Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kişi başına düşen gelir bazı aylar geçiyor sorun olur mu?

burhantaha

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kalem hanım hanemde 3 kişi var kişi başına düşen gelir sınırda 840 lira ama bazı aylar geçiyor mesai yapınca.bunda sorun olurmu. Birde çocuk 7 yaşında ve genellikle annemde bizde ama ikametgwhi5 bizde deil. Üst katında oturuyor babamla. Bize alsak ikametgahini sorum olurmu. %93 ağır özürlü. Geçen sene başvurdum olmadı. Şimdi masrafların artı başvurmak istiyorum ne yapabilirim

@burhantaha

bakıma muhtaç engelli olan çocuğun mu? anne ve baban ust katta oturuyormuş. onların gelirleri var mı peki?

Evet oğlum. %93 ağır engelli sürekli rapor. Babamın geliri var. Sadece annemi alsam ikametgahini olurmu. Çocuğa eşime yardım için geliyor tüm gün.

Anneni alsan bile kurum babanida arastirmaya mecbur kalacak.

Yukaridaki arkadaslar acil cvb ve fikrinizi yazin lütfen nasil olacak.

Nasıl olacak peki 7 yıldır alamıyorum.
Htiyacimda var. Okula başladı çocuk masrafları arttı.

847 lirayı bazı ay geçiyorum bunun oranı varmidur. Bir ay kesilip diğer yani ödenecek. Bazı aylar 900 bazı aylar 800 oluyor

Kac tl maasiniz ve babanizin maasi kac tl?
Ayrica tarim varmi yazin?

Babam emekli maaşı alıyor ama kendi dairesi var çalışıyor. Sonuçta ayrı evde . Annem babam ve kardesim. Benim maaşı asgari ücret ama 12 saat çalışıyoruz ve mesai oluyor 2500 geçtiğinde oluyor altındadır kaliyor

burhantaha net aldığın aylık miktar bellidir. bir de üstüne mesai alıyormuşsun. mesai ucretlerinin aylık ortalaması dikkate alınır.
ÖRNEK:
maaşın 1500 TL
6 aylık mesai ücretin 5000 TL (mart'ta oldugumuz için 3 aylık ortalama da alınabilir)
mesai ucretinin aylık ortalaması (5000 /6=833,33 TL)
maaş (1500) + mesai ücretinin aylık ortalaması (833,33) = 2333,33 TL senin aylık gelirindir.

şu şekilde 6 ayda eline geçen aylık gelir miktarlarını toplayıp altıya da bölebilirsin (biz 3 aylık ortalamayı bulalım mart'tayız):
Ocak (2000)+ şubat (2300 ) + mart (2200) = 6500 Tl
6500 / 3= 2166 TL aylık gelir ortalamandır. aylık gelirin 2166 Tl olarak hesaplanır.

yani bir ay 3000 aldın aylık kesilir,
diğer ay 2300 TL aldın ayloık baglanır diye bir şey yok.
mesai ücretlerin bellli olmadıgı her ay değiştiği için gelirinin aylık ortalaması dikkate alınır gelir hesabı yapılırken.
bu hesabı iyi öğren. il müdürlüğünde yanlış uygulama varsa son 3 ayylık maaş bordronla git hesabı tekrar yaptır.

sınırı geçmemek için de mesai saatlerini azaltırsın. bir kaç saat eksik mesai yaparak dengeyi sağlarsın.

Galiba siz kamuda isde degilsiniz.
Asgari ucretle sigortali bir işdesiniz degilmi?
Daha önce basvurdugunda nasil bir cevap aldiniz kurumdan?

Özel sektörde çalışıyorum. Daha önce 2 kere başvurdum. Brüt ücretin nete çevrildiği de kişi başına düşen gelir fazla denildi. Çalıştığım firma tüm ücreti ssk ya yansıttığından en yüksekten yatmaktadır.

12 saat çalışıyorum cumartesi dahil cok az miktarla kaybediyorum . Birde pazar ise çağırirsalar hiç olmuyor

Selam Melek hanım, ortalama gelir hesaplanırken yıllık olarak değerlendirildiğini düşünüyorum. Kendim öğretmen olduğum için ek ders ücretlerimizden dolayı bazı aylar belirlenen oranları aşıyoruz. Durumu sosyal hizmetlere sorduğumda bana söyledikleri (tabii onlarda net olarak bilmediklerini de belirttiler)yıllık toplam (maaş+ek ders ücretleri) gelir 12 aya bölündüğünde belirlenen oranı aşmıyorsa sorun olmaz dediler. Şu an benim uyguladığım yöntem bu.Sizin de bu konudaki fikrinizi öğrenmek istiyorum.

Burhan
Babanin durumu nasil,kardesin calisirmi?

Onlariin ikametine gecseniz 3 onlar 3 siz toplam 6 kisi×847=5090tl yi geciyomu geliriniz?

O olmuyor abi. Emekli maaşı var ayriyaten çalışıyor.

Kiraya cik desem,
O zaman kiraya ciksan ne karim olacak dersiniz degilmi?

Süleyman KIRAÇ bildikleriniz doğrudur:)
evde bakım aylığında yıllık gelirin aylık ortalaması dikkate alınır. mevzuat açısından olması gereken budur.
ama altı aylık ortalama da dikkate alınabilir.
aylık olmayan ve devamlı olmayan gelirlerde aylık ortalama dikkate alınır. buradaki arkadaşın mesaisi yuzunden her ay aldığı aylık değişiyormuş. hanede kişi başına düşen aylık gelir için bahsettiğimiz 847,16 TL biliyorsunuz 1.1.2017 -31.12.2017 tarihi itibariyle geçerli. bu arkadaşın aylık gelirini hesaplamak için mecburen 3 aylık ortalamayı aldım ki zaten aylık geliri hakkında bir fikir verir zaten. sonuçta bu arkadaş surekli mesai yapıyormuş.

Karışık burası durum bu ay sonunda tekrar hesaplaşacağız.

Üst Alt