Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısa süreli çalışıyorum. Annem için engelli aylığı alabilir miyiz?

kbtr

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Anneme 1.5 sene önce süresiz %100 rapor almıştık ama o zamanlar asgari ücret alıyorum diye maaş falan vermemişlerdi.

Şimdi part time işte çalışıyorum sigorta 12 gün yatıyor net gelir ise 1177 TL olarak gözüküyor biz 2 kişiyiz yani 2'ye bölünce gelir sınırının altında kalıyoruz yaklaşık 550 lira falan gelir düşmüş oluyor.

Maaşa başvursak verirler mi ? üstüne sadece ev var araba arsa falan filan yok tek gelir bu.

kbtr

Hane geliriniz kişi başı gelir sınırını aşmıyorsa alırsınız. Üzerinize bulunan evin rayiç bedelinin yüzde bilmem kaçı hane gelirinize ekleniyor ama bilginiz olsun.

200 lirayla falan kurtarıyoruz yani ev sıkıntı çıkartabilir diyorsunuz. evde biz oturuyoruz sadece yani oturmadığımız ayrı bir ev değil.

kbtr

En sağlıklı bilgiyi SYDV'na başvurarak alırsınız. Buradan cevap bekleyerek hem aylık işlemlerini geciktirmiş olursunuz hem de olumsuz cevaplar alırsanız başvuruda bulunmaktan çekineceğinizden, olası bir maaş alma hakkını elinizden kaçırmış olursunuz. 2020 yılı için kişi başına düşen gelir 701 TL diye biliyorum. Bu tutarı aşmıyorsanız maaş bağlanır. SYDV'na başvurun.

Başvuracağım zaten telefon etmeye çalışıyorum açıklar mı diye gelin derlerse gideceğiz boşuna gitmeyelim bu virüs ortamında.

Telefondan aradım başvuruyu yaptık telefonunuza mesaj gelecek dediler umuyoruz ki olumlu sonuçlanır bu zor durumda. 9 aydır durduk durduk alabileceğimiz yeni aklıma geldi.

Maaşa başvursak verirler mi ? üstüne sadece ev var araba arsa falan filan yok tek gelir bu.
verdiğiniz bilgilere göre maaşın baglanması gerekıyor.üzerine kayıtlı 1 ev var siz ikamet edıonuz bu durumda ev sıkıntı olmaz.

[FONT=&quot]Soru 47: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplaması yapılırken kişinin kira ödemeden oturduğu evi dikkate alınır mı?[/FONT][FONT=&quot]
Kişinin oturduğu ev dikkate alınmaz.
VAAS adlı arkadaşın bahsettıgı şu durumlarda geçerli
[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Soru 48: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesinin muhtaçlık hesaplaması dikkate alınırken hanenin farklı konutlardan oluşan kira geliri bulunmaktaysa bu gelirde muhtaçlığa dâhil edilir mi?[/FONT][FONT=&quot]
Evet, dâhil edilir. Evin belirlenen rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira gelirinin toplamı hane gelirine eklenir.
Soru 49: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait farklı konutu bulunmasına rağmen kira geliri bulunmamaktaysa bu konutta muhtaçlık hesaplanmasında dikkate alınır mı?
Evet dikkate alınır. Kira geliri olmayan konutun rayiç bedelinin 120'de biri dikkate alınarak muhtaçlık gelir tespitine dâhil edilir.

[/FONT]

[/FONT]

başvurduk üstadım e devlette de gözüküyor durumda "başvuru" yazıyor. Pandemi zamanında hala eve geliyorlar mı bilginiz var mı?

kbtr
[FONT=sans-serif]Pandemi zamanında hala eve geliyorlar mı bilginiz var mı?[/FONT]
kesin olmamakla beraber geliolar dıe biliom
annenizın raporu tam bagımlı ya da agır engellı mı yoksa normal rapormu
geldıklerınde annenzın evde olması yeterlı ebm başvurusu olmadıgı için.annenız için 2022 ye başvuruldugu için annenız 15 20 gün kadar enazından mesaı saatlerı içerisinde evde olsun kı evde bulamadık demesınler

@-mka

7-24 evde zaten ayda yılda bir dışarı çıkar. Ağır engelli değil bağımsız yazıyor sadece 2022 alabileceğiz yani umuyorum ki.

Hastalığı gözde katarakt var bir de en büyüğü kalp kapağı hastası. Çok çabuk yoruluyor ev işi yaparken bile nefes nefese kalıyor, aylık kontrollere gidiyoruz son 2 senedir ilaç kullanıyor 3 tane.

