Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısa süreliğine muhtaçlık sınırı aşılsa 2022 maaşı kesilir mi?

karanfil44

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalem Hanım Abim (%70 engelli) 2022 aylığı alıyor. Ben kısa süreli(3 aylık) bir işe başlayacağım. İşe başladığımda muhtaçlık sınırı aşılmış olacak. Sigorta yatmaya başladığı anda engelli aylığı kesilir mi yoksa 90 günü aşınca mı kesiliyor?

karanfil44

sistemde göründüğü anda kesılır.o 3 aylık sürede denetım olmayıp görülmezse bişi olmaz ama en güzeli işe girince maaşı siz durdurn denetım yapılıpda ortaya çıkarsa bıldırmde bulnmadıgnız için yersiz ödeme çıkarmasınlar.3 ay sonra sadece dılekce verırsınız zaten tüm belge ve bilgiler vakıfta olacagı için kısa sürede maaş kaldıgı yerden devam edecektır

2022 enğelli aylığım muhtaç olmadıgım ıcın kesıldı

Engelli maaşim kesildi kardesim ssk işe girdigi icin 6 ay calişti benim engelli maaşim kesildi mayis 31 de işden ayrildi benim maaşim haziranin 21 de rededldi fesedildi sydv gittim durumu anlattim dediler kardesin işten ayrildigina rağmen cikiş evrağı getirin haziranin 21 de aldik tekrar maaşa baş vurdum şimdi ben temmuzda aylik alacakmiyim yoksa ağtosdami alcam ve ne kadar alacagim yuzde 81 engelli oranim

Kalem abla yardımınıza ıhtıyacım var

Engelli maaşim kesildi kardesim ssk işe girdigi icin 6 ay calişti benim engelli maaşim kesildi mayis 31 de işden ayrildi benim maaşim haziranin 21 de rededldi fesedildi sydv gittim durumu anlattim dediler kardesin işten ayrildigina rağmen cikiş evrağı getirin haziranin 21 de aldik tekrar maaşa baş vurdum şimdi ben temmuzda aylik alacakmiyim yoksa ağtosdami alcam ve ne kadar alacagim yuzde 81 engelli oranim

yüzde seksen özürlü 720 alıyor eğer evde bakım diyorsan onu bilmiyorum

Kalem abla bi konu da yardimci olmanizi istiyorum abla şimdi 2022 ayliğı alıyodum kardeşimin ssk tespitinden dolayı muhtaçlık sınırından çıktım engelli aylığım 21 06 2019 rededildi fehedildi ama kardeşim 30 mayis 2019 da işten cıkarılmıştı sydv gittim bana denilen kardeşin işten ayrıldığina rağmen evrak getirin ssk aldim sydv göturdum 28 06 2019 da tekrar 2022 maaşina başvurdum 04 07 2019 da yani bügün başvurum kabul edildi abla şimdi ben ağustosda ne kadar maaş alacağım rapor oranim yuzde 81 yardimci olursan sewinirim

Suskun çocuk agusta temmuz ve agustos olmak üzere 2 aylık toplam 1527,38 tl alacaksın ablam.

Kesınlen 2022 maaş hakkında

2022 maaşım 21 06 2019 kesıldi tekrar evrakları yaptırdım 28 06 2019 baş vurdum engelli maaşina 04 temmuz da kabul edildi şimdı ben ağustosda ne kadar maaş alacağım rapor oranım yuzde 81 yardimlarinizi bekliyorum

Kalem abla bi konu hakkinda 144 aradım birde ağustosda ne kadar maaş alacagim diye sordum sadece ağustos ayinı alacaksiniz dediler yani 763 tl sydv başvuru tarihim 28 haziran 4 temmuzda da kabul edildi yardimci olma imkaniz varmı

Yukarıdaki hesabım doğru. 28 haziranda başvurduysan aylık başlangış tarihin 1 temmuz. Agustosta temmuz ve agustos olmak üzere 2 aylık alırsın. Miktarı yukarıda yazdım. Kanun ve yönetmelik başvuru tarihini takip eden aybaşı, aylık başlangıç tarihidir der(aylık onaylandığında). 2022 aylıkları aylık onaylandıktan sonra başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren ödenir. Vakfın hesabı yanlış. Vakıflar saçmalamaya başladı. Daha doğrusu mevzuata aykılı işlem yapmaya. Aylık başlangıç tarihi olarak onay tarihini takip eden aybaşından itibaren ödemeye başladılar. Sende de onay tarihini takip eden aybaşı 1 agustos. Bu işlem yanlıştır, kanuna aykırıdır. Dilerim senin vakıf bu hataya düşmez. Doğrusu sana 2 aylık ödeme yapılmasıdır. En kısa zamanda vakıfların bu hatalı işlemlerini gerekli mercilere şikayet edeceğim.

Hatta bu konuda başvuru tarihinizi onaylatacağınız bir yazı almaya çalışın, son dönemde bu traz her işlem için size bir takım maddeler içeren yazıları imzalanınz isteniyor okuyup iyi anladıktan sonra imzalayın.

Bilmeden attığınız her imza haklarınızı devretmenize sebeb olur.

