Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısıtlılık kodları yazıldı, sürücü kursuna başlayabilir miyiz?

jengajenga

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar herkese,

Ben TAKSİM İLK YARDIM hastanesine ehliyet raporu için başvurdum. Sol bacağımda 2 cm kısalık ve bayağı bir incelik var. ayrıca 2002 yılından işe girmek için almış olduğum %40 engelli raporumda var. Neyse ben başvurumu yaptım. Doktorları gezdim ve hastanede heyeti bekledim. Bana SAGLIK İL MUDURLUGUNDE heyete gireceksiniz dediler. Mesaj gelir dediler ve 10 gün sonra mesaj geldi ve bugün il sağlık kurulunda heyete girdim. Heyet sonucunda, üzerinde SURUCU ADAYLARI VE SURUCULER ICIN SAGLIK RAPORU yazan bır rapor verdıler. on sayfada BIRINCI GRUP SURUCU OLUR ısaretlı, arka sayfada ıse kısıtlı kodlar yazıyor. 102, 78, 10.02, bunları ınceldıgımde otomatık vıtes kullanır, sadece otomatık vıtes kullanır, ambulans yada tıcarı kullanamaz anlamarlı çıkıyor. sımdı ben ehlıyet kursuna yazılacağım da, benım almam gereken başka bır rapor daha varmı? okuduklarımdan hastaneden bır rapor daha almam kanaatı çıkardım bir de bu kodlarla OTV SIZ araç alabılırmıyım? alırsam yüzde 40 mı ındırım oluyor. ehlıyet surecıne başlamadan raporda bır düzenleme yaptırmam gerekıyorsa yaptırmak ıstıyorum. bılgılerınızı paylaşıp aydınlatırsanız sevınırım

jengajenga
Almış olduğunuz rapor sürücü olur raporudur, ehliyet için başka herhangi bir rapor gerekmiyor.
Ama ÖTV muafiyeti için bir de sol alt ekstremitedeki rahatsızlığın açık tanısının olduğu ve üzerinde oran bulunan engelli sağlık kurulu raporu almanız gerekiyor.
ÖTV oranları alacağınız araca göre değişmektedir. ÖTV ödemeyeceksiniz. Başka bir deyişle araç size çıplak fiyat+KDV toplamına mal olacaktır. Tabi ayrıca ruhsat ve sigorta giderleri.

Tesekkurler 2002 yılında aldıgım rapor var. Sol alt extremitede polio sekeli ve yuzde 40 yazıyor. Suresız ıbaresı de var. Ise gırıs ıcın yazıyor

Bütün koşullarınız uygun başka herhangi bir şey yapmanıza gerek yok.

ÖTV indirim miktarı şu şekilde hesaplanır:

Aracın normal fiyatı / 1,(aracın ötv oranı) burada 1'in sağındaki virgülden sonra aracın ötv oranını yazacaksınız. 1,40 1,70 gibi.

çok teşekkurler , yarın evraklarımı ehliyet kursuna teslım edıp ılk asama ehlıyetımı alacagım. umarım hayırlı olur sonu.

Üst Alt