Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kira geliri olan ve asgari ücret alan annem Evde bakım ücreti alabilir mi?

• Konbuyu başlatan mehmet sarıkurt
  • Başlangıç tarihi
M

mehmet sarıkurt

Annem çalıştığı için şimdiye kadar bana anneannem baktı ama oda 75 yaşına geldi yaşlandı ağır spastik engelli olduğum için artık beni oturdamıyor yatıramıyor annem askeri ücret birde 450tl kira alıyor annem bana bakacak başka akrabamız olmadığı için apartmanımızda 5 yıldır oturan teyzeyi bakıcı tutmak istiyor oda 500tl istedi acaba annem bakım ücreti alabilirmi çünki o parayla bakıcı tutabilecek selamlar

Eve gelen heyet, anneniz çalıştıgı için ve bakımınızla ilgilenemeyeceği için anneninizin bakıcı olmasını reddeder buyuk ihtimalle. Heyet bu noktada bakıcının en az 8 saatini özürlü bireyle birlikte geçirmesini ve evde bakım hizmetinin aksamayacagı yonunde ikna edici olunmaısnı ister çünkü. Bu durumda herşey heyeti ikna etmesnize baglı.
Eğer hanede kişi başına düşen gelir 363 Tl altındaysa ve %51 v üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlı kurulu raporunuz varsa sosyal hizmetlere başvurun. Onlardan rehberlik isteyin öngörüşme sırasında ve bu sorunu çözmede destek olmalarını isteyiniz. Gerekirse bakıcı personel ayarlar onlar. Şartlarınız evde bakım aylıgı almaya musaitse şartlarını zorlayın kurumun. Akrabalarınızdan şu linkte verdiğim kişiler varsa bakıcı olarak onları da seçebilirsiniz. Lütfen şurayı dikkatlice inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Üst Alt