Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kişisel başvuru ile emeklilik talebi süreci..?

BANKACIYDI

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Ben 1989 senesinden beri çalışma hayatındayım.En son sağlık sebepleri ile 2014 şubat ayında çalıştığım bankadan prim günümü ve yılımı doldurup yaşımı beklemek için (yaşımı doldurmama 28 ayım var) tazminatımı alarak ayrıldım.
Bir üniversite hastanesine engelli raporu almak için başvurdum.%42 oran aldım.Başvurumu kişisel olarak yaptım.
Şimdi sorum şu.Aldığım bu oranı belirten raporu Ankaraya onaylatmak için nereye vermem gerekiyor.Vergi dairesimi defterdarlıkmı? Ankaradan onaylandıktan sonra ayrıldığım bankaya emeklilik için başvuru yapacağım.Başvuruda yapmam/dikkat etmem gereken birşey varmı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,

Son düzenleme:
Çalışmıyorken vergi indirimi başvurusu yapamazsınız.
Ya tekrar sigortalı bir işe girin ya da kısa bir süre sigortalı görünün.

Merhaba
Hatalı bir yazımda bulundum galiba. Aldığım raporda şöyle yazıyor
Muayeneye gönderen : Kişisel müracat
Engelli grubu:Süreğen (Kronik)
Raporun kullanım amacı :%42 engellidir.
Engelli Kimlik Kartı:Evet
Raporun geçerliliği:Sürekli
Şimdi ben bu raporla emeklilik hakkı talep edebilirmiyim?
Hastane vergi dairesine başvurup engelli kartımı alabileceğimi söyledi.
Yazının Ankaraya onaya gitmesine gerek yok dedi.Ama emeklilik işlemleri
için bu yazı ile doğrudan ayrıldığım bankaya başvurmam yeterli olurmu.
Teşekkür ederim.

Emekliilik için önce defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmelisiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Not: Elinizdeki raporla sakatlık indirimine başvuru yapabilirsiniz

Ancak bu hakkı elde etmişseniz ve sigortalılık süresi ve prim gün sayısı da tamamsa erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz:

2008_oncesi.PNG

peki mutlaka çalışıyor olmammı gerekiyor başvurabilmek için

Evet. Başvuru anında sigortalı olmak şart. Başvurudan birkaç gün sonra sigortalılığa son verebilirsiniz...

Merhaba, hangi bankadan emekli olacaksınız.. Ben de garanti bankasında çalışmıştım..

Merhaba,
Kusura bakmayın biraz geç cevap yazıyorum.Siteye epeydir girmiyorum.Halkbank dan emekli olacağım ama Pamukbank olaraka başladım bankacılığa.
İyi akşamlar.

Üst Alt