Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kira gelirinde engellilere Vergi İndirimi var mı?

şemso1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Vergi dairesinde vergi mükellefiyet kaydım var mükellefiyet kaydı yaptırdıktan sonra %60 engelli raporu ve vergi indirimi aldım engelli ve vergi indirimi almış bir vatandaş olarak kira vergisi öderken bize bu vergi indiriminin bir faydası oluyormu?
vergi dairesindeki çalışanlara geçen yıl sordum birşey demediler. sonuçta kira vergisi öderken gelir vergisi ödemiş olmuyormuyuz, şimdi devletimiz engelli vatandaşına al sana 1. derece 2. derece 3. derece gelir vergisi indirimi diyecek sonrada kira vergisi öderken nasıl oluyor? vergi indiriminden faydalanamıyormuyuz anlamış değilim konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen bir yardımcı olabilirmi?

Son düzenleme:
Bu konu hakkında bilgi sahibi olan var mı? Benimde başımda benzer bir durum var.

Maasli çalışanlar yani köleler haricinde bir indirim yok.

Kira gelirinden engellilere herhangi bir muafiyet yok.
Sağlanan tek avantaj,vergi dairesine gidemeyecek durumda olan yaşlı ve engellilerin evlerine gelerek beyanname konusunda yardımcı oluyorlar.

Şu anda 6000 TL civarı net maaş alan bir prof. un maaşından 2000 TL civarı kesinti yapılmakta Köle başı (Dayı başıda denebilir) Professorler aldıkları maaşla ancak aile kurup sıradan bir yaşama sahip olabilirler karınlarını zor doyururlar.

Üst Alt