Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısa çalışma ödeneğine vergi indiriminin yansıması ve ödemesi!?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar şimdi işyerimiz kısa dönem ödeneginden faydalanıyor biz şimdi halen çalışıyor gözüküyoruz ama bişe de yatmıyor şimdi vergi indirimimiz ok olursa bu kısa dönem ödenegi süresi kapsıyormu acaba merak ettim benimde 11.08.2020 bakanlıga gitti halen beklemekteyiz hayırlısı artık beklemekden başka yapacak bişe yok bence sistemde bir sorun var demin burda bir yazı okudum adamın 1 ayda bakanlıkdan eksik evrak diye sonuç geldi nasıl bir sistem var anlamak mümkün degil allah hepimizin yardımcısı olsun

ya şimdi işyerimiz kısa dönem ödeneginden yararlanıyor calışıyoruz ama işyeri şuan kapalı ssk yatmıyor şuan kdö den faydalanıyoruz ondan dolayı sordum bu soruyu evet sizinle ilgili bir sorun yok kdö olanlar calışıyor katyagorisinde ondan belki kısa dönemden faydalanan varsa bu buraya yazdım

aslanbeyaslan36

Merhaba, sorunuzu doğru anladı ise siz şu an kısa çalışma ödeneği alıyorsunuz.

Kısa çalışma ödeneği,ücretsiz pandemi izni ödeneği gibi devlet tarafından covid 19 salgını süresince işçilerin çalışamama veya kısmen çalışmalarına isitinaden işveren tarafından ödenemeyen ücretlerine destek olmak amacıyal yapılan ödeme türleridir.Bu ödemeler herhangi bir gelir vergisi veya diğer vergilere tabi olmamakla birlikte vatandaşlarımıza yapılan bu ödemeler devlet hazinesinde bulunan işsizlik sigorta fonundan karşılanmaktadır.Bahsettiğim tüm ödemeler işsizlik maaşı olarak bildiğiniz devlet hazinesi fonunun içinden ödenmektedir.

Bu bağlamda sizin yakın zamanda elinize geçecek Engelli Vergi İndirimi belgesi sizin işveren tarafından maaş olarak aldığınız ve devlete gelir vergisi ödediğiniz ücretinizin içinden ödenen gelir vergisine istisna yani indirim yapmaktadır.Kısa çalışma ödeneği veya ücretsiz pandemi izin ödeneği gibi devlet destekli ödemelerde devlete gelir vergisi ödememektesiniz ve bu ödemeleri işvereniniz yapmamaktadır.

Sorunuza gelince engelli vergi indirimi belgesi ile kısa çalışma ödeneği aldığınız tutarlar veya ücretsiz pandemi izin ödeneği aldığınız tutarlarda kullanmanız mümkün değildir.

Saygılar.

Üst Alt