Şimdi baktım başvuru da "devam ediyor" yazıyor kabul oldu mu başvurumuz ?

Derbeder_55

Sağolasın. 2 günde sonuçlandı şaşırdım ben rahat 2-3 ay bekleriz diyordum. İlk ödemeyi Ekim'de mi alacağız böylece?

kbtr
kabul edıldı anlamına gelse de bazen ilk maaşa yetısemiyo maaşlar bir sonrakı ay toplu verıolar. büyük ihtimal sizinki yetişir ve ekımde alırsınız.

-mka

tamam umarım sıkıntı çıkmaz. mesaj gelecek demişlerdi ne diye gelecek ? eve geleceğiz hazır olun ya da ödemeniz hazır demesi için mi ?

kbtr
durum incelemsı için eve gelecez dıe haber vermezler.tam tersi anıden gelırler ve baskın basanındır hesabı engellının verdıgı bilgi dogru dıe ınceleme ederler. size söylenen ödemenın olup olmadına dair bilgi içindir.sizde e devletten ekim ayında para alıp alamayacagınızı görursunuz.büyük ihtimal bu ayın 25.den itibaren görünmeye başlar.sitedede zaten görünüp görünmediğine dair paylaşım yapıolar.

-mka

hocam eşyalar sıkıntı çıkartır mı ? öyle lüks eşya da yok sadece ucuz led televizyon var salonda eşin dostun verdiği paralarla almıştık hiç tv yoktu daha önce.

kbtr
en garıban denılende bile 2 3 tane varken sizin 1 tv sıkıntı olmaz.

-mka
Tamam hocam aradık 144'ü maaşınız kesinleşmiş ayın 5'i gibi yatacak dediler. Sağ olasın yorumların için.

kbtr
tahmın ettıgm gibi baglandı ve en güzeli de bu ekım dönemıne yetıstı.Hayırlı olsun.

-mka

hocam bir de e devlete elektrik desteği gelmiş ona da devam ediyor yazıyor bir de 8 şubat 2019 da başvuru tarihi geçmişler ne alaka onu çözemedim. Her neyse elektrik faturasını indirimli ödeyebilir miyiz şu andan itibaren ?

kbtr

elektrıkle ılgılı bilgi sitede sosyal yardımlar bölümünde var.orda size para vermıolar sadece siz engelli ödemesı dıyorsunuz ve faturadan bellı mıktar düşülüyormuş orda öyle yazıyor orayı bir inceleyın.

8 şubat 2019 tarihi 1,5 yıl öncekı ilk başvru tarıhını gösterır.o zaman şartınız tutmadıgı için alamamısınız son başvuruda şart tuttugu için baglanmıs ondan bişi çıkmaz

biz hiç elektriğe başvurmamıştık ki neyse yarın ptt ye gidip soracağım. 2022 alanlara otomatik olarak veriyorlarmış bu yardımı diye gördüm.

kbtr

sizde 2022 oldugunuz için sizede otomatık verılecek.pttye ödeme yapmaya gıttıgınızde engellı faturası demenız gerekıomus öyle düşüolarmıs indirimi.

-mka

Hocam bizim evin acil bir ihtiyacı çıktı bunun için bize para gönderilme ihtimali var meblağ 4 5 bin lira. Bunu kendi adıma göndertsem sıkıntı çıkar mı? Maaşı alanla aynı hanedeyiz ama maaşı keserler diye korkuyorum.

kbtr

Sanırım bir kişinin banka hesabınıza para göndereceğini söylemeye çalışıyorsunuz. Hayır, sıkıntı çıkartmaz. Bir tek vadeli hesaplar için bir prosedür var diye biliyorum.

ALBiNOGER
evet tek seferde 4-5 bin lira gönderme ihtimalleri var ama korkuyoruz maaşı keserlerse diye o yüzden işimizi sağlama almak istiyoruz. zaten her ay düzenli gelmeyecek evin acil bir masrafı çıktı ona gidecek.

kbtr
sizin adınıza ya da maaş adına gönderılmesı önemlı değil sonucta aynı eve girdiği için farketmez ve adı ne olursa olsun tüm gelırler bu yardmda olsa gelir hesabına dahil edilir.tek seferlık oldugu için bişi olacagını sanmıom ama memurlar farklı uygulama edebılıo.kimi tek sefer die görmezden gelırken kimide işlem edebilio. sizin işi sağlama almak için kuruma sormanız daha güzel olur

-mka

Tamam hocam sağ olasın bugün ilk maaşımızı çektik.

Üst Alt