Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kira için adıma elektrik su alsam ve ikametgah değişirsem engelli maaşım kesilir mi?

seca

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Öğrenciyim kykda kalıyorum fakat hastalığımdan dolayı eve çıkmam gerekti çünkü kyk odaları öğrenciler falan çok pis odada sigara falan içiyorlar başedemedim. Okuduğum şehirde maddi durumu iyi olan birisinin bir evi boş ve evinde kalmama izin verecek ama elektrik ve suyu üzerime almam gerekiyormuş. Bu elektrik suyu üzerime alırken ikametgahı da değiştirmem gerekiyor mu taşındığım yere? Çünkü hala ikametgahım memlekette. Oyu memlekette falan kullanıyorum. Elektrik su aboneliğini üstüme almama ve bu sebeple ikametgahı değişirsem maaşım kesilir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim çünkü maaşım 1 ay bile kesik kalsa açlıktan ölürüm :) Hergün makarneks yiyordum bir şekilde besleniyordum ama artık onuda yapamam :)

Maaşım dediğin ne maaşı alıyorsun mesela?engelli maaşı alıyorsan,kira için su yada elektrik aboneliği maaşının kesilmesine neden olmaz.ikametgah değişikliği için ise bulunduğun yerdeki sosyal yardımlaşmaya bildirmek zorundasın.aksi halde kesilir.onlar tekrar hane ziyareti yapıp muhtaclık durumunu gözden geçirecekler.

Kağan52

2022 maaşı alıyorum. Elektrik su üzerime alırken ikametgah değişimi zorunlu mu? Değilse değiştirip tekrar bildirmek ve ayrıntısıyla uğraşmak zor gelecek. Ama elektrik su üzerime alınca ikametgah değiştirmek zorunluysa yapayım bu işlemi.

elektrik ve suyu ustune alabilmen icin kira kontrati gerekir. ama ikametgahini degistirmene gerek yok. ikemetgahi sadece su faturasinda engelli indirimi istiyorsan degistirmen gerekiyor.

seca
yurttan eve çıkınca su ve elektrıgı adına almasan bile adres değişikliğini mutluka bildirmen gereklı.

seca

Normalde ikametgahını da değiştirmen gerekiyor, ancak ikametgah değişikliği sonrası maaş sorunu çıkacak kesilme ihtimali olacak diyorsan elektriği,suyu baban yada herhangi bir aile üyesi üzerine alsın bu şekilde sorunu aşmış olursun

seca
faturaları vs geçip en önemli kısma geliyorum:)
ikametgah adresin memleketinde. öğrenci olduğun için ve ikamet adresin ailenin yanında olduğu için memleketindeki ikamet adresinin baglı olduğu vakfın görev alanı içindesin.

sen ikametgahını okuduğun şehre aldırdığın takdirde,
ister adresini bildir, istersen bildirme,
hiççç fark etmez, 2022 aylığın durdurulur.
adres değişikliğini bildirsen de bildirmesen de aylık durdurulur.

zaten adres değişikliğini bildirmene de gerek yok. ADNKS (adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden adres bilgilerine ulaşılıyor).
yönetmelik gereği, sen başka vakfın görev alanında olacak şekilde adres değiştirince aylık durduurlur (vakıf kapsamı dışına çıkman sebebiyle)

aylığın durdurulduktan sonra da o okuduğun yerde, yeni adresinin baglı olduğu vakfa gidip başvuracaksın.
başvurudan sonra sosyal inceleme için evine gelecekler.
sonra da vakıf mütevelli heyeti de muhtaç olup olmadığın konusunda karar verecek.
tabi hanede tek kaldığın için sadece senin gelirin dikkate alınacak. 483,64 TL ve üstü gelirin de harcaman da olmayacak muhtaç kabul edilebilmen için.

hanede kişi başına düşen aylık gelirin 483,64 TL altındaysa aylığın durdurulduğu tarih itibariyle açılacak ve alamadığın aylıkları geri alabileceksin.
ama aksi olur da sınırı geçersen aylığın feshedilecek.

adres değişikliği bu anlama geliyor özetle:)
bunlara hazırsan, değiştir hade adresi:)

ablası diğer önemli konuya geleyim şimdi. kaldığın yurt devlet yurdu ise ve şikayetlerin varsa, ilgili bakanlığa dilekçe yaz, şikayetçi ol. dilekçenin ekinde engelli sağlık kurulu raporun da olsun. eger okudğun şehirde başka yurt varsa naklini iste. başka yurt yoksa/ nakil yapmayacaklarsa da daha sağlıklı bir ortamda kalabilmen için yurtta daha uygun bir yaşam alanı vermelerini talep et.
sen kaçacagına milleti şikayet et, onları kaçırt:)

Kalem

Abla iki kere cimere yazdım ilgilenmiyorlar. Sana özelden başıma neler geldiğini anlatayım ben ablam okursan sevinirim fikir verirsen çok iyi olur.

Üst Alt