Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısmi bağımlı %96 raporlu kişi için evde bakım maaşı için başvuruda bulunulamama!?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
Kısmi bağımlı %96 raporlu kişi için evde bakım maaşı için başvuruda bulunamadık.

Merhaba arkadaşlar.Bugün akrabamın raporunu aldık.Yüzde 96 kısmi bağımlı 1 yıl süreli onaylanmış.Sosyal politikalar bakanlığında çalışan tanıdıgımıza evde bakım maaşı için başvuruda bulunmak istedigimizi söyledik.Kendisi bize başvuru yapmamız için hastanın tam bağimlı raporu olması gerektigini söyledi.1 ayda rapora itiraz süremiz varmış.Acaba ne tavsiye edersiniz.İtaraz etsek sonuç değişirmi.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Özgürumut

Bu raporla maalesef bakım aylığı bağlanamaz. Mutlaka ağır engellilik veya yeni tanımla tam bağımlı işaretli olmalıdır. Bunun da kriteri şudur: "günlük yaşam aktivitelerini yardım almasına rağmen kendi başına gerçekleştiremediğine karar verilen birey" olarak tanımlanmıştır. Eğer bu durum vaka ise itiraz etmelisiniz.

Evet dediğiniz şekilde günlük aktivitelerini yalnız yerine getiremiyor.Bunu kurulada izah ettik.Dinleyen yok.Kalp,göz ,ciğer bircok hastalk var.İleri derecede gözünde katarakt var.Önünü bile göremiyor.Sık sık düşüyor.İnsanları tanımıyor.Göz doktoru sadece katarktan % 65 oran vermiş.Diyoruz ameliyat edin o zaman gözden bende bu raporu yırtıp atayım.Yeterki gözü görsün.Ameliyatada kalp doktoru hayati tehlikesi var izin veremem diyor.Ne yol izlemeliyiz çaresiz kaldık.

Özgürumut

İtiraz kaçınılmaz gözüküyor. İkna da olurlar diye tahmin ediyorum

Peki itiraz süreci nasıl oluyor?Tekrar bütün doktorları mı dolaşmamız gerekiyor?Bilgi verirseniz sevinirim.Rapor bugün elimize geçti.

Kendi engellisine bile sahip çıkmayan devletten bu saatten sonra hayır gelmez Suriyeli besleyip kendi halkına yardım etmeyen devlet hükmünü yitirmiştir

İtirazda uzun Bi süreç farklı Bi hastaneye gönderirler orada büyük ihtimalle farklı Bi oran çıkar sonra hakem hastane 🤒 tam bağımlı rapor artık çok zor ama itiraz edin siz

Üst Alt