Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kişi, vasisi yanında olmadan kendi evinde yaşayabilir mi?

kitap2

Yeni Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba herkese çok ciddi bir derdimiz var annem ananemden bakım maaşı ve 2022 maaş ı alıyor. Ama ananem çok mutsuz bizle yaşamaktan kendi evi var sorum şu ananem kendi evinde kalsa orada yaşasa vasisi yani annem olmadan bir sorun olur mu kadının eli ayağı tutuyor fakat bizle yaşamak istemiyor babasının da bir maaşı yokmuş babasında alsa maaş oda yok kocası desen imam nikahlı nolur mantıklı bir akıl verin

Evet sorun olur. çünkü bakılan kişiyi ve bakan kişiyi kontrole geliyorlar. eğer kendi evinde yaşamak istiyorsa annenizin de annesiyle kalması gerekir. ikisinin de ayrı kalması durumunda maaş kesilir.

kitap2
Nurtan gerekli cevabı vermiş de sorunuz benim tuhafıma gitti.
Şimdi siz diyorsunuz ki: anneanneme bakmayalım, hatta gitsin kendi evinde yaşasın, ama biz onun bakım maaşını, hatta vesayetle kısıtlı olduğundan dolayı 2022 maaşını da alalım.
Bu nasıl bir soru ya hu ..!

Ufuk abi öyle değil ananem bizle yaşamak istemiyor kendi evine dönmek istiyor yani aldığımız paralar gene onun kaldığı eve harcanacak biz onun isteği için mutlu yaşaması için diyoruz başka bir yerden ananemin maaşı olsa inan sosyal hizmetleri iptal eder direk kendi evine koyarz kendi evide dayalı döşeli kombisine kadar olan bir ev ve kendine bakabilir bu kadar basit

Kendine bakabilirse
Nasıl ebm yazmışlar şaşırtıcı 😮

İmam nikahlı eşiyle kalmâk istiyormuş herhalde,o alabilir ebm yi

Parkinson hastalığı var alzheimer ilaçlarını aldığı surece sıkıntı yok yüzde 90 raporlu

Yok be kardeşim tek başına kalıcak kimsesi yok bizden başka biz gene gün aşırı bakicaz sadece evine dönmek istiyor o kadar abartilcak bişey yok

kitap2
Bakıcı değişikliğine gidilerek eşi bakıcı olsun diyeceğim ama o da imam nikahlı diyorsunuz, yani resmi olarak elin adamı.
Bakıcı ile aynı adres paylaşılmadığı takdirde evde bakım aylığı kesilir malesef.

bakıcı hastanın evine en fazla 1 km uzakta oturuyorsa ve günde en az 8 saat bakım hizmetini verebiliyorsa kesilmez maaş ben böyle birine şahidim.

Evet sungate_ 'nin söylediği doğrudur.
Ama anneanne sizden ayrı yaşamış olmuyor yine siz bakacaksınız gün boyu.

İşte benim aradığım yorum bu sungate_ nasıl oluyor bu varmı başka bilginiz

Gene biz zaten sosyal hizmetler olsada olmasada bakicaz ufuk abi sıkıntı yok o konuda kadın bizim ananemiz el değildir

eve kontrole geldiklerinde sorularını sorup gidiyor memurlar iyi bakılıyormusun diye başka hiç bir sorun çıkmıyor tabi hasta şikayet etmediği sürece.

Üst Alt