Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kişisel başvuru ile aldığım rapor vergi indirim başvurusunda geçerli midir?

cembal

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba ben kişisel başvuru yaparak buca seyfi demirsoy devlet hastanesinden yüzde 60 engellli raporu aldım vergi indirimi için bu rapor geçerlimidir çünkü duydugum kadarıyla kişisel alınanan engelli raporu vergi dairesi kabul etmiyormuş sizden dogru bilgi alabilirmiyim

Sigorta lı çalışarak rapor göndermeniz gerekiyor vergi indirim dairesine

raporum geçerlimi yani bir sorun olmaz degilmi cevaplarınız için şimdiden teşkkürederim

Raporu aldığın hastaneye git aslı gibidir 10 tane yaptır öyle götür orjinalinde vergi indirimine gönder

cembal

Merhaba bende sizin gibi kendim gittim Rapor çıkarttırdım %42 . sonra iş yerimden çalıştığıma dair yazı aldım vergi diresine gittim müracaatımı yaptı. hiç bir sıkıntı yaşamadım. sakın Raporun aslını verme . aslı gibidir onaylı olanı ver . Aslını hep sakla sana hep lazım olacak ve hiç bir yere onu verme.

Aynen öyle doğru söylüyor, aslını hiç bir yere vermeyin, asli gibidir yaptırıp onu verin.

arkadaşlar bana acil cep veririseniz sevinirim ankaradan cevap geldi
tekrar sevk ve parantez içinde işyeride çalıştıgınıza dair imzalı kaşei belgeyle müracat ediniz diye bu ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevinirim

halbuki ben işyerinden yazılı imzalı kaşeli belge vermiştim neden tekrar istiyorlar anlamış degilim tekrar sevk derken hastaneyemi sevk edecekler

Bende bugün ankarayı aradım telefondaki bayan söyledi benim %42 rapor imzalanmamış tekrar evrak isteniyormuş evrak olarak ne istediklerini bilmiyorum . Bana sonuç ne zaman gelir bekleyip göreyim .

bende bugün vergi dairesine gittim evrak eksikmiş yani tetkikleri istiyorlarmış tekrrar hastaneye yazılı bir evrak la yolladılar gittim hastaneye biz gerekli evrakları postayla yollucaz dediler yani bir sorun yok dediler

bana ankaranın telefon numarasını yazabilirmisin

internetten elvisten yani bulundugun ili vergi dairesini yazarsan orda engelli indirimi sorgulama var oradan takip edebilirsin ben öyle yaptım

cembal
benimde eviss te sadece bakanlığa gönderildi yazısını görüyorum . evrak adrese gelir değilmi bekiliyorum

mühendisbey
Hangi ile gelecekse ordaki vergi dairesiyle görüşün bence. Muhtemelen onlar ilgileneceklerdir, tamamladıktan sonra da yeniden onlara teslim edeceksiniz çünkü.

Arkadaşlar ben uykuapnesinden yüzde 35 kulaktan yüzde 8 sol göz den yüzde 33 aldım raporun yüzde 60 olarak sağlık kurulundan aldım vergi indirimi için başvuruda bulundum

ancak Ankaradan evrak eksikliği diye yazı geldi vergi dairesi bana yazı verip hastaneye gönderdi tetkikleri istiyormuş Ankara hastane biz gerekli tetkikleri yollucaz dedi

benim derdim kulak ve uyku apnesinin tetkikleri var ama göz doktoru doğuştan katarak olduğu için muayene Edip oranı yazdı yani göz den tetkik yok hastane doktorun acıklamasini diğer tetkiklerle beraber ekleyip yollucaz dediler sizden ricam bir sorun ölümü oranda bir değişiklik olurmu

