Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kişi rızası dışında "zorla" emekli edilebilir mi?

Descartes

Aktif Üye
Konular
100
Reaksiyonlar
371
Öğretmenken soruşturma geçirdim ve geri hizmete alınıyordum. Bu aşamada ilçe MeM benim hakkımda SGK'ya malulen emeklilik teklifinde bulunmuş. Benim rızam olmadan. Allah'a şükür %45 engelli olduğum için "adi malul" sayılarak yırttım.

Engelli memur kendi istediği dışında zorla emekli edilebilir mi?

Bu soru kafama takıldı. Bilen varsa cevaplasın. Teşekkürler.

tedavi surecinde istirahat izinleriniz 18 ayi gecerse malulen emekli edilirsiniz.boyle bir durum yoksa emekli edemezler

Merhaba
Özel şirkette çalışıyorum ve %97 engelliyim. Ama raporumda ağır engelli ibaresi Hayır görünüyor. Masa başı iş yapıyorum. Evden de şirkete bağlanıp işimi yapabiliyorumc.Şirketim bana istediğim zaman gelip istediğim zaman evden çalışabileceğimi sözlü olarak söyledi. Çalışma saatlerimi de esnek tuttu.

Ancak dün insan kaynakları birimi kıdem + ihbar ve bir miktar daha para karşılığı ayrılabileceğimi söyledi. Ben de istemediğimi söyledim. Müdürüme de benden memnun olup olmadığını sormuşlar. Sağolsun memnunum demiş. İşimi elibimdeki herkes kadar yapıyorum da.

Benim merak ettiğim bu durumda şirket beni malulen emekliliğe zorlayabilir mi? İşe zamanında gelmiyor vs diyerek sgk dan malulen emekliliğimi isteyebilir mi?

Aocal
Malesef özel sektörde işveren istediği çalışanı istediği zaman kıdem ve ihbar tazminatlarını ödeyerek kapıya koyabiliyor. Performans yetersizliği diye göreceli ve somut olmayan saçma bir fesih nedeni var, onun arkasına sığınıyorlar.

Bir ENGELLİ Memur çalışma süresine bağlı istediği kadar çalışabilir mi ?? Yoksa zorunlu emekli mi oluyor?? Örneğin 15 YIL da emekli olacaksın gibi ama ben daha fazla çalışmak istiyorum 30 YIL gibi Böyle birşey mümkün mü ?? Birde Engelli memur emekli maaşlarının düşük olduğu söyleniyor 1300 TL gibi Bu doğru mu ?? Bilgilendirirseniz sevinirim. Bilmediğimden soruyorum.

guleman18 engelli oranına göre prim gün sayısı ve sigortalılık süresi dolsa dahi zorla emekli edilmiyorsunuz.
ancak memur emekli maaşının düşük olup olmadığını yada ne kadar düştüğünü bende merak ediyorum.

guleman18

Görevini gerektiği şekilde yaptığın sürece, istediğin kadar çalışabilirsin.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.(Zeynep 82 ve perseküsyon

bu konu benimde cok kafama takılıyor. Bende 10 yıldır kamu kuruluşunda çalışmaktayım. 25.12.2020 yılında 15 yıl 3600 günü doldurup erken emeklilik hakkı kazanıyorum. Belirttiğim tarihte emekli olmayı istemiyor ve çalışmaya devam etmek istiyorum. Çalıştığım kurum ben emekli olmak istemiyorum desem yinede beni emekli yaparlar mı. iş yerimle hiç bir sıkıntım yok

KCETAŞ

Bu başlığı açtıktan sonra geçen zamanda benzer şeyler öğrendim. Disiplin&yüz kızartıcı suç işlemedikten sonra ve 1 aydan fazla heyet raporu alıp belli bir limiti aşmadıktan sonra kimse zorla emekli edemezmiş. Ama erken engelli emeklisi olsan da SGK'nın istediği zaman kontrole çağırıp yeniden rapor isteme veya maaşı kesme yetkisi (%40 altı rapor olursa) varmış. O yüzden erken emekliliğe uzak bakıyorum..

Khk 696 ile 15 yıl sgk SI doldugu gerekçesiyle zorla çikiși verien engelli idare mahkemesi ye geri dune bilirmi Diyarbakır buyuk sehir belediyesi bir cok engeliyi bu gerekceyle habersiz cikis verildi ya kendinize baska is bulun Yada 1600 TL ye genç yaşta emekli olun dediler

Kulhakı

Belediyeler bu tür bir dayatma yapabiliyor. Nedeye dayanıyorlar bunu yaparken bilmiyorum.

Üst Alt