Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısıtlılık ve 2 tane adli sicil kaydı EKPSS ile devlet memurluğuna engel midir?

BiPoLaR1978

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba öncelikle hepinize,size sorum şu şekilde;Ben 4 yıl önce olay yaşadım.Ve hakim beni 2 yıl önce kısıtladı,annemi vasi olarak tayin etti ve ayrıca beraat ettiğimi ceza almadığımı söyledi hakim bey fakat hakkımda bipolar hastalığım olduğu için akıl hastalarına özgü güvenlik tedbiri kararı verdi hakim.Her 6 ay da bir doktor kontrolü var yani anlayacağınız.Bitmesine 3 yıl falan kaldı(5 yıl vermişti toplam da).Bu durum adli sicilime yansımış;görevli memura mukavemet ve hakaret olarak.Ve ben iyileştim,raporumda da sabittir.2-3 yıldır da iyiyim,EKPSS sınavına da girdim.İyi puan da aldım.Atanırsam şayet atamam iptal olur mu?Adli sicilden dolayı ama benim araştırdığıma göre bunlar yüz kızartıcı suç değil ve kasten işlenmiş değil siz neler söylemek isterseniz?Yardımcı olursanız sevinirim...

BiPoLaR1978

Foruma Hoşgeldiniz,

Kısıtlılar devlet memuru olamazlar bildiğim kadarıyla. SSK'lı olarak çalışmalarında bir problem çıkmaz diye biliyorum.

Kontrollerinizin memuriyete etkisini ise bilmiyorum.

Bence konuya hakim bir avukattan fikir alıp hareket ederseniz lehinize olur.

(Bildiğim kadarıyla Kısıtlılık hali mahkemeye başvuru ile hastane heyetinin de olur demesiyle son bulabilir.)

Konuya hakim arkadaşlar vardır belki; bol şanslar..

Şey peki,adli sicil kayıtları;memura mukavemet ve hakaret suçları engelli statüsünde atanacaklarda sorun oluşturur mu?Yanıtlarsanız sevirim teşekkürler

BiPoLaR1978

Güvenlik Tedbirinin bitmesine 3 sene kalmış. Bitene kadar memur olma şansın normal koşullarda yok. Friends'in yazdığına gelir. Ceza al(a)madığın için ister görevliye mukavemet gibi ceza olsun ister hırsızlık gibi suçlar yani 53/1 in bizi ilgilendiren bir kısmı yok. Seni kurtaran şu ki daha önce veya bu olaya dayanarak aldığın bir Engelli Raporuna sahipsin ki EKPSS girebilmişsin. Akıl Hastalıklarında akıl hastalığı durumu senin önüne çıkarılamaz. Kısıtlılık kararı anladığım kadarıyla cezai ehliyet raporuna göre verilmiş. Senin cezai ehliyetinin komple kalktığına karar vermişler sonrasında da tedbiri uygulamışlar.

Kısıtlılık halinde süre verilmişse o süre uygulanır. Yok süre belirtilmemişse onun kararını doktor verir, mahkemeye tedbir kaldırılsın yazısı gönderir, tedbir öyle kalkar.

Diğer sorunun yanıtına geleyim: Sadece hakaret bir engel değildir. Ama güvenlik soruşturmasında senin güvenlik soruşturmanın olumsuz sonuçlanabileceğini de söylemem gerçekçi olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
eskiyim ben

Adli kurumlarda ve güvenlik birimlerimde çalışacağımız zaman sorun çıkaracağını ben tahmin edebiliyorum.Ama MEB,DİB,Sağlık işletmelerinde de sorun çıkarır mı adli sicilim onu merak ediyorum.Ona da cevap verir misiniz yüzdelik olarak sevinirim,saygılar...

Mahkemenin vermiş olduğu kısıtlılık kararı infaz tamamlanmadan kaldırılabilir mi?

Kısıtlılık kararının infazının tamamlanmasına 3 yıl var.5 yıl vermişti.2 yıldan beri de iyiyim.Tam bağımlıydım %80 şimdi %40 tam bağımsız.Dilekçeyle kaldıramayız mı?Doktorum mahkeme seni sevk ederse kaldırabiliriz demişti fakat mahkeme sevk kararı alır mı?Cimer'den Adalet Bakanlığına bilgi edinme hakkımı kullansam onlar yardımcı olurlar mı ya da hukuktan anlayan biri yok mu?Millet;ruhsal engelli olunca deli gözüyle bakıyor iş vermiyor.Zaten kötü olsak raporu düşürmezler ya da hastaneden çıkarmazlar.Bir devlet işimiz var ona da giremezsek acımızdan öleceğiz.Allah yardımcımız olsun böyle rahatsızlıklara sahip olanlara.İnsan bir gelecek kurmak istiyor.

BiPoLaR1978
vasi atandı ise vasin mahkemeye bir dilekçe ile başvuru yapıp tekrar hastaneye sevk yazısı alabilir. sonra rapora göre hakim değerlendirir

MRM

teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için İNŞAALLAH tekrar hastaneye sevk kararı çıkartır.