Son düzenleme:
eksik evrak ile ilgili mesaj yollamıştım yardımcı olurmusunuz

Eğer oranlar cetvele uygunsa sorun olmaz onaylanir.sizin aldığıniz raporda uyku apnesi için ahi oranını yazmislarmiydi

evet sırüstü yan ahi56/13 agır uyku apne sendromu ahi 47,13 diye yazıyor benim derdim eksik evrak diye tetkikleri istiyorlarmış ama göz doktoru muane edip oran yazmıştı yüzde 33 hastane saglık kurulu diger ttekiklerle beraber göz doktorunun detaylı açıklamsını ilave edip yolluyacaklarını söylediler

inşallah çok teşekkür ederim

Doktorun rapordaki detaylı açıklaması yeterli olurmu arkadaşlar çünkü göz doktoru muayene Edip doğuştan katarak olduğu için oranı yazdı

Lütfen yardımcı olur musunuz çok endişe liyim

Genelde uyku apnesi ile ilgili polisomografi test sonucunu görmek istiyorlar.
Benim de öyle oldu. Hastane polisomografi testlerini gönderdi. Aynen onaylandı.sıkıntı yapmayın. Aynen onaylanacaktır.

Merhaba

17/4/2017 tarihinde hastane de başladığım vergi indirimi serüvenim bugün sonuçlandı.
03/05/2017 rapor maliyeye gitti.
12/06/2017 uyku apnesi ile alakalı polisomografi testi istendi.
29/07/2017 rapor tekrar maliyeye gönderildi.
23/08/2017 rapor onaylandı.
06/10/2017 vergi indirim raporu e tebligat ile iş yerine geldi.

Allah herkese kolaylık versin.

HASTANEDE ÇALIŞAN BİLİNÇSİZ ELEMANLAR YÜZÜNDEN ENGELLİ İNSANLAR MAĞDUR OLUYOR..
verği dairesinin yazısı var hastaneye diyorki size gönderdiğimiz kişinin tahlil ve sonuçlarını çıkan rapor ile vergi dairesine gönderiniz deniyor,bunu anlamakta yetersiz olan hastane çalışanı ise sonuçların bir fotokopisini çekip eklemek zoruna gidiyor,ondan sonra ankara belge ve evrak eksik diye yeniden vergi dairesine gönderiyor ve buradaki zaman kaybı ankaranın aynı kişiyle 2 kere uğraşması yüzünden 1 ayda bitecek iş 1 seneye kadar uzuyor..benim rapor 15 ayda sonuçlandı bu bilinçsiz insanlar yüzünden...

Verği dairesi ile hastaneler arasında bir iletişim kurulamaması
Hastane hastanının bilgilerini bir barkod sistemine göre çıkan sonuçları ekleyebilir,bu sistemle sadece verği dairesinin göreceği bir sistem oluşturulabilir, ve bu aradaki gidiş geliş ve zaman kaybını kardırabilir,

devlet zaten bir sistem kurmuş. e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi bilğiler bu sisteme yüklenerek kişinin bütün bilğileri alınabilir..bu teknoloji çağında hala posta sistemini kullanmak 1 saatta gideceği yere 15 günde gitmeyen evrak benmi yanlış düşünüyorum acaba. çag internet çağı biz hala dedem zamanından kalma posta sistemini kullanıyoruz..

vergi dairesi bana dün gözden tetkik istemişler ama hastane tetkik yok diye yazı yazmış evet ben heyete girdigimde göz doktoru muane edip oran yazmıştı şimdi ankara raporumu onaylarmı nasıl olur göz yüzde 32 uyku apnesi yüzde 35 işitme kaybı yüzde 8 raporum yüzde 60 olarak almıştım vergi dairesi beni tekrardan hastaneye sevk ettiginde hastane saglık kurulu muane olmaya gerek yok göz doktorunun rapordaki açıklaması yeterli demişti biz tetkrar yolluyacagız demişti sizce ne olur

Vergi indirimi için yarın hastaneye gidecem önce vergi dairesine mi gitmem gerek yoksa direk sağlık kuruluna gitsem olur mu

Hastaneden rapor aldıktan sonra vergi indirimi için vergi dairesine müracaat ediyorsun

Merhaba arkadaşlar Ankara benim engelli raporumu inceleyip hakem Hastanesi'ne sevk etmiş şimdi süreç nasıl işleyecek yardımcı olur musunuz

Üst Alt