışmamız lazım çooooook
:cry: :cry: :cry:
gülmezsek ağlanacak halimize boğulup gideceğiz aktıttığımız gözyaşları içinde bırakın bazen boşverip binelim gülücük gemilerimize çekelim küreklerimizi dingin bir limanda demirlemek ümidiyle :wink:

Canım benim ne güzel bir söz "gülücük gemimiz" evet bindik gülücük gemilerimize tüm gülücüklere kürek çekmeye :D

Üst Alt