Şamil67
Engelli statüsünde memur olmama sorun çıkarabilir diyorlar.Kısıtlı olunca tüm yasal haklardan mahrum kalıyoruz.Ör;oy kullanabilme hakkımız bile elimizden alınıyor.O yüzden kaldırmak istiyorum...

BiPoLaR1978
Vasisi olupta çalışan veya atananlar var

Bir tane kişi varmı engelli statüsünde olup vasi olduğu için atanamayan.engelli kontenjan ında bu şart aranmaz.

Normal kpss veya normal kişi alımlarında geçerli sen zaten engelli kadrosundan gideceksin.

Şamil67

Hocam adli sicll kaydı sorun çıkarır mı araştırmada.2 tane görevli memura görevini yaptırmamak ve hakaret.Meb,diyanet veya sağlık işletmelerinde fikriniz nedir?Ben adli kurumlarda ve güvenlik birimlerinde sorun çıkarabilir diye düşünüyorum diğerlerinde de sorun çıkarır mı?

Ceza aldın mi veya yatarın oldu mu?

Bence sen emniyete git veya karakola güvenlik soruşturması yapan polisle görüşmek istiyorum de ona sor ve ya is avukatları var is avukatı sana gerekli cevabı verecektir bence senin adlı kayittan bişey çıkmaz kavga etmek veya hakaret etmek normal bi durum zaten sen ceza almamıs erteleme vermişler 5 yıl doğru mu

Cezan 1 yıldan az mı çok mu ertelemeyi sormuyorum erteleme verilen ceza 1 yıldan az mı çok mu

Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olan kişi memuriyete kabul edilemez. (657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer.

Devlet Memuru Olma Genel Şartları
Devlet memuru olmak için gerekli olan genel şartlar 657 sayılı DMKnın 48.Maddesinde belirtilmiştir. Buna göre Türkiye Cumhuriyeti Devlet Memuru olabilmek için;

T.C vatandaşı olma
18 yaşını doldurmuş olma
Akıl sağlığı yerinde olma
En az ortaokul mezunu olma ( hizmet edilecek memurluk alanine ve düzeyine göre öğrenim derecesi değişebilir)
Kasten işlenmiş bir suçtan 1 yıl ya da üzeri ceza almamış olma
Hırsızlık, dolandırıcılık, zimmet, ihaleye fesat karıştırma, kaçakçılık veya sahtecilik gibi suçlardan affa uğramış olsa dahi hüküm giymemiş olma
Askerlikle ilişkisi olmama
gibi temel şartları sağlamak gerekmektedir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yok ceza falan almadım öyle de söylemişti hakim ve UYAP'ta da öyle yazmakta.21 gün akıl hastanesinde yattım iyi olduğumu gördüler ve çıkardılar ve dışarıda 5 yıl süreyle 6 ay aralıklarla doktor takibi çıkarmış mahkeme.Hapiste falan yatmadım anlayacağın hocam

Bu konuda doğru bilgi istiyorsan is avukatı na sor derim hersey gönlünce olsun

E devletten adli sicil ve arşiv kaydı iste memuriyet için 1 yıl ve üstü bir cezan yoksa hiç bir sorun olmaz

Sonuç ne oldu ne yaptın ne dediler net bir şey çıktı mı

Arkadaşlar merhaba öncelikle hepinize,size sorum şu şekilde;Ben 4 yıl önce olay yaşadım.Ve hakim beni 2 yıl önce kısıtladı,annemi vasi olarak tayin etti ve ayrıca beraat ettiğimi ceza almadığımı söyledi hakim bey fakat hakkımda bipolar hastalığım olduğu için akıl hastalarına özgü güvenlik tedbiri kararı verdi hakim.Her 6 ay da bir doktor kontrolü var yani anlayacağınız.Bitmesine 3 yıl falan kaldı(5 yıl vermişti toplam da).Bu durum adli sicilime yansımış;görevli memura mukavemet ve hakaret olarak.Ve ben iyileştim,raporumda da sabittir.2-3 yıldır da iyiyim,EKPSS sınavına da girdim.İyi puan da aldım.Atanırsam şayet atamam iptal olur mu?Adli sicilden dolayı ama benim araştırdığıma göre bunlar yüz kızartıcı suç değil ve kasten işlenmiş değil siz neler söylemek isterseniz?Yardımcı olursanız sevinirim...

Sonuç ne oldu ne yaptın ne dediler net bir şey çıktı mı

Ambargo
Kendin yazıyorsun bi ceza almadım diye niye sıkıntı çıksın vasi olmasi memur olmaya veya calismaya engel değildir cimer den bana gelen cevap bu.ekpss hangisine girdin puan ve siralaman kac

Hocam atanabildiniz mi? Bende de güvenlik tedbiri var atama bekliyorum @Ambargo,

Engelli kpss ye girdim ruhsal ve duygusal dan akıl hastalığı sebebiyle güvenlik tedbirim var engelli kpss den atanmaya engel mi

Üst Alt