Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kişisel başvuru sonucu aldığım raporla malulen emekliliğe başvurdum. Süreç..?

Koca usta

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Asıl konuya değinmeden önce, Site kurucusu ve emeği geçen herkese şahsın adına teşekkür ederim.
Benim merak ettiğim konu şu. 24.07.2018 tarihinde daha önceden Ordu devlet hastanesinden aldığım %85 iş göremez raporu ile malulen emekliliğe başvurdum.
2.100 gün primin var malullük tahsis numarası vererek başvurumu kabul ederek evraklarım bir kaç kurum arasında gezdikten sonra BÖLGE SAĞLIK KURULUİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak Beklemede.

Bu aşamada bekliyor araya bayram girdiği için bekliyoruz. Sizce emeklilik başvurusu olumlu mu öyle ise bağlanacak maaş ne olur. Şimdiden teşekkürler.

Evet benim YSK itirazımda aynı şekilde bekliyor Bayram sonu kıpırdanma olursa Sgk evrak takipten anında görünüyor zaten

Eserin79 üstad benim asıl merakım BÖLGE SAĞLIK KURULU İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET) işlemin bu aşamada olması emekliliğin kabul edilmesi ve maaş bağlama aşaması anlamına mı geliyor acaba.

Üstat işleminiz maaş bağlama servisine intikal edince bu düşünülebilir siz raporu SGK sevkiyle mi almıştınız

Abim ben önce raporu mu aldım sonra sgk ya malulen emeklilik için baş vurdum. Bağlı olduğum sgk bana malulen emeklilik tahsis numarası vererek başvurumu kabul etti ve raporumu tekrar tastik etmem için tekrar heyete yolladı. Haseki eğt ve araştırma hastanesinde yeniden heyet raporu için kurulu dolaştım ve bu aşamaya kadar geldim.

Koca usta mrb zaten bireysel alınan raporu kabul etmez
Sgk malulen emeklilik için kendi sevk eder hastaneye araştırmaya sonra sonucu kendi doktorlarıyla değerlendirmeye alır.

Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Benim aldığım rapor da Devlet hastanesi sağlık kurulu heyet raporu. Yanı sgk nin listesinde yetkili kıldığı bir hastane ama bu rapora ek olarak tekrar sevk etti beni haseki hastanesi ne ordan gelen rapordan sonra gelişmeler ilerlemeye başladı. Yanı ilk baştan Red vermedi 1 yıl önce yine başvurmuştum beni sevk ettiği hastanenin raporunu düşürdü ve ilk aşamada Red dedi kestirdi attı ama bu sefer 4 5 aşamadan sonra bu noktaya ulaştık. İsterseniz tüm evrak takip sayfasının özetini atayım.

Malülen emeklilik başvurusu bayram sonu hareketlendi.

Sevgil dostlar haziran ayı ortasından bu yana hala sonuçlanmayan başvuru bayram bitimi ile ufaktan hareketlenmeye başladı.

5510 sayili Kanunun dorduncu maddesinin birinci fikrasinin ( a ) bendi kapsaminda gecen hizmetlerinizin bulunmadigi 29.08.2018 tarihinde ISTANBUL ESENYURT S.G.M. SGM/Il Mudurlugune bildirilmistir. Bu SMS geldi cep telefonuma size işlem ne aşamada dır.

Hizmetinizin bulunmadığı gibi bir ibare olmuş sanki. Hizmet Tespit Davası'na gidebilir bu iş.

Teşekkürler sayın gitaristanbul. Bende olayı farklı algıladım. Emekliliğin son aşamasına gelindiğinde Sigortalı çalışan olmamanız gerekli eyer çalışıyor iseniz işiniz ile ilişkinizi kesmeniz gerekiyor emekliliğin başlatılması için. Ben başvurumdan önce çalıştığım şirketten emekliliğe başvurduğum için istifa ettim ve Sığortalılığım durduruldu.

1-Başvuru yaptığım kurum sgk merkezden sorgulama istedi çalışıp çalışmadığıma dair sgk da araştırıp 5110 sayılı kanunun 4 üncü maddesi 1 fıkrasına göre sığortalılığımın olmadığını bildirdi.

2- iki dönem farklı iki işyerinde aynı anda sigortalı gözüküyorum 5110 /4-a bendine göre çift sigortalı olabilmek için sanatçı düşünür şaair gibi özel meslek statüsünde çalışıyor olmak ve sigorta primini bu kanuna göre yatırmak gerekli sgk benim çift yatan primlerin bu yasaya uygun olmadığını normal sigortalı olduğumu belirtmek için yazdı sanırım bu SMS si.

5110 sayılı kanun.

5510 sayılı Kanunun sosyal sigorta hükümleri ile getirilen hak ve yükümlülükler ve sosyal sigorta işlemlerine ilişkin usul ve esaslar aşağıda açıklanmıştır.

I- SİGORTALI SAYILANLAR

A- Hizmet Akdine Tabi Çalışanlar

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre sigortalı sayılabilmek için, sigortalının işveren veya işveren vekili ya da alt işveren tarafından işe alınıp, hizmet akdine tabi çalıştırılması veya işe başlatılması gerekir.

Aşağıda belirtilenlere 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlara ilişkin hükümler uygulanır.

1) İşçi sendikaları ve konfederasyonları ile sendika şubelerinin başkanlıklarına ve yönetim kurullarına seçilenler.

2) Bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen ve Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği ekinde yer alan tabloda sayılan; film, tiyatro, sahne, gösteri, ses ve saz sanatçıları ile müzik, resim, heykel, dekoratif ve benzeri diğer uğraşları içine alan bütün güzel sanat kollarında çalışanlar ile düşünürler ve yazarlar.

Koca usta

Sigorta primlerinize dair bir tereddüt mü var? Yatırdığınız prim günleri turkiye.gov.tr adresinde sgk sayfasında görünmüyor mu?

OturanBoğa Öncelikle selamlar. Siğorta primlerim gözüküyor orada bir sorun yok sorun şu 3 ay çift işte çalıştım gündüzleri yarım yamalak uyuyordum gece uyku apnemden dolayı uyuyamıyor sabahı uyumadan çıkarıyordum bu açıdan ikinci bir firmada gece bekçiliği yaptım SGK bunu araştırdı sanırım. Eyer sanatçı reklamcı veya şaair gibi çift iş yerinde ki primi sayacaklardı. Konu bu bence. Son 10 gündür EVRAK izle de malüliyet tespiti diye bir ibare eklendi
Bekliyoruz hala hayırlısı olur inşallah.

Üst Alt