Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kırmızı bisiklet [O an]

zamankaybı

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
8 yıl önce ziraat mühendisliği Bölümünü kazanıp ordu Üniversitesine kayıt yaptırdım ancak bir türlü isinamadim okula, 4 gün sonra okulu bıraktım
bursaya calismaya gittim fabrikada işe başladım kırmızı bisikletimle işe gidip geliyordum
3 ay çalıştım bir gece işten çıktım yine kırmızı bisikletle eve gidiyordum arkamdan çok sert darbe aldım sonrasını hatırlamıyorum
15 gün sonra kendime geldim yoğun bakimdaydim göğüs boslugumdan asagisini hisset miyordum noldu bana diye sordum araba carpmis dediler taksi bana vurunca ön camina gelmişim sonra havalanip taksinin üzerine düşüp arkasından asfalta düşmüşum omuriligim kırıldığı için göğüs boslugumdan aşağısı felç oldu
kazada kırmızı bisikletim 3 ayrılmış o gün bu gündür bisiklet görünce içim acıyor

zamankaybı Bisikleti boşverin şimdi de scooteriniz süper görünüyor. :) (kendimi bildim bileli scooter&akülü kullanan biri olarak söylüyorum bunu:) )

Çok geçmiş olsun bu arada İlyas bey...

en modern ve insani ulaşım aracı bisilet maalesef her önüne gelen cahilin ehliyet alabilmesi yüzünden böyle acılar hatırlatıyor

zamankaybı geçmiş olsun.

20 yaşına kadar bisiklet kullandım. 80-90 km hıza bile ulaştığım oldu. ankarada kışın buzun üstünde bile sürdüğüm oldu. çeşitli marka ve ebatlarda bisikletlerim oldu.

bir yerlerden ucuza yarış bisikleti almıştım anayolun ortasında tekeri patladı ve o an ben pedala çok hızlı basmışım. ve ne oldu ? ayağımın üzerine 2-3 ay basamadım çünkü ayağım boşluğa geldi :S sonra 1-2 yıl o bisikleti kullanmadım. daha sonra yeni lastik almıştım. dahada sonra, lastiği tutan maşa mıdır nedir yolun ortasında koptu ama bana birşey olmadı. bisikleti orda bıraktım ve eve yürüyerek gitmiştim =)

1 yıl sonra normal ayarda arkası seleli sağlam bir bisiklet almıştım.
şu anı hiç unutamıyorum. anayolda 20-30 km ile gidiyorum kışın ordasında, bisikletin tutma yeri 2 ye ayrıldı ve ben onun üzerine düşecektim ama birşey olmadı iyi tutunup kendimi yeremi atmıştım neydi. defalarca kaynak yaptırmıştım o eski bisiklete. sonra o bisikleti yok edip çok kaliteli bir bisiklet almıştım. en sonunda onunda oturağını ve borusunu çaldılar. kendini çalamadılar çünkü kalın inek zinciriyle bağlıydı. bundan 6-7 belkide 8-9 yıl önce tam 100 lira vermiştim sanayide yeni baştan oturak borusu yaptırıp üzerine uygun oturak almıştım. her model olmuyor bisiklet kaliteliydi çünkü.

(arkadaşlarımla biz 3 kişiyiz bisikletle gezintiye çıkmıştık, arkadaşım bir tanesi gözlük kullanıyordu ve çok sakar biriydi. neyse kavşak gibi bir yerden dönüş yaparken çocuk bisikletten düştü gözlüğü kırıldı yüzü kan içinde kaldı. eve zor götürdük.)

bunca yıl bisiklet kullandım. elimden en büyük boylarından 10-15 arası bisiklet geldi geçti. ama iyi olan hiçbir anım olmadı.
sadece aklımda kalan bisikletçilerde geçen günler. bisikletin kendisi belki 100 lira etmezken bir vites takımına 75 lira mı ne ödüyordum. normal arabadan daha pahalıya patlıyordu bana. ağır yağ kokuları. kışın donan vitesler vs vs.... kışın yada yağmurlu havalarda her yanımın çamur olması. ellerime kadar toz toprak kokusu. iğrenç geçen günler. amaç sadece ulaşım. sağlığımı korumadığı gibi faydasıda olmadı. kiloda verdirmedi. ancak bacak kası yaptırdı o kadar.

birşey alacaksanız kalitelisini alın. yalnız bisikletin bir faydası olmaz =) iyiside kötüsüde aynı. ancak boşa para ve zamankaybı

Üst Alt