Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kişi başına düşen geliri geçiyor diye aylık bağlanmadı. Doğru mu hesaplanmış?

SSERHAT

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalem abla annem % 95 ağır engelli eşim 2511 tl bende agiyle 2020 tl maaş alıyoruz annem engelli aylığı alıyordu kurum hesaplama yaparken rapor üstündende araç aldık aile olarak 4 kişiyiz bide baldızım var baldızım haneden sayılıyormu ? oda 3 senedir bizde ikamet ediyor annem yanımıza geleli 7 ay oldu bakım maaşı için başvurduk gelir seviyeniz kişi başı geliri geçiyor diye bağlanmadı doğrumudur?

Son düzenleme:
SSERHAT

Anneniz verdiğiniz bilgiye göre yani 2511 tl eş geliri + kendi geliriniz 2020 tl = 4531 tl / 5 kişi = 906 tl kişi başı gelir varken nasıl 2022 engelli maaşı alabiliyor?

Ayrıca araç alımı ( diğer ev arsa vs ) gelirler dahil değilken.

Son düzenleme:
Annem ablamın yanında kalıyordu benim yanıma gelince evrakları tekrar işleme koydurdum o arada engelli aylığını alıyordu kurum hesaplama yaparken onuda hesaba dahil ettiler şimdi almıyor.BİRDE BALDIZIM HANE GELİRİNE EKLENİYORMU EKLENMİYORMU?

1219*5=6095tl geçmiyor @mka
eş 2511 kendi 2020 alıyor 4531 lira eder 723 engellı maaşı(2022) var 5254 lira eder bunu 4 ede 5 ede bölsen ebm için gelir şartını geçmez.
arkadaşın sorusu şu baldız hesaba dahıl edılırmı eger resmı ıkametı onlarda ise evet haneden sayılır ve varsa gelırı hesaba dahıl edılır. anlamadıgm baldızla mı 4 kişi baldızsızmı gerçi ebm de farketmıo gelırlerı tutuo ammaaaa @_SEP_ ın dediği gibi 2022 yi nasıl alıyorlar
halen 2022 almaya deva medıyolarsa kestırsınler ebmye başvursunlar.burda gelir 2022 için tutmuyor ebm için tutuyor zaten arkadasda ebmyı sormus 7 ay önce başvurmuslar nasıl bu kadar gecıkmıs o da ayrı bı soru yogunluga göre taş taşlasa 2 ay falan sürer benmkı 1 ay bile sürmedı

@SSERHAT
bakım maaşına başvurmussunuz verdıgnız bilgilere göre gelir şartını geçmıyorsunuz neye göre hesap etmıs görevlıler.yok eger burda yazmadıgınız başka gelırlerınız varsa o başka

sizin gelir 2022 için tutmuyor ebm için tutuyor. mesajı yazdıgnız kısım 2022 ile ilgili bölüm siz ebm ye başvurdugnuza emınmısınız başvurunuz 2022 olmasın eğer 2022 ise o maaşı bu gelırle alamazsınız

evet ıkametı sızde ise baldızınızda haneden sayılır ve hem kendı hemde var ise maaş vs vs gibi gelirleri hesaplamaya katılır

RAPOR ÜZERİNE ARAÇ VAR 2022 yi evde bakıma başvurduğumuzda alıyordu gelir kriteri yüksek denince evde bakım için 2022 yide kestirdim gidip şu an tekrar başvursam ebm çıkarmı?baldızımla beraber 5 kişiyiz baldız'ımın geliri yok okuyor.

SSERHAT

hem ebm için 2022 yi kestırdım dıyon hem başvursam ebm çıkarmı dıon.baldzın ikametı sizde ise sizin hane gelrı hesabına dahıl edılır baldzınızn gelri olmasa bile sizin gelir geçerse artık 2022 mi yoksa ebm için mi başvuracaksanız ona göre hesaplama yaparsınız

Üst Alt