Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısmi bağımlı Tam bağımlı engelli raporu ve evde bakım aylığı sorunu..?

Kayaya

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar size süreç ile ilgili Bilgi vereceğim ve uzman arkadaşların bilgisine ihtiyacım var 1- 2019 yılında ÖTV için alınmış rapor adres değişiklik sebebi ile sistemde göründüğü için evde bakım kesildi bundan sonraki süreç ilçe devlet hastanesi 85 verip yine kısmi sürekli yazdı il sağlık müdürlüğüne itiraz edildi ve ankara şehir hastanesi seçildi 2. Rapor çıktı oran 88 oldu sürekli ve yine kısmi bağımlı şimdi hakem hastane için Ankara da tekrar hastene seçimi yapılacak hangi hastane önerirsiniz ve birde bu durumu yaşayan oldumu durumuma gelince 2005 araç içi trafik kazası t7 asia daha önce numune hastanesi den alınmış iki tane sürekli ve ağır engelli raporum var biri 2007 yılında 92 oranlı diğeri 2011 88 oranlı bunlara heyete sunmam fayda sağlar mı Gazi üniversitesi yada ankara hastanesi ve birde Gülhane var hakem hastane olarak hangisini tercih etmeliyim son hakkım Bilgi sahibi arkadaşlar dan yorum bekliyorum saygılarımla

Sürekli ve ağır engelli rapor varken neden yeni rapor aldınız acaba sanırım ÖTV li araç için ama bu arada elinizdeki rapordan oldunuz
Artık ağır rapor almak çok zorlaştı
İnşallah hakkınızda hayırlısı olur....

Yukarıda belirtildi ÖTV için alındığı ama maalesef hem bilmiyorduk hemde yasa yeni çıkmış bundan sonraki süreç önemli bilgisi olanlar paylaşımlarını bekliyorum

ankara hastanesinden al ağır özürlü veriyor

o raporlar iş görür tekrar ağır özürlü veren numuneye gitseniz

ilk aldığınız ilçe devlet hastanesinin adı ne

Merhaba gölge ÖTV raporu ilk 2007 ve 2011 raporu da numune ye ait ama malum hastane kapandı bende ilk yenilemeyi Polatlı’da hastanesinde yaptım ve sonra itiraz edince şehir hastanesi gittim artık son hastane hakem kaldı eski raporlarıda götüreceğim bakalım ne olacak

Kayaya

bu ÖTV indirimli araç mağduru baya insan var burda ve bir çok kişi durumunu bildirmeyerek geri ödeme yapmak durumunda kaldı benim size önerim bir üniversite hastanesi bence eski raporlarında etkisi olacaktır ayrıca hastane kayıtlarında götürmeninde faydası olacaktır

Çok tşk ederim Fatma Mehmet mevcut eski raporları götüreceğim inşlh faydası olur

Kayaya

Merhaba,ben de aynı durumdayım sizin son durum nedir acaba? İtiraz ettiniz mi tam bağımlı rapor alabildiniz mi?

Omurilik felçli kişilere bile kısmi bağımlı rapor veriliyor ki evde bakım maaşı verilmesin diye !!
Allah'ım o zalimlerin cehennem ateşini bol eylesin

Bizde ise annemde sadece %60 işitme engeli var sadece tam bağımli rapor verdiler

merttaha

Doğru konuşmuyorsun bence!!
Omurilik felçli kişilere bile kısmi bağımlı rapor veriliyor, sen işitme için tam bağımlı verildi diyorsun!

Arkadaşım burda neyin tatavasını yapiyorsunuz yalan soyliyecek halim yok bu yaşta 2018de ağir engel rapor vardı

Benim çocuğuda 70 ağır engelli rapor verdiler üniversite hastanesinden zihinsel engeli merttaha
Peki bakım maaşı aliyonmu kardeş

2019 yılından önce engelli raporlarında ağır engelli ibaresi mevcuttu 2019 yılında engelli raporu yönetmeliği değişti artık ağır engelli yerine kısmı bağımlı veya tam bağımlı ibaresi mevcut. Omurilik felçli kişilere bile kısmi bağımlı rapor veriliyor ki evde bakım maaşı alamasın diye ! ( Bunun başka açıklaması yok ) yeni yasaya göre ağır engelli değil,tam bağımlı ibaresi olması gerekiyor evde bakım maaşı için

Ama sed desteği aliyor engelli kişi cift maaş vermezler

Sed destegi sosyal ekonomik destek yani devletin geliri dusuk ailelere verdiği bir sürelı destek türüdür. Annem cocuk basina 2500 tl aliyo 2 cocuğa bağlanildi

Arkadaşlar şöyle bi durum var henüz hakem hastaneye gitmedin itiraz için gideceğim sonra hastane aynı durum da olan bi kaç arkadaşım sistemde kısmı bağımlı çıkmadığı için aynı tam bağımlı alanlar oluyor hakem hastaneye göre durumu yazarım

İnternette böyle bir yazı gördüm bunun gercekliği nedir.
Kısmi bağımlı ağır engelli sayılır mı? Rehabilitasyonda genel (jenerik) işlevsellik ölçeği olarak kullanılan Fonksiyonel Bağımsızlık Ölçeği esas alınacak ve başka bir kişinin yardımına ihtiyaç duyan "kısmi bağımlı" veya "bağımlı" düzeyde olanlar eski sistemdeki gibi "ağır" engelli sayılacak ve evde bakım aylığı alacak.

Merhaba arkadaşlar heyet işlemleri tamamlandı ve rapor tam bağımlı olarak çıktı şimdi şöyle bi sorunun var kesilen maaşım toplu almam için kurum sorun çıkartıyor ne yapmam lazım Bilgi sahibi olan kişiler varmı acaba

Kayaya
Benim bildiğim kadarıyla evde bakım maaşı geriye doğru ödeme yapılmıyor sen tekrar başvuru yap

Başvuruyu yapacağım ama bana ilk dediği rapor düzelince yardımcı olur demiştiler şimdi yokuşa sürüyor lar

Üst Alt