Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kiracım zamanında kirayı ödemiyor. Ne yapabilirim?

Micro123

Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
159
Öncelikle belirteyim ben 33 yaşında içine kapanık çekingen yalniz olan bir şizofrenim.

Babadan kalma bir dükkanım var
İçinde 3 yıldır berber kiracım var
Son bir yıldır kirayı zamanında ödemiyor
Şu anda kirası 10bin tl, yeter ki gününde kirayı öde düşük tutacam dedim ve iş yapmıyor değil dükkanda çalıştırdığı elemanları da var sadece 200 tl ye saç kesiyor
Engelli olduğum için kavga etmekten de korkuyorum, geçen ay notere gittim ihtar çektim yine aynı davranmaya devam ediyor
Ben napabilirim telefonla ariyorum açmiyor belli bi vakit sonra da whatsapptan bana mesaj atıp 1hafta 10gün sonra öderim diye yazıyor ben ise bu mesajlara hiç cevap vermedim şimdiye kadar

Kiracımın 7 tane berber dükkanı şubesi var ve sürekli saçma sapan bahaneler öne sürüp (yok hastam var, cenazem var, şehirdışındayım, kirayı toparlayamadım) diye gerçekte böyle doğru olmayan yalanlar söylüyor

Kiraya verdiğik yer dükkan, kirası düşük, ev olsa tamam derim ama bu ticarethane, burdan kazanıyor parayı, asgari ücret 22bin tl dolu elemanı var ben 10bin tlye kira verirsin gününde demişim onu bile vermiyor

Napabilirim?

Al eline sopayi tenhada kistir allah yaratti deme vermiyorsa
Avukata gitsen dunya para
Birde hak hukukmu kaldi ulkede
Nasilsa raporun var ceza almazsin

Kardeşim kiracı kiranı geç ödüyorsa ihtarname çekeceksin. Yılmayacaksın.
Eğer ihtarname çekmez isen kiracının kirasını geç ödemesini zımnen kabul ediyor durumuna düşebilirsin.
Sayısını şimdi tam olarak hatırlayamadım ama belli bir sayıda peşpeşe ihtarname çektikten sonra mahkemeye verip tahliye ettirebiliyorsun..
Ama iş hukuki boyut kazanmış. jonjon arkadaşımızın dediği gibi paraya kıyıp avukata verip sen aradan çıkacaksın ve avukat gereğini yapacak. İhtarnamenin de şartları filan var.
O nedenle iş avukatlık. @Micro123,

Avukata vermen lazım ama işyerindr benzer durumda arkadaşım var 1 yıl olacak halen dava sürüyor 2 yıl sürer diyorlarmış, çıkartman için elinde vrak vwrsa söxleşme fln bitti sözleşme de çıkar..

@Micro123,

10bintl dükkan kirası olarak çok ucuz işlek cadde değil galiba neyse hukuk yolundan şaşma derim. Avukata falan ihtiyacın yok. En yakın adalet sarayına gidip dilekçe yazıp başvurunu yap. Sonra e-devlet uygulaması üzerinden uyap vatandaş portalindan davayı takip et. İcra işlemi için masraf yatırman lazım
Hukuk biraz geç işler ama o çakal kiracın polis zoruylu dükkandan atılır. Geriye dönük kiraları faizi ile birlikte kiracidan alırsın. Sakın şiddet uygulmama haklıyken haksız konuma düşersin.
Berberlerin aylık net geliri 150bintl arkadaş avukat bu maaşı almıyor.

Üst Alt