Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısıtlama kodlu raporumu aldım. Ehliyetimi nasıl değiştireceğim?

sedatekirdağ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar sıtede yenıyım bı konuda bılgı almak ıstıyorum

gectıgımız hafta 47-48-102, 103.03 ve 33.01 kodu ıle engelli ehlıyet yazılı raporumu aldım.
2011 senesınden berı b sınıfı ehlıyetım vardı smdı tarfık tescılden ehlıyet degısımı yapacagım yanlız merak ettıgım konu su ;

eskıden bıldıgım kadarı ıle engellı ehlıyetı ıcın ozel surucu kursları ve tertıbata gore surucu egıtımı ve h sınııfı ehlıyt alabılır duzenlenmıs belgelerıyle ehlıyt alınıyordu smdı presedur nasıl
yanı ben b ehlıyetımı dırek gdııp b engellı kodları ıle degstırıebılcekmıyım yoksa bnı yenıden bır surucu kursuna mı yonlenderıcekler

trafık tescıle sordum maesef kımse duzgun bılgı vermıyorlar.

bır de arac alımı ıcın ellle kontroıl edılebılen gaz fren sıstemı yazmıslar ılgınc bır sekılde! buna ıhtoyacm yoktu sdce sol ayakta haff duyu kaybı mevcuttken ayaklarım bu kodu yazmıslar ıstedgım ototamık vtes arac ve h ehlıyettı rapora ıtıraz sureclerını arstrrıdım cok uzun vede teferrauatlı malasef ....

2016'da ehliyet değiştirme ücreti 15 TL'idi, değişmemiş ise harç bedeli ve kıymetli evrak bedellerini (13 TL+2 TL) ilgili bankalara(ziraat ve halk olarabilir) yatırıp, iki dekont ile birlikte EGM'nin sitesinden randevu alıp, Sürücü Olur Raporu+Dekontlar+ 2 Fotoğraf ile seçtiğiniz Emniyet Müdürlüğüne gideceksiniz.
Detaylı bilgi için aşağıdaki siteyi ziyaret edebilirsiniz:
https://surucurandevu.egm.gov.tr/

Ehliyet Yenileme İstenen Belgeler:
https://surucurandevu.egm.gov.tr/belgelersur.aspx

1) Dilekçe
2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
3) Sürücü Sağlık Raporu (Fotoğraflı)
4) 2 adet fotoğraf (5x6 ebatında arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalik fotoğraf)
5) Zayi değilse mevcut sürücü belgesi
6) Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz

Üst Alt