Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kira geliri elde etmediğim daire hakkında gelir hesabında nasıl karar verilir?

Mehmet.ci

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var ilk defa bakıcı maaşına başvurdum çocugum için benden istenilen belgeleri verdim ayrıyetten adıma banka ipotekli bir daire oldugunu belirttim kredisi halen devamlı ödüyorum memur sordu evden kira geliri elde ediyormusun. Bir kira ödeneği fln almıyorum çünkü daire memlekette ve babam çok ihtiyaç sahibi olan yakın akrabamıza verdi oturun yeni evli oldukları ve durumlarının çok kötü oldugu için en azından şimdilik bişey talep etmiyorum şimdi ben bu durumu nasıl izah edicem boş desem boş olduguna dair belge istiycek dolu desem kira gelir belgesi istiycek ne yapabilirim

Boş diye beyan edemezsiniz. Kira almıyorum da diyemezsiniz, kardeşiniz otursa bile kira almak zorundasınız. Çok düşük bir kira bedeli üzerinden kontrat yapın, onu beyan edin.

Tmm diyelim Bi kontrat yaptım sonra getirip kontratımı vercem görevli memura

MeTePe
Bölgedeki emsal kira bedellerine bakmazlar mi? Cüzi miktara inanmazlar. Normal kira alıp geçinmek varken kira alınmıyorsa pek de muhtaç değil gözüyle bakılabilir olaya.

Mehmet.ci

Kira kontratınızı yine de yapmak ve kira gelirinizi beyan etmek durumundasınız. Cüzi miktar gosterin, fakat vakfın emsal kira bedelini esas alabileceği de bir ihtimal.

Ankyra

tahmınlerındekı gıb olma ıhtımalı var
emsal kıra bedeli 2022 de uygulanıo
bize ebm için geldıklerınde kırada(kardeşimin ikametettiği)evimizi ve aldıgmız mıktarı söyledık ve o bedel normal emsal kıra bedelı sevıyesınde ama heyet sadece söyledıgmız mıktarı yazdı emsal olarak az ya da çok demedıler.ebm de biraz esnek davranıolar.genede son sözü heyet söyluo.belkıde arkadaşın beyanına ınanıp öle işlem ederler

-mka
Dediginiz gibi olursa iyi olur tabii ki de.
Arkadaş sözlü beyan etsin o zaman, mütevelli heyeti kabul eserse neden olmasın.

Hayır hayır siz ne dersem sonuç nasıl olur diye meseleyi arap saçına çevirmeyin. herşeyi olduğu gibi beyan ediniz. kira almıyorsanız . durumu kötü yeni evli bir akraba kirasız oturuyor derseniz size zorluk çıkartacakları bir durum yok. gelir tesbitinde eğer kira da evi varsa aylık kira+ evin 240 da 1 değeri aylık gelire eklenir yok kirada değilse rayiç bedelin 120 de 1 değeri hanenin aylık gelirine eklenir.

alperen1
bahsettıgınız bilgi 2022 maaşında geçerlı.ebm de değil.
ebmde kıra gelrı yoksa bi işlem edılmıo.kirada ise kıra bedelı gelır hesabında işleme dahil edilio

Yardım lütfen

Merhaba arkadaşlar çok acil yardımınız lazım bakıcı maaşı için başvuru yaptım ancak gelir hesabını yapan memur yanlış hesaplıyor ve bana bu görünen gelirle bakıcı maaşınız kişi başı asgari ücretin 3/1 geçtiği için olmaz diyor. Hesaplaması şu şekilde
6 aylık brüt maaşım 23.000tl. Bu parayı önce brütten nete çevirdi oradaki bilgisayarda sistem üzerinden çevirdi çıkan sonuca 3800tl yani diyor ki ortalama aylıgınız 3800tl itiraz ettim ben bu parayı almıyorum daha düşük yatıyor maaşım ha şöyle bir durum var çalışmış oldugum sektör SGK primi yüksekten yatıyor ortalama 4500tl civarı neyse bu 3800 TL harici annem bizimle yaşadığı için 612tl maaşı var ve son olarak köyde Bi dairem var banka ipotekli onuda 300 TL geliri var şimdi 3800+612+300=4712tl toplam gelir şimdi 4712tl bölü 4=1178tl (kişi başı gelir limiti yasaya göre 1219tl ve evde 4kişi yaşıyoruz o dan 4 e bölünüyor) benim anlamadığım bizim kişi başı gelir 1178tl olarak cıkıyor ama memur olmuyor diyor hayret ettim ve maaşım la ilgili döküman götürcem bu konuda tecrübelerinize dayanarak bilgi verirseniz nasıl bir yol izlemem gerek tşkler

Mehmet.ci
başka gelirniz yoksa bahsettıgnız gelır ile ebm almanız gerekıo ama sadece gelire bakılmıo.rapor ve gelır harıcı eve gelen heyet sorular soruyo engellıye misal kişisel bakımlarını edebiliomu(tırnagını kendı kesebilio mu banyo ve wc ihtiyacını nasıl tek yapabilio mu yemegını kendı başına yıyebılıomu vs vsv.)aldıg cevaplara göre red ya da olumlu çıkıo.kuruma gedip durumu ızah edın olmama sebebının asıl nedenını öğrenip ona göre davranın

Gelir tesbiti yapılış şekli tektir. Her kurumun farklı gelir tesbiti yoktur. değişmez. 2022 maaşı için hanenin geliri hanede kişi başı asgari ücretin 1/3 geçmeyecek. Evde bakım maaşı için 2/3 geçmeyecek.

Üst Alt