Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kira karşılığında senet verdi, ama ödemedi. Nasıl tahsil edebilirim? [Hukuk]

Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim sorunum bana ayit olan dükkandan kiracı 3500 TL takıp gitti bana senet verdi ama ödemedi senet tarihsiz bunu nasıl ala bilirim bilgisi olan
arkadaşlardan yardım istiyorumkonuyla ilgili bilgi veren olursa çok menmun olurum şimdidem teşekür ederim.

Avukata vermen lazım. O da şu bu derken 2500 tl'sini alır paranın! Ben olsam ne kadar kurtarsam kardır deyip, adamla anlaşmaya çalışırım. Yoksa hem mahkemelerde davanın sürünmesi ile hem de avukatlarla uğraşmak zorunda kalırsın.

Tarihsiz olması sizin lehinize,istediğiniz tarihi yazarsınız.

senetdeki keşide tarihini ödeme tarihini doldur arkasını curola herhangi bir bankaya purotostolu olarak tahsile ver purotosto olduktan sonra senedi purotosto dosyasını bankadan al dava yoluyla senedin tutarını masrafını al .senedin keşide tarihi ödeme tarihinden önce olmalıdır ödeme tarihini bankaya tahsile vereceğin günden beş on gün sonraki tarihi yaz senedin ödeme günü geçmişse bir gün kalmışsa banka tahsile almaz.

Bilginize çok teşekür eder sizlere iyi günler dilerim.

senette herhangi bir işaretleme yapmanıza gerek yok. hatta senede bile gerek yok. en yakın icra dairesine gidin , durumu anlatın ,takip başlatmak istediğinizi söyleyin. git avukatın gelsin derlerse buradan haberleşelim , ben size formları göndereyim doldurun yaklaşık yüz lira masrafınız olacak ilk etapta. nedir bunlar 7 lira tebligat,1 lira dosya kapağı,yaklaşık 50 lira matbu harç ,baro harcı vs 10 lira gibi bir şey yapacak.
sakın avukata gitmeyin çok paranız gider. siz benim gönderdiğim evraklarla önce takibi başlatın ,sonrasında işlemleri adım adım takip gideriz.

hatalı bilgiler verilmiş. elinizdeki senet ile bi avukat arkadaşa gidin lütfen. yanlış bilgi ile hatalı senet düzenlemeleri tahsilatı engeller haklı iken sizi ceza mahkemesinde sanık yapar işi ehline bırakalım

ortada verilmiş hatalı herhangi bir bilg yok , bu bilgiler size özel hukuk doktoru ,yani benim tarafımdan verildi. Ben üniversitede bunun dersini veriyorum.

mehmet bey. bir müvekkilime senede bile gerek yok git takip başlat denilerek yol göterilmiş. hukuki bilgisi olmayan nasıl kendisi iş takip edebilir! gidip adi takip yapmış, beklerken senedinin süresi geçmiş, itiraza karşı son gün dava açabildik ama ne fayda delil olacak evraklar bile kaybolmuş.
hukukçusunuz ve uygulamaya hakimsiniz anlattığınız kadarı ile anlattıklarınızın
doğruluk payı var ama tek itiraz üzerine duran ilamsız takip usulünün elinde senet gibi güçlü verisi olan alacaklıya ne karı var. takip durunca bu sefer dava açmak yahut yeni bir takip yapmak zorunda kalacak. ne için aynı alacak için tekrar tekrar ödeme yapacak. hadi takip başlattı yardımınızla nasıl hacze gidecek! her zaman yanında olabilecekmisiniz, haczine çıkıp,müzekkerelerini tebliğe hazır edebilecekmisiniz . avukata para kaptırma da ne demek oluyor . bu güne kadar hukukçu olan avukata para kaptırma! diyerek mesleğini küçülten faaliyette bulunan tek hukuk doktoru olduğunuzu üzülerek ifade ediyorum

nereden başlamalı bilmiyorum,
Genel haciz yoluyla takipte yapılacak itiraz takibi durdurduğu gibi , elde eksik metinli ( hadi açık poliçe muamelesi uygulayaım, ki elde açık poliçeyi doldurma yetkisi içeren bir yazılı bir beyan da bulunmuyor) geçersiz bir bono( tanzim tarihi bulunmayan bono kati olarak geçersizdir) ile yapılacak takibi evleviyetle durduracaktır. Çok güçlü delil diye addedilen adi senet mahkeme huzurunda şekil şartlarındaki geçersizlik nedeniyle delil dahi sayılmayacaktır. Delil dahi sayılmayan senetle başlatılıp itirazın geçici kaldırılması davasını kaybeden alacaklı artık ilamsız takip yapamayacak ,mutlak suretle dava açmak zorunda kalacaktır. ( takip masraflarına,itirazın geçici kaldırlması davasının kaybı sonucu ödenecek % 40 tan aşağı olmayan tazminat ,dava masraflarlaıyla katlandıkça katlanacak.)
Hülasa
Burası engelliler forumu, hiçkimse bir engellinin maddi ve bedeni zayıflığından kazanç elde etsin istemem. Avukatlara itirazım yok, ama itirazın kaldırılması davasını tebliği almış olmasına rağmen 4 yıl sonra açarak yargıyı meşgul edeni de gördüm, 10 bin lira alabilmek için tasarlayarak adam öldüreni 3 ayda çıkarırım diyeni de. Ayrıca iş yapamayınca bulunduğu ildeki telefon rehberindeki herkese ödeme emri gönderip yaklaşık iki trilyon para ile yurt dışına kaçanı da.
Kimseyi küçültmedim , kendimi küçültmüş olurum.
mesleğim kutsal gurur duyuyorum. Ama bedensel engelli insanların hukuki sömürüsüne itirazım var.

Üst Alt