Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısa süreliğine bir işe girdim sonra çıktım. Evde bakım aylığı kesilir mi?

akadirarik

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Eşim Evde Bakım Parası alıyor ve ben 2018 Yılında İşsizdim, mayısın ortasından haziranın ortasına kadar geçici bir işte çalıştım. Daha sonra da 1 agustosta saat ücretli bir işe giriş yaptım. Fakat buradan bana ödeme yapılmadı, 12 Ekimde yine yarı zamanlı bir işe girdim. Diğer iş yerinden de çıkış yapılmamış ve sigorta ücretinide yatırmamışlar bu yüzden ben buranın muhasebesini sıkıştırdım bu sıkıştırma sonucunda Benim hesabıma parayı 5 kasımda yatırdılar fakat eylül Ekim parası diye belirtmemişler sadece Maaş yazmışlar.

Şimdi E devletten bakınca onuncu aydan bir tane 30 Gün (2823.48 TL) sigorta 1 tanede 11 gün (1254.88 TL) sigorta şeklinde yatırmışlar.
Bu durum çok karışık oldu bizim evde bakım maaşını keser mi bir problem olur mu çözemedim bir türlü. Ayrıca sosyal hizmetlere gidip derdimi anlatmayada çekiniyorum bizim memurlar kesmek için bahane arıyorlar kestiler mi 5 ayda zorla bağlıyorlar.

Not:Evde yaşayan 3 kişiyiz. Eşimin üzerine de 350 TL gelir görünüyor.

akadirarik
Bir sorun olacağını sanmıyorum.
Evde bakım aylığında gelir kriterinde, hanedeki kişi başına düşen gelir üst limiti asgari ücretin üçte ikisidir.
Tam ödenen sigorta asgari ücretten yüksek ödenmiş ama yine de limiti aşacağını sanmıyorum.
Biliyorsunuz prime esas kazanç tutarları brüt ücretlerdir.
2.823 ün net tutarı en düşük vergi diliminden 2.170 TL dir.
350 TL de eşinizin geliri var.
2.170 + 350 = 2.520 TL haneye giren aylık gelir toplamı.
Hanede 3 kişi yaşadığınıza göre kişi başına düşen gelir;
2.520 ÷ 3 = 840 TL olmaktadır.
2018 yılı için evde bakım aylığı kişi başına düşen gelir üst limiti ise 967 TL dir.
Gördüğünüz gibi görünen geliriniz aranan kriteri aşmamaktadır.
Kısaca: hiç bir sorun yoktur, afiyetle yiyiniz. 😊
İyi geceler.

Ufukalp

Öncelikle İlginiz için Teşekkürler, Peki 2. İşyerinin yatırmış olduğu 1254 lira hesaba katılmaz mı

akadirarik
İkisi de aynı ay mı yatırılmış ?
Ben ikisini peşpeşe farklı aylarda gibi anladım.
Aynı aydaysa hesaba katılır tabi ki.

Evet ikisinide aynı hafta yatırmışlar hatta, normalde 2.823 Lira tek aylık maaş değil ama tek ay gibi yatırmışlar.

akadirarik
O zaman gelir limitini aşıyor malesef.
Genel uygulama kesilmesi yönünde, memurlar ne yapar bilemem tabi.
Sigorta bildirimini veren firmaya rica edip SGK ya düzeltme göndermelerini sağlasanız ve kurumdaki memura hatalı bildirimde bulunulmuş, düzeltme gönderildi diye açıklama yapsanız gibi bir çözüm geldi aklıma ama...

Bu kurumda zamanında yatırmadığı için ceza yerler dediler, o yüzden sanırsam kendilerini de kurtarma adına böyle birşey yaptılar. Ben şuan sosyal Hizmetlere bildirmedim, sadece 1 ay olan birşey ya farketmezler belki. Şimdi gidip bildirsem hemen keserler, ertesi ay da yeniden başvurunca en az 3 ay sonra belli ediyorlar. Arada 3 ayımız boşa gitmiş olacak.

Ben şuan bildirmedim, fark ederlerse kesme dışında bir problem olurmu bize.

Üst Alt