Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısa süreli çalışıyorum. Kıdem tazminatı hak ediyor muyum?

seher35

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Çalıştığım firmaya giriş tarihim....06.08.2009 ama çalışma şeklimiz ayda 4 gün olarak işe başlatılar..engelli kadrosunda...tam ay iş vermediler..bende işim olmadığı için kabul ettim....02.2010 sonra 8 gün olarak çalıştım....01.2011 tarihinden sonra ise 18 güne çıktı...03.2011 den sonra 30 gün olarak çalışmaya başladım...yani anlayacağınız şirketlerin yeni engelli çalıştırma polikitası böyle....eksik gün içinde 6.kısım istikam yazmışlar..ben emekli olursam 3 ay içerisinde kıdem tazminatı hak edecekmiyim...edersem nasıl hesaplayacaklar...

bilgisi olan arkadaşlar yardımıcı olursa sevinirim...

Kıdem tazminatı hak ediyor isem her sene için şu an aldığım maaşı vereceklermi ...

Ben iş yerinden emekliliğim olursa çıkacam....yaniii kıdem tazminatını o şekilde talep edecem ama benim çalışma durumum yüzünden alıp alamayacağımı bilemiyorum...sözleşme imzaladım ama kıdemle ilgili kızım aklıma gelmiyor..bir şey yaıyormuydu...sözleşme bende yok..iş yerinde var....son 4 aydırda asgari ücertli olarak göstermeye başladılar....daha önce çalışma sürem azdı....az olduğu için alıp alamayacağımı bilemiyorum...kanunlar bu konuda ne diyor o konuda bir şeyde bulamadım....kanunen hak ediyorsam almak için ısrar edecem...çünkü tekrar işime devam etmek istiyorum....firmayla kötü olmak istemiyorum....

Emeklilik şartlarınız oluşmuşsa, emeklilik talebiyle işten ayrılıp kıdem tazminatı alabilirsiniz.

Kıdem tazminatının hesabı da şöyle yapılıyormuş:
"Günümüzde part time çalışıpta kıdem tazminatı almaya hak kazananların en çok sordukları konulardan biri de part time çalışmaya ilişkin kıdem tazminatının nasıl hesaplanacağı sorunsalı gelir.
Yargıtay’ın son senelerde yerleşik hale gelen içtihatlarına göre part-time, örneğin haftada iki gün çalışan işçinin kıdem süresi, işyerine ilk girdiği tarih ile işyerinden ayrıldığı son tarihe kadar geçen tüm süre üzerinden hesaplanır. Ancak kıdem tazminatı, bu süre içinde en son aylık ücretinin toplamı olan 4 hafta x 2 gün = 8 günlük aylık kazancı üzerinden çalıştığı tüm süre nazara alınarak hesaplanır.
Part-Time alan ilerin Kdem Tazminat Nasl Hesaplanr? "​

Bilgi için teşekkürler....Oturanboğa... benim iş yine karışık çünkü son 5 ay ve 2 ayda eklediğimde 7 ay normal ücretli olarak çalışmış olacağım....inşallah son aldığım ücrette göre işe başladğım tarihten itibaren kıdem verirler...o zaman işe yarar bir para alırım....

benım bu hesap kafamı almadıı ben 8 senedır part calısıyorum en az 15 saat en fazla 127.5 gunluk saat 6 saat haftalık 30 saat uzerınden saat ucretım 7.41 buna gore benım kıdem tazmınatım ne kadar olurr bırı yardım edebılırmıı lutfennn

Yukarıda bağlantısını verdiğim sitede:

"Günümüzde part time çalışıpta kıdem tazminatı almaya hak kazananların en çok sordukları konulardan biri de part time çalışmaya ilişkin kıdem tazminatının nasıl hesaplanacağı sorunsalı gelir.
Yargıtay’ın son senelerde yerleşik hale gelen içtihatlarına göre part-time, örneğin haftada iki gün çalışan işçinin kıdem süresi, işyerine ilk girdiği tarih ile işyerinden ayrıldığı son tarihe kadar geçen tüm süre üzerinden hesaplanır. Ancak kıdem tazminatı, bu süre içinde en son aylık ücretinin toplamı olan 4 hafta x 2 gün = 8 günlük aylık kazancı üzerinden çalıştığı tüm süre nazara alınarak hesaplanır. " diyor

Üst Alt