Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kıravat takamaz raporu almak?

kolera23

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kamuda memurum.Kalp hastasıyım.Müdürüme kıravat takarken rahat nefes alamadığımı ve bu durumun bende kalp çarpıntısı yaptığını söyledim.Sadece amirlerim odalarına çağırdıklarında takabileceğimi görev yerimde takamayacağımı belirttim kendisi olur dedi.

kendisiyle aram iyi değil ilk fırsatta bana kıravatsız olmamdan dolayı soruşturma açmış. Yanina gittim bana kıravat takamaz raporumu sormuş. Ondan sonra takma demiş.Halbuki öyle bir şey sormadı bile. 1 aydır ben kıravatsızken önümden geçiyo soruşturma açmadı müdür işte kıllık yapacağı varmış

Böyle bir rapor alınabilir mi
Engelli personel olduğum halde böyle bir rapor için heyete mi çıkmalıyım yoksa tek hekim yeterlimi?

ilk defa duydum böyle birşeyi kıravat takamaz raporu ilginçç..

Onaneki senin kravatından:))kravat takmayada rapormu verilirmiş:)

Amiriniz size kılık kıyafet yönetmeliği kapsamında ceza verebilir. Yönetmelik şu şekildedir;

b. Erkekler; Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir

Erkek memurlarda maalesefki kıravat zorunluluğu bulunmaktadır. Ben senin yerinde olsam bir devlet hastanesinin kardiyoji bölümünden randevu alıp şansımı denerdim. Böyle bir raporun daha önce alınmamış olması hiç alınmayacağı anlamına gelmez.

İş yerinin yemekleri çok kötü ve yağlı olduğu için rahatsız oluyordum. Kolestrol hapıda kulanıyorum bu arada.Dahiliye doktoruna çıkıp iş yerindeki yemeklerin diyetime uygun olmadığını söyledim.Raporunu yazdı sağlık kuruluna gönderdi onayladılar.
Tek bir doktorun böyle bir rapor vermesi senin için yeterli. Özel hastanelerden alınan raporda geçerli oluyor:) Yeterki doktoru ikna et:)
(Rapor için ücret istediler.Engelli olduğumu ve rapora engellilerin ücret ödemediğini söyledim.Kimliğimin fotokopisini aldılar.Ücrette ödemedim.)

Arkadaşlar İnsan ister istemez üzülüyor. Hem beyan ettiğim halde soruşturma açması hemde beni yalancı çıkarması Benim ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz raporum var. Engelliyiz işte kalp hastasıyız kıravat sorun yaratıyo o kadar haklarımız varken bu soruşturmada ceza alırsak ne anlamı kalır.. İlk işim zaten böyle bir şey varsa almak.

Yeni memuriyete başlayan arkadaşlara her zaman tavsiyem izin, ceza, kılık kıyafet yönetmeliklerini mutlaka okumanız. Kadro görevinizin tam olarak ne olduğunu öğrenmeniz bunu için kurum içinde yayımlanan görev yönergesine vakıf olmanız. Bunları yaparsanız memuriyetiniz daha bilinçli ve hak kaybına uğramadan tamamlamanızı sağlar. Ceza almak dünyanın sonu değil itiraz için mahkemeye başvurusun ama bu tip süreçler daha yolun başında insanı yıpratır. Mücadele etmek de, alttan alıp tatlıya bağlamakta seçenek bunun kararını kendin vermelisin.

Sendikanız varsa ve bağlı olduğunuz sendikanın böyle bir kararı varsa ki büyük olasılıkla vardır.(tsk da sivil memur vb.değilseniz) Ceza almazsınız.

Ceza ve tevkifevlerinde çalışıyorum. Sendika üyeliğimiz olmuyor. Bakalım Allah büyük zaten bana ceza alırım gibi ama idare mahkemesine kesinlikle gideceğim

Evet dediğim gibi dün doktara gittim. Böyle bir durum yaşadığımı söyledim doktor bana gülümsedi. Böyle bir rapor yok olmaz dedi. Hayati tehliken var ''Ağır ve Tehlikeli işlerde çalışamaz'' raporun sana yeterli ve önlem almaları gerek dedi.
Ayrıca cicikıs yazılarınız ve tavsiyeleriniz için size çok teşekkür ederim. Ama
Elbette bende ilk işe girerken dediklerinizi yaptım...
Kendisine sözlü olarak beyan ettiğim halde tarafıma soruşturma açması işin ayrı tarafı..

Üst Alt