Söylenen ise sydv olarak biz maliyeden devr aldık dosyalarınızı bizim emrimize bırakabilirmisiniz şeklinde.

Son dönemde ya kişisel olarak sydv na davet edileceksziniz yada sosyal incelemeye gelindiğinde bu imza istenecek.

Ayrıca yukarda Kalem hanımın bahsettiği konu müracaat edilen tarihin ( örnek ocak ayı olsun şubat ) ayı itibarı ile maaş bağlanırsa içerde birikir, bu süreç mütevelli heyetinin nede başka bir kurumun insiyatifi değil direkt 2022 sayılı yasa ve yöentmeliğinin garantisi altındadır.

Aksi bir durum yaşanırsa tekrar ediyorum başvuru iptali veya başvuru tarihine dair yazılı açıklama alın direkt savcılığa gidip şikayette bulunun kazanan siz olursunuz.

Kalem

malesef hemşo dedıgn gibi etmeye başlayıklar bende maaşın bağlanma şeklının senın dediğin gibi oldugnu dediğim halde vakıftakıler maaşları hep noksan yatırıklar ve magdur olan çok engellı var pek çogu durumu bilmedıgı için magdur edıldıgını bile bilmiyor :(

@Kalem abla 2022 aylıkları gelire dahil ediliyormu yardımcı olur musunuz

2022 aylıklarını sosyal yardimlaşma fonumu yatirıyo

2022 ağostus 2019 aylıkları ne zaman e devlete yansıyacak

Suskun çocuk
[FONT=sans-serif]2022 aylıkları gelire dahil ediliyormu[/FONT]
2022 de başvuru yaptıgında bğlanmadıgı için bağlanılacak olan 2022 maaşı gelrinizin hesaplanmasında hesaplmaya dahil edilmez.başvuru esnasında o an mevcut olan her ne ad adı altonda olursa olsun tüm gelirleriniz hesaplamaya dahil edilir 2022 dahil edilmez.
[FONT=sans-serif]2022 aylıklarını sosyal yardimlaşma fonumu yatirıyo[/FONT]
kimin yatırdıgını bilmıom bahsettıgın yer 2022 maaşı için başvuru yeri.
[FONT=sans-serif]2022 ağostus 2019 aylıkları ne zaman e devlete yansıyacak[/FONT]
her ayın 25 ila takıp eden ayın 3ü arasında zannedersem.yani en erken sen 2 gün sonra bi bak

Kalem abla yukarıda belirtmiştım sorunumu ağustada kac kapara alacağım diye abla sizin dedigıniz rakamı yatırmamışlar 763 tl yatırmişlar ne yapmam gerekıyo bi yol gösterizmisiniz

Kalem abla araştırdım SYDV ya ben 28 hazıranda baş vuru yapmıştım onlar 3 temmuzda işleme almışlar yani abla 3 temmuzun dilekce tarıhını atmışlar ne yapmam lazım

Suskun çocuk

temmuzda kabul edıldyse takıp eden ilk ay olan ağustosda alırsın ilk maaşını.ağustosda zamlı yenı mıktardan ve temmuzda yapılan zammın farkınıyla alırsın @Kalem in verdiği bilgi doğru yönetmeliğe göre başvuru ayını takıp eden ilk aydan ödeme başlıo hazıranda başvuru edıksın sana temmuz ve ağustos 2 aylık ödenmesı gerekıodu ama yeni uygulamaya geçikler galıba son günlerde sen değil pek çok kişi aynı durumda o da şu başvuru olan ay değil kabul gününü baz alıolar ama yasaya uygun mu bilmiom

Merhaba,
2022 engelli aylığını kimler hangi şartlarda alabiliyor bilgisi olan var mı?

@FnerKolik
[FONT=sans-serif]ilk şart en az %40 olan bir rapor her raporu olana da 2022 yi vermiyorlar. ikinci şart haneye her ne ad adı altında olursa olsun giren tüm gelirlerin toplamı hanedekı kişi sayısına bölününce 609 u geçmicek bunlar oldu mu heyet eve gelıp inceleme eder ve olur verırlerse maaş baglanır[/FONT]
[FONT=sans-serif]not: 2022 maaş baglama da sadece emsal kira bedeli gelirden düşülür onun harici heç bişi düşülmez[/FONT]

FnerKolik

olması gerekn de o zaten.kirada ıkamt edıosan emsal kıra bedelını düşerler kaç lira olduguna heyet verio.

Kalem abla daha önce şikayetimi üste sizinle paylaşmıştım abla SYDV gittim durumumu anlattım dilekce verdim 1 hafta sonra gel dediler ve gittim abla ödeme yaparken başvurdugun tarih degilde kabul edildigı tarih gecerlimiş 28 haziranda başvurdum 4 temmuzda kabul edildı yardım larinızı bekliyorum

Suskun çocuk

önceden onay değil başvuru tarihi geçerliydi demek ki değiştirmişler ama nerde yayınlandı yönetmelık kımsenın haberi yok ve malesef onlar dedıklerını uyguluyolar eskisı gibi olsa sen ağustosta temmuz ağustos olarak 2 aylık olarak alacakken şimdi tek maaş alacaksın

Üst Alt